Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik így vettetek házat/lakást...

Akik így vettetek házat/lakást, hogy oldottátok ezt meg?

Figyelt kérdés
Vettünk egy házat nagyrészt hitelből a férjemmel, babavárót és lakáshitelt. Mindkettő az ő fizetését terheli, mert én még csak most államvizsgáztam, az előző munkahelyekről pedig elbocsátottak a vírushelyzet elején, szóval egyáltalán nincs jövedelmem. Tulajdonosok viszont 1/2-1/2ben vagyunk. A héten viszont a férjem kitalálta, hogy neki ez a felállás nem tetszik, mert börtönben érzi magát, mert olyan ingatlanban van feles tulajdonom, amit az ő fizetéséből, az ő megtakarításából és az ő hiteleiből vettünk. Ő ezt nem érzi jogosnak és szeretne inkább egyedüli tulajdonos lenni. Viszont mivel házasságban közösen szerzett vagyonról van szó, ha esetleg elválnánk anélkül is enyém lenne a fele, hogy a nevemen van, meg ha közös kassza van, akkor nem az ő pénze megy rá hanem a miénk. A babavárót nélkülem nem is tudta volna felvenni és a lakáshitelnél is adóstárs vagyok.
2020. júl. 8. 14:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Csak azért volt megtakarítása, mert amíg dolgoztam, addig az én fizetésemből éltünk, csak akkor nyúltunk az övéhez, amikor az enyém elfogyott. De mivel az ő számláján volt, ezért teljes mértékben a sajátjának tekinti
2020. júl. 8. 17:37
 12/25 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is emiatt esett nagyon rosszul. Pedig én csak azért szerettem volna ha felé tulajdon, mert alapból jogilag is így van, és akkor már papíron is így legyen. Semmi másért...
2020. júl. 8. 17:39
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem beszéled meg vele?

Tehát te pénzedet rá költötted(közös) , míg ö fizuja az márcsak az övé,nincs közösködés.

Nem lesz hosszú a kapcsolat, gyereket ne szüljél ilyennek.

Majd nem dolgozol és zsarolgatni fog,hogy ö kenyerét eszed STB

Tisztázd most hogy mire számíts,tehát minden az övé,a tiéd meg közös

2020. júl. 8. 17:41
 14/25 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem még most váljatok el, ez jobb már nem lesz. Ha így indul egy házasság, hitellel megterhelve, ez csak még jobban el fog mérgesedni. Igazából én csak azt nem értem, hogy házasságkötés előtt vagy után, vagy legkésőbb mikor a házat vettétek, miért nem beszélgettetek ilyen témákról? Megspórolhattatok volna rengeteg felesleges stresszt és adósságot.
2020. júl. 8. 18:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, milyen kapcsolat ez? Nagyszüleim, szüleim, keresztszüleim, meg mindenki, akihez belátásom van, teljesen közös kasszában vannak, mindent EGYÜTT csinálnak, és soha egy percig sem merül fel, hogy ki tesz több pénzt a házba, vagy hogy ez a te pénzed - én pénzem... És az kapcsolatomban is így lesz, ha komolyabbra fordul a dolog.
2020. júl. 8. 18:47
 16/25 A kérdező kommentje:
A mi kapcsolatunk sem így indult, még volt beszélve a közös kassza, és a jelenlegi érzései is csak pár héttel a szerződés után jöttek elő, vagy legalábbis csak akkor szólt róla.
2020. júl. 8. 19:18
 17/25 anonim ***** válasza:
14%
Valószínűleg a srác nem akar egy esetleges válás esetén az utcára kerülni, hogy ott haljon utána éhen. Akik most itt elhordják minden sz@rnak, ugyanezek az emberek neveznék balf@sznak, ha nem így tenne, aztán menne a levesbe váláskor. Ezt nem értik. Aki viszont már látott ilyet eleget, az igen.
2020. júl. 8. 20:24
 18/25 anonim ***** válasza:
71%
#17 ! Igazad van! Sajnos nekem is volt olyan kollégám aki két házasságban kettő házat felépített aztán mégis hajléktalan lett, mert az asszony kapta meg a házat.
2020. júl. 8. 20:31
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy nem viszi a feleség az egész házat, hogy vinné? Ha válnak, a fele a pasié. Áruljátok már el, hogy mégis hogy menne üres zsebbel az utcára?
2020. júl. 8. 20:42
 20/25 mindentudó99 ***** válasza:
88%
Az a világ már elmúlt hogy mindent az asszony kap csak mert gyerek van
2020. júl. 8. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!