Akik így vettetek házat/lakást, hogy oldottátok ezt meg?
Undorító a férjed mentalitása, egészen elképesztő...
Miért most találta ezt ki, miért nem a vételkor?
Mi lesz, ha sikerül elhelyezkedned/vállalkozol és 3x annyit viszel majd haza? Oda- vissza írkáljátok a tulajdonjogot, vagy veszel egyet külön?
Nehogy belemenj.
A házasság után minden közös.
Ezekután amúgy én válláson gondolkoznék.
Undormány a férjed
Kamu a kérdésed.
*Mindkettő az ő fizetését terheli, mert én még csak most államvizsgáztam, az előző munkahelyekről pedig elbocsátottak a vírushelyzet elején, szóval egyáltalán nincs jövedelmem.
Meg sem kaptátok volna így a hitelt.
Na, szép kis férj....
A házasság nem csak érzelmi, de VAGYONKÖZÖSSÉG is.
Minek házasodik az ilyen egoista????
Így van, ahogy az előző írta. Alapesetben az a vagyon, ami megvolt a házasságkötéskor, az különvagyon marad. Tehát ha az egyik fél tett bele megtakarítást, akkor az övé annyival nagyobb tulajdoni hányad. Ugyanakkor a fizetése már közös, mióta házasok vagytok. Mindettől el lehet térni házassági szerződésben, de az is érvénytelen, ha az egyik felet méltánytalanul hátrányosan érinti.
A tényleges tulajdoni hányad amúgy eltérhet az ingatlannyilvántartásban szereplőtől, tehát esetleges válás esetén a férjed igényt tarthat az 50%-nál nagyobb részre, ha mondjuk eladnátok az ingatlant, persze bizonyítania kell, hogy mennyi különvagyont tett bele. Tisztább, ha ilyen esetben már a vásárláskor a tényleges tulajdoni hányadok kerülnek feltüntetésre, de a módosítást utólag is megtehetitek, ennek van ügyvédi költsége, és egy egyszeri földhivatali költség, de vagyonszerzési illeték nincs. És a hitelező banknak is hozzá kell járulnia.
Tehát most burkoltan azt vetíti fel a férj, hogy nem tervezi hosszútávra a házasságot...?
Mert ha együtt vagytok, és mindenki komolyan "holtomiglan-holtodiglan" gondolkodik, akkor TÖKMINDEGY, mennyi a tulajdoni hányad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!