Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik így vettetek házat/lakást...

Akik így vettetek házat/lakást, hogy oldottátok ezt meg?

Figyelt kérdés
Vettünk egy házat nagyrészt hitelből a férjemmel, babavárót és lakáshitelt. Mindkettő az ő fizetését terheli, mert én még csak most államvizsgáztam, az előző munkahelyekről pedig elbocsátottak a vírushelyzet elején, szóval egyáltalán nincs jövedelmem. Tulajdonosok viszont 1/2-1/2ben vagyunk. A héten viszont a férjem kitalálta, hogy neki ez a felállás nem tetszik, mert börtönben érzi magát, mert olyan ingatlanban van feles tulajdonom, amit az ő fizetéséből, az ő megtakarításából és az ő hiteleiből vettünk. Ő ezt nem érzi jogosnak és szeretne inkább egyedüli tulajdonos lenni. Viszont mivel házasságban közösen szerzett vagyonról van szó, ha esetleg elválnánk anélkül is enyém lenne a fele, hogy a nevemen van, meg ha közös kassza van, akkor nem az ő pénze megy rá hanem a miénk. A babavárót nélkülem nem is tudta volna felvenni és a lakáshitelnél is adóstárs vagyok.
2020. júl. 8. 14:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%

Undorító a férjed mentalitása, egészen elképesztő...

Miért most találta ezt ki, miért nem a vételkor?

Mi lesz, ha sikerül elhelyezkedned/vállalkozol és 3x annyit viszel majd haza? Oda- vissza írkáljátok a tulajdonjogot, vagy veszel egyet külön?

2020. júl. 8. 14:49
 2/25 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Férfiként momdom gusztustalan hozzáállása van a fèrjednek ehez. Háromszor is gondold meg gyereket szülsz e egy ilyennek. Bocs hogy keményen fogalmazok.
2020. júl. 8. 14:58
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

Nehogy belemenj.

A házasság után minden közös.

Ezekután amúgy én válláson gondolkoznék.

Undormány a férjed

2020. júl. 8. 15:09
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges szerintem a para, mert gondolom nem akarsz majd évekig munkanélküli lenni.
2020. júl. 8. 15:17
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Kamu a kérdésed.

*Mindkettő az ő fizetését terheli, mert én még csak most államvizsgáztam, az előző munkahelyekről pedig elbocsátottak a vírushelyzet elején, szóval egyáltalán nincs jövedelmem.

Meg sem kaptátok volna így a hitelt.

2020. júl. 8. 15:18
 6/25 anonim ***** válasza:
83%

Na, szép kis férj....

A házasság nem csak érzelmi, de VAGYONKÖZÖSSÉG is.

Minek házasodik az ilyen egoista????

2020. júl. 8. 15:18
 7/25 A kérdező kommentje:
De megkaptuk, a Budapest banktól. Csak nagyon hosszú futamidőre.
2020. júl. 8. 16:17
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Részben igaza van a férjednek, ha az önerő az ő saját megtakarításából van, amikor még nem éltetek együtt, az az ő része kellene, hogy legyen. A törlesztendő hitel pedig a jog szerint is 50-50%, tehát ha pl. 20% az önerő, akkor a férjedé lehetne 60%, a tiéd 40%.
2020. júl. 8. 16:29
 9/25 xswerdy ***** válasza:
100%

Így van, ahogy az előző írta. Alapesetben az a vagyon, ami megvolt a házasságkötéskor, az különvagyon marad. Tehát ha az egyik fél tett bele megtakarítást, akkor az övé annyival nagyobb tulajdoni hányad. Ugyanakkor a fizetése már közös, mióta házasok vagytok. Mindettől el lehet térni házassági szerződésben, de az is érvénytelen, ha az egyik felet méltánytalanul hátrányosan érinti.

A tényleges tulajdoni hányad amúgy eltérhet az ingatlannyilvántartásban szereplőtől, tehát esetleges válás esetén a férjed igényt tarthat az 50%-nál nagyobb részre, ha mondjuk eladnátok az ingatlant, persze bizonyítania kell, hogy mennyi különvagyont tett bele. Tisztább, ha ilyen esetben már a vásárláskor a tényleges tulajdoni hányadok kerülnek feltüntetésre, de a módosítást utólag is megtehetitek, ennek van ügyvédi költsége, és egy egyszeri földhivatali költség, de vagyonszerzési illeték nincs. És a hitelező banknak is hozzá kell járulnia.

2020. júl. 8. 16:57
 10/25 anonim ***** válasza:
93%

Tehát most burkoltan azt vetíti fel a férj, hogy nem tervezi hosszútávra a házasságot...?

Mert ha együtt vagytok, és mindenki komolyan "holtomiglan-holtodiglan" gondolkodik, akkor TÖKMINDEGY, mennyi a tulajdoni hányad.

2020. júl. 8. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!