Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy éve vásárolt ingatlant...

Egy éve vásárolt ingatlant érdemes lenne eladni még ebben az évben, mielőtt bedőlne a piac?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron vettem egy lakást, amikor nagyon pörgött a piac, elég jó áron (értsd 3-4m-vel olcsóbban mint egy hasonló). Kicsit felújítottam, rendbehoztam. Azon gondolkozok, hogy tavasszal feladom, hátha elviszik. Mert ugye most a piac összeomlását jövenödölik 1 -2 éven belül. Vagy olyan nem lesz, hogy felére esnek az árak?

2020. jan. 8. 08:20
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:

49: Folyt. Gyakorlatra lefordítva: Ha pl. fullfelújított győri vagy soproni 5. emeleti, liftes, utcai prémiumingatlant készülsz venni, annak az ára márciusban kb. 15%-kal több lesz, mint amennyiért most, tél közepén meg tudod venni.

Tehát nem érdemes várnod a vásárlással.

Ha ugyanilyet eladni szeretnél, szintén ne nagyon félj attól, hogy az értéke 2019 tavaszához képest csökkenni fog, tehát nem érdemes csak ezért eladni promt.

2020. jan. 9. 20:11
 52/58 mindentudó99 ***** válasza:
50%
#47 Ilyenkor nem utalgatnak. Kp-s fizetés úgyvéd előtt .
2020. jan. 9. 20:17
 53/58 anonim ***** válasza:

Végigolvastam :).

A kérdésre, az adózásra annyit szeretnék mondani, hogy az adó, és illetékfizetési kötelezettségedről szerezz pontos infót, a többit meg eldöntöd.

Nav honlapján vannak letölthető információs füzetek (erről is), ha személyesen megkérdezed a nav ügyfelszolgalaton, mennyit kell fizetned ha eladod, akkor névtelen, ha telefonon, akkor nem. Természetesen nem a csalást, hanem a pontos százalékot.

Kiszámolod, megéri-e eladni

Tavaszra meg fog jelenni az árakban a csökkenes mértéke. Ha el akarod adni, most is felteheted. Később meg leveheted.

Csak jelzem, hogyha csökkenés van, azért fognak vásárolni azok,akik eddig nem tudtak/akartak.

2020. jan. 9. 20:20
 54/58 anonim ***** válasza:
Javítanám: ha később meggondolod magad, hogy mégsem adod el, leveheted a hirdetést.
2020. jan. 9. 20:22
 55/58 anonim ***** válasza:

48: "minek az 5 hálószobához 9 fürdő"

Valamit elírhattak, mert 12 szobás a ház, de a felsorolásban csak 7-et említ.

2020. jan. 9. 20:22
 56/58 anonim ***** válasza:
93%
52-es hat nem tudom... Mondjuk 34 millat leszamolni ott kp-ben... Van meg ilyen mostansag?
2020. jan. 9. 21:10
 57/58 anonim ***** válasza:

50: az országos görbe mellett ott van Budapest, ami eléggé meghatározó tényező.

51: igen, és ha az Audi csökkenti a termelést, vagy szigorodnak a hitelfelvételi lehetőségek, akkor majd próbáld eladni annyiért, amennyiért most vetted...

"Tehát nem érdemes várnod a vásárlással."

De, mert visszaesett a kereslet és pont nem áremelkedés várható. A szezonalitást meg kár nézni, mert a szokásos őszi roham is elmaradt:

[link]

Csak ugye az ingatlanpiacban rendületlen a bizalom, hogy sose lesz vége az áremelkedésnek (de).

Kérdező: bocs a kitérőkért, a lényeg, én nem várnék tavaszig, mert fogynak a potenciális vevők (+ nő a kínálati oldal).

2020. jan. 9. 21:46
 58/58 anonim ***** válasza:
100%

Ugye, volt a devizás hitel korszak. Ott még a tulajé volt az ingatlan, de 15-20 év múlva el akarta adni, de még volt rajta hitel.

Most az otpip az ingatlan piac 5%-át lefedi. Az otp nek mindegy mennyiért megy el az ingatlan, csak a hitelükhöz jussanak.

5% csak az otp. Most még több embernek dőlt be a hitel, mint a deviza hitelnél.

És azért mert túl sok hitelt vettek fel, persze az emberek a saját kárukon tanulják majd meg megint. :D

2020. jan. 19. 17:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!