Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy éve vásárolt ingatlant...

Egy éve vásárolt ingatlant érdemes lenne eladni még ebben az évben, mielőtt bedőlne a piac?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron vettem egy lakást, amikor nagyon pörgött a piac, elég jó áron (értsd 3-4m-vel olcsóbban mint egy hasonló). Kicsit felújítottam, rendbehoztam. Azon gondolkozok, hogy tavasszal feladom, hátha elviszik. Mert ugye most a piac összeomlását jövenödölik 1 -2 éven belül. Vagy olyan nem lesz, hogy felére esnek az árak?

2020. jan. 8. 08:20
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
91%

33: Nem vizionálok semmit, konkrét 5 ingatlanom értékét figyelem, mennyiért kelnek el a házunkban.

Az utóbbi 3 hónapban is meghaladta az évi 20%-ot a növekedésük, és 2 héten belül elkelnek. Télen vagyunk, holtszezonban.

2020. jan. 9. 16:46
 42/58 mindentudó99 ***** válasza:
94%
Egyáltalán miért adod el? Annyit sose fog esni az ára hogy bukj rajta . Azt mondtad olcsóbban vetted akkor meg pláne. Úgy latszik beköltözni nem akarsz. Adnád ki havi 120 ért és folyamatosan hozná a pénzt. Ha nincs szükségem nagy pénzre biztos nem adnám el. Van termőföldünk 15 millát azonnal fizetnének erte. Hülye lennék eladni ha évi 850 ezret hoz bérleti díjban.
2020. jan. 9. 16:55
 43/58 A kérdező kommentje:
Azért gondolkozok az eladáson, mert lehet h külföldre költözök..
2020. jan. 9. 17:11
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg dől befelé a piac.

Már mennek is lefelé az árak...

[link]

2020. jan. 9. 17:12
 45/58 anonim ***** válasza:

41: Ha nem haragszol, ennyi ingatlannal egy csöppet elfogultnak tartom az áremelkedésre vonatkozó véleményedet.

A három hónap alatti húsz százalékos növekedést pláne nehezen tudom elhinni. De még ha így is van, akkor sem lehet általánosítani, mivel nagyon jelentős a kereslet visszaesése. Ez nem annyira az árnövekedésnek kedvez...

2020. jan. 9. 19:16
 46/58 anonim ***** válasza:
91%

45: Tényleg nem tudom, a 3. osztály elvégzésén túl mi szükségeltetik annak a mondatnak a megértéséhet, hogy "az árnövekedés csökken". Az ár nem csökken, az ár továbbra is nő. Csak kisebb mértékben, mint eddig.

Nincsen olyan cikk, ami mást mondana.

Az említett MNB-jelentés is pontosan ezt mondja.

Tényleg nem tudom, mi hiányozhat.

Semmi olyanról nem számoltam be én se, mint amit a citált cikkek és jelentések mondanak, tökéletesen egyeznek.

2020. jan. 9. 19:22
 47/58 anonim ***** válasza:
Ha en lennek a vevőd es ra akarnal venni a csalasra, mondanam, hogy oke, megirnank a szerzodest a nyomott arrol, majd ezutan tenyleg csak annyit utalnek neked :DD megis mi vedene teged?
2020. jan. 9. 19:28
 48/58 anonim ***** válasza:

44-es! Szép ház, nem tudnék lakni benne, de... ettől függetlenül egy valamit nem értek, biztos azért, mert ehhez túl egyszerű vagyok, hogy megértsem, ha valaki érti, kérem magyarázza el, minek az 5 hálószobához 9 fürdő? Hátha valaki csak fürödni jön? Sőt, (bár ez már tényleg az irigységtől vezérelt kötekedés netovábbja), de ha majdnem kétszer annyi fürdő van, mint amennyi háló, akkor Uram bocsá' minek egy fürdőbe két mosdókagyló?

Nem vagyok gazdag, középosztálybeli családból származom, és valahogy van egy olyan érzésem, hogy vagy maradok ott vagy lejjebb csúszok az idő előrehaladtával, e két opciót tartom lehetségesnek, viszont még így is (és mint említettem egyszerű emberként is), a 19. képen fulladtam a röhögéstől. 624m2 és pompa (avagy annak tűnő, kinéző burkolati elemek, bútorok stb.), szóval tényleg, az első 18 képet úgy néztem végig, hogy azanyádat, de aztán beficcen egy bazári darts, egy ilyen asszem kb. 40 ezer forint körüli földgömb italtartó (gyak. tömeg gyártott termék) és egy üveg Ballantines... Hát az valami ótvar legalja kutyulmány. :D Jó... mondom én, csak irigykedek! No meg feltételezem az egyéb berendezések, így az a pár kallódó bor a pincében, a pár könyv a könyvespolcon stb. csak kellék volt a fotózáshoz, de aki berendezte e célból, azt megdorgálnám, mert hát nem tudta felmérni hová érkezett? :)

2020. jan. 9. 19:50
 49/58 anonim ***** válasza:

46: Hidd el a 3. osztályt nem is olyan könnyű elvégezni, pláne ha matematikai analízis is volt.

Amúgy arra próbálok sokadszorra kilyukadni, hogy semmiféle áremelkedés nem lesz, mert megváltoztak a keresleti viszonyok. Illetve, azt is szerintem már sokan észrevették, hogy ez egy buborék, amit már jóval korábban megjósoltak:

[link]

Ugyanitt: 2008-ban is voltak lelkes hívők, akik áremelkedés nélkül nem tudták elképzelni az aktuális évet, a mostainak pedig vessenek egy pillantást a 2.-3. képre.

2020. jan. 9. 19:58
 50/58 anonim ***** válasza:

49: Akkor sokadszor: LOKÁLIS az árváltozás, nagyon, nagyon erősen lokális, egy ORSZÁGOS görbe nem jelent az égvilágon semmit egy olyan embernek, aki CSAK a SAJÁT vagyonéval kalkulál, és nem az egész országéval.

KONKRÉTAN az én környékemen áremelkedés volt 2008-ban is.

2020. jan. 9. 20:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!