Egy éve vásárolt ingatlant érdemes lenne eladni még ebben az évben, mielőtt bedőlne a piac?
Ingatlantulajdonos ilyet nem kérdezne....
Többedik ingatlana és ilyet gondol?...
Kizártnak tartom.
Én eddig csak olyan szakcikkeket láttam ami az áremelkedés lassulását jósolta, nem azt, hogy csökkenni fognak. Név nélküli fórumozókat nem olvastam, mert hiteltelen, esetleg ott jajveszékelnek?
A hülye újságírók márt azt is bedőlésnek hívják, ha csökken az emelkedés.
Mindenképpen hirdesd meg már most, mert ha nem is a felére, de nagyon le fognak csökkenni az árak. A jelenlegi árszinten nincsen már kereslet:
Azoknak egyébként igaza van akik szerint nem fog bedőlni az ingatlanpiac, de csak azért, mert MÁR bedőlt. Minden nap nézem a hirdetéseket, most már egyre több értelmezhető árú ingatlan jelenik meg, ellentétben a korábbi időszakkal. Számos olyan jó helyen lévő, szinte új budapesti (+agglomeráció) házat is látok, melyeknél már 10-15 millió forinttal csökkentették az árat, mert egyszerűen nincs rá jelentkező.
Ezeket előbb-utóbb el fogják vinni, de gyanítom a vérszegény kereslet miatt a többi évekre be fog ragadni.
25: Most még egyszer leírjam, hogy túl vannak értékelve az ingatlanok? Nem tudom, mire alapozod a 15%-os árnövekedést, amikor a budapesti kereslet majdnem a felére zuhant. És ennek semmi köze a szezonalitáshoz.
Nyilván most minden vevő arra vár, hogy még drágábbak legyenek az ingatlanok...
"amikor a budapesti kereslet majdnem a felére zuhant."
Akkor a 4szeres kereslet feleződik. Nem 2 hét alatt megy el egy-egy jó lakás hanem 1 hónap?
28: Nem az a lényeg, hogy hány %, mennyi idő, hanem az, hogy megfordult az eddigi trend. Csökken a kereslet, nő az értékesítési idő, nő az alku mértéke, elfordultak a piactól a befektetők stb.
Eddig az volt a mantra, hogy azért ilyen magasak az árak, mert nagy a kereslet. Most visszaesett a kereslet, de azért árnövekedés lesz, persze...
"Most visszaesett a kereslet"
Nem megy a néma értő olvasás?
Eddig kb. négyszeres volt a kereslet, most kétszeres lesz? Szerinted ezt maradéktalanul ki tudja szolgálni a piac? Nem.
Lesz olyan ahol csökkenhet az ár (ahol eddig se volt piacképes) van ahol nem változik. És bizony lesz ahol nem 10-15% lesz az emelkedés hanem 5-10%. Ez nem igazán válság.
Tekintettel arra, hogy a "szakértők" is stagnálásról beszélnek (átlagosan) ebbe bőven belefér az amit fentebb írtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!