Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy éve vásárolt ingatlant...

Egy éve vásárolt ingatlant érdemes lenne eladni még ebben az évben, mielőtt bedőlne a piac?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron vettem egy lakást, amikor nagyon pörgött a piac, elég jó áron (értsd 3-4m-vel olcsóbban mint egy hasonló). Kicsit felújítottam, rendbehoztam. Azon gondolkozok, hogy tavasszal feladom, hátha elviszik. Mert ugye most a piac összeomlását jövenödölik 1 -2 éven belül. Vagy olyan nem lesz, hogy felére esnek az árak?

2020. jan. 8. 08:20
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
90%

Ingatlantulajdonos ilyet nem kérdezne....

Többedik ingatlana és ilyet gondol?...

Kizártnak tartom.

2020. jan. 8. 14:44
 22/58 anonim ***** válasza:
96%

Én eddig csak olyan szakcikkeket láttam ami az áremelkedés lassulását jósolta, nem azt, hogy csökkenni fognak. Név nélküli fórumozókat nem olvastam, mert hiteltelen, esetleg ott jajveszékelnek?

A hülye újságírók márt azt is bedőlésnek hívják, ha csökken az emelkedés.

2020. jan. 8. 15:52
 23/58 anonim ***** válasza:
20%

Mindenképpen hirdesd meg már most, mert ha nem is a felére, de nagyon le fognak csökkenni az árak. A jelenlegi árszinten nincsen már kereslet:

[link]

Azoknak egyébként igaza van akik szerint nem fog bedőlni az ingatlanpiac, de csak azért, mert MÁR bedőlt. Minden nap nézem a hirdetéseket, most már egyre több értelmezhető árú ingatlan jelenik meg, ellentétben a korábbi időszakkal. Számos olyan jó helyen lévő, szinte új budapesti (+agglomeráció) házat is látok, melyeknél már 10-15 millió forinttal csökkentették az árat, mert egyszerűen nincs rá jelentkező.

Ezeket előbb-utóbb el fogják vinni, de gyanítom a vérszegény kereslet miatt a többi évekre be fog ragadni.

2020. jan. 8. 15:52
 24/58 anonim ***** válasza:
47%
22: a szakcikk alatt például az MNB jelentést is érted, amiben szerepel pl. a budapesti ingatlanok 10-15%-os túlértékeltsége?
2020. jan. 8. 16:04
 25/58 anonim ***** válasza:
97%
24: Nyilván. Eddig évi 30-40%-os volt az évi áremelkedés, most akkor csak 15%-os lesz, úristen.:)
2020. jan. 8. 16:28
 26/58 mindentudó99 ***** válasza:
91%
Ha ennyire nincs rá szükséged miért nem adod ki albérletbe?
2020. jan. 8. 16:30
 27/58 anonim ***** válasza:

25: Most még egyszer leírjam, hogy túl vannak értékelve az ingatlanok? Nem tudom, mire alapozod a 15%-os árnövekedést, amikor a budapesti kereslet majdnem a felére zuhant. És ennek semmi köze a szezonalitáshoz.

Nyilván most minden vevő arra vár, hogy még drágábbak legyenek az ingatlanok...

2020. jan. 8. 16:46
 28/58 anonim ***** válasza:

"amikor a budapesti kereslet majdnem a felére zuhant."

Akkor a 4szeres kereslet feleződik. Nem 2 hét alatt megy el egy-egy jó lakás hanem 1 hónap?

2020. jan. 8. 16:52
 29/58 anonim ***** válasza:
73%

28: Nem az a lényeg, hogy hány %, mennyi idő, hanem az, hogy megfordult az eddigi trend. Csökken a kereslet, nő az értékesítési idő, nő az alku mértéke, elfordultak a piactól a befektetők stb.

Eddig az volt a mantra, hogy azért ilyen magasak az árak, mert nagy a kereslet. Most visszaesett a kereslet, de azért árnövekedés lesz, persze...

2020. jan. 8. 17:23
 30/58 anonim ***** válasza:
91%

"Most visszaesett a kereslet"

Nem megy a néma értő olvasás?

Eddig kb. négyszeres volt a kereslet, most kétszeres lesz? Szerinted ezt maradéktalanul ki tudja szolgálni a piac? Nem.

Lesz olyan ahol csökkenhet az ár (ahol eddig se volt piacképes) van ahol nem változik. És bizony lesz ahol nem 10-15% lesz az emelkedés hanem 5-10%. Ez nem igazán válság.

Tekintettel arra, hogy a "szakértők" is stagnálásról beszélnek (átlagosan) ebbe bőven belefér az amit fentebb írtam!

2020. jan. 8. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!