Mit lenne érdemes ültetni eladásra?
Van egy nagy, kihasználatlan területünk a hátsó udvarunkon. Egy pici veteményes kertben magunknak rengeteg mindent megtermelünk, de nagy terület van kihasználatlanul. Vannak gyümölcsfáink, de csak 1-1 néhány fajtából. Gondoltam arra, hogy ültetnénk még belőlük 1-2-t. Rengeteg szedertövünk is van, amik jövő nyáron fognak igazán beindulni, de már idén is hatalmas mennyiséget leszedtünk róluk. Esetleg szerederrel is foglalkozhatnánk nagyobb területen..
Vagy gondolgam még arra, hogy ültetnék spárgát.. Vagy sütőtököt. A férjem épített egy pici kemencét, és abban megsütve is tudnánk árulni.
Tudnátok olyan növényeket mondani, amit még érdemes lenne ültetni? Nem hatalmas mennyiségben, csak úgy piacra kivinni és árusítani. Tudom. Hogy meggazdagodni ekkora területből nem lehet, de lenne kedvünk csinálni, és az a kis plussz pénz is jól jönne..
Előre is köszönöm!!
Az alföldön élek, és jó minődégű fekete termőföld van a telkünkönk.
Szoktam a helyi kis piacra kijárni, de rengetegen viszonteladók, természetesen őstermelői papírokkal. Így nem tudom meg, h ki termel valójában otthon a kis földjén, és ki az, aki valahonnan veszi az árut.
Szinte mindenfélét árulnak az emberek. Bogyósokat nagyon ritkán és keveset látok, pedig nálunk bőséges a termés.
Pontosan azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, hogy ki az, amit mégrné termeszteni. Sült tököt szoktam látni, de szinte mindenki sütőben süti otthon, és tuti nincsen rá engedélyük...
A házi állatokkal hogy álltok? Mert lehetne csirkéket nevelni és eladni élve vagy kopasztva. Tyúkokat is eladni és a tojásokat.A sok tojásból száraz tésztákat csinálni.Ezek is mind kelendő termékek főleg az alföldön,én is itt lakok. :)
Jön a karácsony lehet libát kacsát tartani tömni és eladni. Az ünnepekre viszik.Elég drágán ellehet adni.
Mi is ilyenekkel foglalkoztunk régen.Aztán abba maradt de most szeretnénk ismét elkezdeni.
Szerintem a mákhoz kicsi a hely :/ vagy rosszul gondolom? Ahhoz nem nagy szántók kellenek, hogy jelentősebb mennyiségű mák legyen? Meg boztos szabályozva is van..
Hát, állatok nem nagyon szeretnénk tartani, max csirkét, de ez itt kertváros, és a szomszédok nem annykra szívlelik az állattartást. Csak baromfi engedélyezett, abból is korlátozott számú..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!