Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy éve vásárolt ingatlant...

Egy éve vásárolt ingatlant érdemes lenne eladni még ebben az évben, mielőtt bedőlne a piac?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron vettem egy lakást, amikor nagyon pörgött a piac, elég jó áron (értsd 3-4m-vel olcsóbban mint egy hasonló). Kicsit felújítottam, rendbehoztam. Azon gondolkozok, hogy tavasszal feladom, hátha elviszik. Mert ugye most a piac összeomlását jövenödölik 1 -2 éven belül. Vagy olyan nem lesz, hogy felére esnek az árak?

2020. jan. 8. 08:20
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
100%

A panellakások fognak a legnagyobbat zuhanni,

mert ott csak árnövekedés volt.

nem pedig értéknövekedés!

2020. jan. 8. 19:06
 32/58 A kérdező kommentje:

Miben volt erteknovekedes egy 60 éves téglaházban?

Sok panelt leszigeteltek stb, egy régi bérházban mi van? Semmi, omladozik a fele

2020. jan. 8. 19:48
 33/58 anonim ***** válasza:
47%

30: Akkor harmadszorra is leírom, hogy az MNB is 10-15%-os túlértékeltségről ír, ebbe nem fér bele 15%-os árnövekedés amit vizionálsz.

Az általad elismert szakértői vélemények nagy része pedig azt mondja, hogy stagnálás lesz, de az alku mértéke megnő. Én se tudnám szebben kifejezni az árcsökkenést...

Válságról pedig nem írtam egy szót sem. Az majd akkor lesz, ha pl. a jegybanki alapkamat megnő és a bankok szigorítanak a jelenlegi kedvező hitelfelvételi lehetőségeken.

2020. jan. 8. 20:23
 34/58 Barnabas333 ***** válasza:
90%
23as hol látsz 10-15millióval olcsóbb házakat az agglomerációban? Belinkelhetnéd... Most tervezünk házat venni és minden harmadik hirdetést meg se tudjuk nézni olyan gyorsan megveszi valaki. Mondjuk a több száz milliós házaknál lehet van...
2020. jan. 8. 21:10
 35/58 anonim ***** válasza:

34: Budát, illetve a budai agglomerációt nézem, kb. 80-90 millió feletti házaknál szokott előfordulni, hogy a hirdetési oldalakból eltűnnek, majd később visszakerülnek csökkentett árral. Mondjuk én olyan nagy mozgást nem látok, illetve inkább a kínálatot látom bővülni.

Bár az is igaz, hogy nagyon kevés a jó helyen lévő, normális állapotú családi ház. Azokat valószínűleg tényleg gyorsan megveszik.

2020. jan. 8. 21:31
 36/58 anonim ***** válasza:

#32 nem a kistéglából épült 60 éves bérházakról beszélek XD ki is gondolt azokra... tudod, vannak újabb, 80-as években (és onnantól) épült normális tégla tömbök is :)

Egyedi gázfűtés, fürdő wc külön, két teljes értékű szoba, rendezett lépcsőház, normális villany vezetékelés stb.

Ilyesmikre gondolok itt (persze nem konvektorosra, mint írtam):

[link]

[link]

Ezekből vannak lapostetős és normál, cseréptetős tetőteresek is.

ÁLtalában belső zárt udvarosok, akár még garázs is tartozik hozzájuk.

2020. jan. 9. 08:03
 37/58 anonim ***** válasza:

Igen, random ellenőrzik. Anno vettem két ingatlant, ami a környéken a legolcsóbb m2 áron volt, de ezt értsd úgy, hogy az egyik negyed, a másik meg kb. hatod áron, mint amennyi 1m2 azon a környéken. Nem csak papíron vettem ennyiért, hanem ténylegesen ennyit fizettem érte, biztos is voltam benne, hogy ez ki fog bukni, de nem...

Hogy riogatás-e ez... te nem tartod felettébb furcsának azt, hogy ugyanazok riogatnak (de tényleg ilyen célzattal írják le mondandójukat) az ingatlanpiac bedőlésével, akik meg sírnak és szitkozódnak azért, hogy ennyire magasak az ingatlanárak és az építkezés? Skizofrén viselkedés.

A helyzet inkább az, hogy utóbbi az őszinte álláspontjuk és az előbbit meg remélik, tényként közlik azt, amit csak szeretnének. Hogy most már tényleg mindjárt, már jön, már itt van... Ez megy kb. 3-4 éve, most először ülsz föl ennek? Ingatlanpiaci mélypontot egy valaki remél, a vásárló, de nem én/te/mi, mint vásárlók, hanem az, aki ezzel seftel! Nekik sír a szájuk, hogy egy folyamatos (de számukra lassú!) áremelkedés tapasztalható, azt a többség által kiszámíthatatlan, hullámzó helyzetet szeretik, amiben Ők a többséggel ellentétben jól értesültek (súgnak nekik). Úgy, ahogy egyébként (és bár politikai szereplő, ne láss/lássatok benne politikát, mert nem úgy értem a dolgot, nem ez a lényege, de...) Orbán Viktor is lassan 10 éve, hogy mindjárt megbukik.

Mindenesetre én úgy gondolom, rosszul közelíted meg ezt a dolgot... ha ez az ingatlan teljességgel felesleges, azaz nem akarsz beköltözni, gyerek sincs, aki beköltözne ebbe, akkor most magasak az ingatlanárak és ha sokat nyernél rajta még akár tisztességesen leadózva is, akkor add el! Persze feltéve, ha kiadni nem akarod, mert kiadni ki lehet akkor is, ha az ingatlanárak lenn vannak és az viszont egy állandó bevételi forrás. Azon gyötrődni, hogy mikor emelkedne ez csúcspontra és mikor tudnád a legtöbbet kihozni ebből, tök fölösleges, egy piac nem úgy dől be, hogy arról a lakosság előre értesült, hogy be fog dőlni!

2020. jan. 9. 08:28
 38/58 anonim ***** válasza:

37: Bocs, de nagyon zavaros amit írsz. Aki riogatott, az pont az ingatlanszakma, hogy ha decemberben nem veszel gyorsan egy új építésű lakást az ÁFA változás miatt, akkor hatalmasat fogsz bukni. Valójában meg arról van szó, hogy lehet emelni az árakat, csak éppen elképzelhető, hogy teljesen befagy az új építésű lakáspiac.

Én például vevőként úgy kalkulálok árcsökkenéssel, hogy közben el is szeretnék adni egy szinte új budai lakást, szó nincs spekulációról. Csak éppen abból lett elegem, hogy a rossz helyen lévő, felújítandó családi házakra is simán ráírnak 100 milliós vételárat, vagy az új építésű házaknál a garázsra 8 milliót, az valóban spekuláció. Ezért várok már másfél éve, hogy rendeződjenek az árak. A családtámogatási hitelekkel ezt ideig óráig el lehetett húzni, de most már látszik, hogy annak a hatása is elmúlt.

2020. jan. 9. 14:20
 39/58 A kérdező kommentje:

#36: [link]

ez mondjuk pont egy 60as évekbeli téglaház :D konvektoros fűtés mindenhol, az aztán marhára modern :D

A másik az tényleg újabb építésű/modernebb stílusú.

Amúgy mi bajod a távfűtéssel? Fizetsz havi 13k általányt és 25 fokos lakásod van, nem kell karbantartani a kazánt stb.

2020. jan. 9. 16:40
 40/58 anonim ***** válasza:
91%

"Amúgy mi bajod a távfűtéssel? Fizetsz havi 13k általányt és 25 fokos lakásod van, nem kell karbantartani a kazánt stb."

Az, hogy én konvektorral fűtök, 60-70 E egy egész évre a nagyobb lakásunkban, 40 E a kisebben.

Az.

2020. jan. 9. 16:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!