Szerintetek milyen mértékű takarítás számít normálisnak?
A nehezen hozzáférhető helyeken is meg kell simogatni!
:) XD
Szóval nyugi, ennek semmi köze a a lakás normál tisztántartásához, ez az ő HOBBIJA! Csak ő nem ismeri ezt fel, és ezáltal ürügyet is talál mások szidására, kényelmes ez így neki.
Általában a heti takarítás és évi 2-3 nagytakarítás az nagyon is túlteljesítésnek számít, és főállású háziasszonyokra jellemző.:)
Nézed a Nagy takarítás c. sorozatot a Tv2-n?:)
Ők 15-20 évente nagytakarítanak, kistakarítás meg soha nincsen.:)
na jó ez is gáz :)))
Az elsőre csak rendetlenségnek látszik. Nekem ez a lakás a kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=LkFhZPB-O_Y 0:36-tól.:)
Én nem tartom magam takarítómániásnak, de vannak dolgok amiket naponta megteszek. Este mindig elmosogatom azokat, amik a főzésnél kimaradtak, majd lemosom a tűzhelyet, letörlöm a konyhaszekrény ajtajait meg a hűtőét és felmosok. Általában ezután már nem is nagyon megyek huzamos ideig a konyhába, maximum ha inni akarok egy kis vizet. Ezután a wc-be öntök domestost átmosom, ott is felmosok. Ezek a napi rutinok. A szobába 2-3 naponta prószívózok, hetente egyszer a parkettát is felmosom és természetesen előtte port törlök. A fürdőszoba is heti egyszer van alaposan kisuvickolva, természetesen a használat utáni öblítést napi szinten. A nagyobb takarítást, pl konyha csempe lemosás, bútor elhúzás és mögötte takarítás, ablakpucolás...hát azokat kedvem szerint. Olyan 2-3 havonta.
Én mindig irigyeltem a volt sógornőmet, mert nála gyönyörű tisztaság volt, aztán egyszer meg voltunk hívva hozzájuk és az élettársa pont evett. És a nő ott állt mellette a morzsaporszívóval és ha lehullott egy morzsa akkor máris használta is. Meg a cipőnket a lépcsőházba le kellett tenni ( 10 emelete panel volt) és csak könyörgés árán engedte meg, hogy behozzam, mert akkor volt két hetes a bakancsom és nem kevés pénzbe került. Bárki felkaphatta volna. Szóval nem tudom hogy tényleg irigylésre méltó vagy szánalomra.
Amíg volt élettársam, addig rengeteget kellett amúgy takarítanom, mert ő nem vigyázott a rendre. Mióta egyedül vagyok, sokkal könnyebb az életem ilyen területen. MErt én vigyázok a kialakított rendre magam körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!