Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek milyen mértékű...

Szerintetek milyen mértékű takarítás számít normálisnak?

Figyelt kérdés
Nálunk családi hagyomány a rend és tisztaság. Nagymamámtól egész életemben ezt hallgattam, hogy a lakás legyen tiszta, a takarítás minden csínját bínját megtanították. Egész életemben azt hallgattam, hogy azok akik nem takarítanak, azok mocskos emberek, ezt ilyen lenézően. Nálunk ez olyan fontos kérdés, mint másnál az hogy van-e diplomád vagy sem. Anyám és a nővérem szerintem kényszeresen takarításmániás. Idegbetegek lesznek ha valami nincs a helyén, ha a szekrényen van egy folt, ha találnak egy morzsát a földön. Cipőben tilos bemenni a szobába, nem szabad a törölközőt összesminkezni, nem szabad a kanapén fésülködni csak a kád fölött és sorolhatnám. Én nem vagyok ilyen szélsőséges, de nagyon nem bírom elviselni a trehány embereket, a rendetlenséget magam körül. Ti mennyire takarítotok? mi számít már kényszernek? Az emberek véleményéből szeretném megtudni mi a normális ezen a téren.

2012. júl. 21. 23:13
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
23:57 nem tudtam hogy arra mondják, nálunk a kollégák a tisztaság mániás nőre mondták mindig. :)
2012. júl. 22. 00:02
 32/55 A kérdező kommentje:
igen, képzeld el, anyám elhúzogatja a bútorokat. jah, és mögötte is porszívózik, szekrény tetejét is rendszeresen, hetente.
2012. júl. 22. 00:03
 33/55 A kérdező kommentje:
mondom, nálunk úgy képzeljétek el, olyan mint egy szálloda, ahol egy takarító szolgálat nyomul nap mint nap. Anyukám egyszer azt mondta: Szerelmes vagyok a lakásomba, és amikor törölgetem, olyan mintha simogatnám... hát ez van, ezen biztos mindenki kiakad majd :D
2012. júl. 22. 00:06
 34/55 anonim ***** válasza:
43%
El van képzelve.
2012. júl. 22. 00:06
 35/55 anonim ***** válasza:
100%
Anyukam meg kiveszi a szekrenybol a regen mosott ruhakat és kimossa. Az az érzésem, hazimunkaba menekül, azt hasznalja kifogasként (dolgom van otthon, nem érek rá másra!) arra, hogy ne kelljen olyan dolgokat megtennie az életben, amiktől fél. Pl. fél a társaságtól, sose jár el, csak ha nagyon muszáj. Még kezdődő pánikbetegséget is palástolhat evvel.
2012. júl. 22. 00:08
 36/55 anonim ***** válasza:
Van egy olyan jelenség, aminek objektumszexualitás a neve. Igen, lehetséges, hogy szexuális gyönyört él meg a takarításkor. De az baj, hogy evvel nincs tisztában, és sajátos személyiségjegyéhez méri a többieket, és másokat tart betegnek.
2012. júl. 22. 00:10
 37/55 A kérdező kommentje:
biztos ilyen elfojtott lelki dolgok miatt van ez.
2012. júl. 22. 00:11
 38/55 anonim ***** válasza:
Magánügye, de ahhoz nincs joga, hogy Téged meg másokat ugyanerre kényszerítsen.
2012. júl. 22. 00:12
 39/55 anonim ***** válasza:

Én még nem számoltam az atkáim, nem tudom mennyi van. :D

Anyukád nálunk is elhúzhatná a bútorokat néha, 3 markos legény sem bírja megmozdítani a szekrénysorom... ;)

Na jó, nem piszkálódok! :)

2012. júl. 22. 00:18
 40/55 A kérdező kommentje:
ó várjál, ő direkt olyat vesz, ami könnyen mozdítható. például csak olyan szekrényünk van aminek van lába, hogy fel tudjon mosni alattuk. Ez az egész rendszer ki van találva, hogy ő tudja takarítani.
2012. júl. 22. 00:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!