Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek milyen mértékű...

Szerintetek milyen mértékű takarítás számít normálisnak?

Figyelt kérdés
Nálunk családi hagyomány a rend és tisztaság. Nagymamámtól egész életemben ezt hallgattam, hogy a lakás legyen tiszta, a takarítás minden csínját bínját megtanították. Egész életemben azt hallgattam, hogy azok akik nem takarítanak, azok mocskos emberek, ezt ilyen lenézően. Nálunk ez olyan fontos kérdés, mint másnál az hogy van-e diplomád vagy sem. Anyám és a nővérem szerintem kényszeresen takarításmániás. Idegbetegek lesznek ha valami nincs a helyén, ha a szekrényen van egy folt, ha találnak egy morzsát a földön. Cipőben tilos bemenni a szobába, nem szabad a törölközőt összesminkezni, nem szabad a kanapén fésülködni csak a kád fölött és sorolhatnám. Én nem vagyok ilyen szélsőséges, de nagyon nem bírom elviselni a trehány embereket, a rendetlenséget magam körül. Ti mennyire takarítotok? mi számít már kényszernek? Az emberek véleményéből szeretném megtudni mi a normális ezen a téren.

2012. júl. 21. 23:13
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
27%

Te jóég levagyok pontozva!

Milyen koszos lakások lehetnek...:(

2012. júl. 21. 23:48
 22/55 anonim ***** válasza:
100%

Én is szeretem a tisztaságot, rendet, de nem kényszeresen.

Mindennap rendet rakok, elmosogatok, konyhaasztalt letörlöm.

Egyedül lakom jelenleg.

Hetente takarítok.

Fésülködés nálam is csak a fürdőben, így is állandóan hajat kell kiszedni a szőnyegből.

És cipővel sem megyek be a szobába.

Viszont szeretek TV nézés közben enni a szobában.

2012. júl. 21. 23:48
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy ismerősöm, teljesen be van kattanva, be sem lehet menni hozzájuk, de ha véletlenül mégis bejut valaki, akkor már azonnal kapják elő a porszívót, meg a felmosót, és még ki sem tette a vendég a lábát a házból, már porszívóznak, meg mosnak föl utána, meg fújják a fertőtlenítő sprayt. Egyszer behívtak az előszobába, pár percet voltam ott, már húzták a porszívót, és már fogta a kezében a nő, már majd hogy nem föllökött vele, hogy menjek már, alig léptem ki, már porszívóztak föl ott, ahol álltam. Világ életében ilyen volt a nő. Mikor együtt dogoztunk, kitalálta hogy szerinte porszagú a függöny az irodában, és ő maga szedte le, és mosta ki, pedig a takarítónők mosták rendszeresen, de az nem volt jó. Meg állandóan portalanított, meg takarított az irodában is, ahelyett hogy dolgozott volna.
2012. júl. 21. 23:49
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

"lehet még rüh és atka is"

Azt tudja anyukád, hogy akármennyit takarít az ágya tele van atkákkal? ;)

2012. júl. 21. 23:50
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
Volt kolléganőmet úgy csúfolták mindig a tisztaság mániája miatt, hogy "még a f@szt is szalvétával fogja."
2012. júl. 21. 23:54
 26/55 anonim ***** válasza:
100%

alapvetően tiszta embernek tartom magam, a nagy mocskot nem bírom elviselni, viszont néha úgy érzem, hogy egész nap takaríthatnék, ha minden vacakra ugranék.

nálam ez kicsit szelektív. a páromnak göndör fekete haja van. ha hajmosás után tele van a zuhanyzó, akkor idegbajt kapok. viszont ha pár üres üveg van a konyhában, és nincs fényesre suvickolva a tűzhely, az hidegen hagy.

hetente takarítok komolyabban, pár naponta porszívóval körbemegyek, mert nem szeretem, ha széthordjuk a koszt.

én is örököltem az igényességet a nagyimtól, náluk minden rendben, tisztán volt, nekem ez a természetes, ahol jól érzem magam.

számomra is elborzasztó néhány ember lakása. persze az utcán adnak magukra, mintha ők lennének az angol trónörökösök, otthon meg akkora gané van, h spaklival lehetne vakarni.

én valamilyen szinten egyensúlyba hozom a kettőt. nem vagyok egy divatmániás cicababa, akin nonstop figyel a fullos smink, és a lakásom sem egy múzeum. valahogy az arany középút. nincs patikatisztaság, de ha valaki belép, nem fordul ki az első lendülettel, hogy : na, ez milyen igénytelen koszfészek. :)

27/55 A kérdező kommentje:
persze tudják! csak nem mindegy, hogy mennyi!!! :D:D:D érted???? :D
 28/55 anonim ***** válasza:
25, azt nem a tisztasággal kapcsolatban, hanem a finnyássággal és prűdséggel kapcsolatban mondják.:)
2012. júl. 21. 23:57
 29/55 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, ezen de jót nevettem, "nem mindegy, hogy mennyi."

És a szekrény tetejével, meg a szekrények, bútorok mögötti résszel mi van? Tűzhely mögötti résszel mi van, ott van aztán igazán por, meg kosz. Elrángatják anyukádék a helyéről, és ott is takarítanak rendszeresen, vagy csak ahol látszik?

2012. júl. 22. 00:00
 30/55 A kérdező kommentje:
73%-os, miért kell egyből ítélkezni feltételezni? hogy én az állatokat mocskosnak tartom??? mit tudod te, hogy mekkora állatbarát vagyok én? ráadásul előbb írtam, hogy tele vagyunk állattal, akik bent laknak a házban.
2012. júl. 22. 00:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!