Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit rontok el a mosásnál hogy...

Mit rontok el a mosásnál hogy mindig elcsavarodnak a pólók ?

Figyelt kérdés

40fokon mosom és az enyhébb fokozaton centrizem. 30fok nem vált be nem jött ki a piszok meg a mosókapszula sem olvadt el.

Mit rontok el? Másoknak nem történik ez és Nemtudom mit rontok el ,valami tapasztalt háziasszony segíthetne.

#mosás #Pólók elcsavarodása
2020. júl. 20. 11:49
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Irtam hogy vannak márkás pólóim is pl Puma és az is megnyúlt.

Barátnőm is hord C&a vagy Tesco pólókat és ő kézzel mossa és úgy jók de én ehhez lusta vagyok meg annnyira időm sincs.

2020. júl. 20. 14:06
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

9

Neeem! Pont ellenkezőleg, minél nagyobb legyen a centrifuga!

Azt írtam hogy azért deformálja mert csak 800 vagy 600.

Tök vizes és nyúlós a ruha amikor kivesszük. A rendes centrifuga után szinte száraz és tökéletes! 1400-asom van Bosch, de szoktam csak 1200-on is használni. 1000 is jó. De 800 és alatta szétnyújt mindent.

2020. júl. 20. 14:09
 13/20 A kérdező kommentje:
Jah akkor jó 1000resen fogom centrizni legközelebb. azután alig nedves csak jo Gyűrött 🤣 de inkább vasalok
2020. júl. 20. 14:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom hogy mennyire tudsz a meglévőkbe életet lehelni, de nem reménytelen.

Mondom nálunk a nyaralóban cseszi el a pamutruhákat a mosógép. De sokszor rendbe tudja rakni az otthoni mosógép (de azok azért csak néhányszor voltak a vacakkal kimosva, nem hosszú távon).

Persze vannak nyilván rossz minőségű pamutok, H&M-ben sok felnőtt póló vacak, de pl a gyerekruháink szinte csak onnan vannak és azok nagyon jó minőségűek, nem deformálódnak 1000 feletti fordulaton, csak a vacak mosógép tud rajtuk rontani.

A 6-7 éves Samsung nagyon jó gép lehet, anyámnak is az van és kb ennyi idős, nagyon szépen bánik a ruhákkal. Az enyém kb 5 éves Bosch, tényleg csak a mosogatórongy minőség változik meg a mosástól.

2020. júl. 20. 15:05
 15/20 A kérdező kommentje:

Azért huszoneures poloim nincsenek max ilyen Retro meg Puma Nike.

Csak tényleg bosszantó hogy másnak meg a C&a basic poloval se történik ez.

2020. júl. 20. 15:08
 16/20 A kérdező kommentje:
Jah van amit nem csavar el annyira de fogalmam sincs miért egy Decathlon polo 🤣
2020. júl. 20. 15:09
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
Semmit, szinte az összes készen kapható póló el van szabva márkától, árkategóriától, minőségtől függetlenül. Vásárláskor még nem túl feltűnő, hogy nem teljesen szálirányban szabták ki őket, de néhány mosás után már nagyon látszik. Így kénytelen vagy újat venni, ami ugyanúgy elszabott, aztán veszel egy másikat, ami megint csak elcsavarodik, satöbbi, satöbbi, üdvözöllek a fogyasztói társadalomban. Én mindent nem kímélő programon mosok és 1000 fordulattal centrifugálok, egyértelműen látszik, hogy csak a saját készítésű, nagy műgonddal kiszabott pólóimnál nem jelentkezik a probléma. Keress inkább oldalvarrás nélküli, körkötött felsőket, azokkal nincs gond.
2020. júl. 20. 18:34
 18/20 A kérdező kommentje:
Ilyen körkötött dolgokat hol lehet kapni ? Egyszínű basic pólókat szoktam hordani vagy max olyat ami van egy kicsi markajelzes. Mintás vagy feltűnő szóba se jöhet.
2020. júl. 20. 18:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Akkor a munkaruházatiban vett pólóim azért jók, azon nincs oldalvarrás. Igazándiból a szálai is egyenesek.
2020. júl. 20. 20:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Na nálam nem ez volt a gond.

Egy ideig minden ok, aztán egyszerre elkezdte megcsavarni a polkat.

Szetszedtem a gépet, és benne volt a melltartoja drotja.

Gondolom ahogy forgott a dob néha beakadt és húzott egyet a pólón.

Eddig mindent 1000 es centrin használtam.

Semmi sem változott, azért gondoltam más a hiba.

2020. júl. 20. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!