Lenne egy olyan kérdésem hogy mitől tud elcsavarodni egy gitár (Epiphone Les Paul Standard) nyaka? Kemény tokban tároltam egy fél évig, és most bizony nagy meglepetés várt.
Figyelt kérdés
2016. dec. 28. 15:12
1/4 anonim válasza:
a fa rugalmas, és ha egy fél évig nem is nyúlsz hozzá miközben feszülnek rajta a húrok nem meglepetés ha a nyaka elferdül, amit alapból is 2-3 havonta érdemes beállítani....
2/4 A kérdező kommentje:
És szerinted ezt még tudja korrigálni? Mert ugye a nyak merevítő pálca csak a görbületet állítja ha jól tudom...
2016. dec. 29. 07:24
3/4 anonim válasza:
Attól hogy nem nyúlsz hozzá még nem kéne elcsavarodnia..
Egy normális gitárnyakat nem állítgatsz jó esetben pár havonta sem, maximum hangolod, húrt cserélsz. Semmi esetre semaz állástól csavarodott el a nyaka. Ez minőségbeli hiba (a gitár minősége) Nem másból adódik.
4/4 anonim válasza:
Mert hónappal azelőtt még madarak csicseregtek rajta miután gitár készült volna belőle.
Sajnos, és sok hangszernél, akusztikus gitároknál is ez van.
Én amnyit tudtam tenni, hogy lehúroztam és elvittem beállíttatni a nyakat (hosszú idő, apránként csinálta) és a legvékonyabb húrral szereltem fel amit csak egy év után váltott le a tizes húrkészlet. Azóta rendben van. Egyébként pedig hamis is volt miatta annyira meggörbült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!