Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik fűtés éri meg jobban...

Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?

Figyelt kérdés
Azt mondja a szakértő,hogy ugye nekünk központi fűtésünk van és vegyes van kazán meg van ugye a gázkazán meg puffer tartály,hogy bonyolultabb a rendszerbe nyúlás és több roncsolással jár ha a hőszivattyúz választjuk.Meg azt is mondta,hogy a hőszivattyú nagyobb energia felvétellel jár mert olyan 45 fokra kell felfűtenie a rendszert és leginkább padlófűtésnél a jó.Viszont a klíma energiatakarékosabb fűt és hűt és kevesebb roncsolással jár a felszerelésük és ugye éppen ott tudjuk használni ahol éppen nagyon szükséges.

2022. jan. 13. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 A kérdező kommentje:
Na ma felhívtak a pályázatosok,hogy osztottak szoroztak meg néztek még szerelős cégeket sikerült találni olyat,hogy spórolással kb majdnem kijönne a pályázati pénzből amit akartunk.Azt mondja olcsóbb féle napelemek lennének felszerelve amikre csak 15 év garancia van nem 35 év vagyis kicsit előbb amortizálódnak meg,hogy az akkumulátor ami lenne az is valami 10kilowatt vagy nem tudom jól értettem e így nem kéne az eonra hagyatkozni hanem az aksiról mehetne a fűtés és pár darab klíma lenne nem hőszivattyú.Meg mondták,hogy 2023 ban jön be valami nulsza adós rendszer nem tudom ez a havi elszámolás?Szóval nekünk csak annyi költségünk lenne még mindig pluszban,hogy az ablakok csak beépítve lennének nincs vissza vakolás meg nincs szúnyogháló meg nincs redőny csak ugye ha ráfizetünk.Bár szerintem amit én beírattam lehet,hogy max ha a fele lenne cserélve abból a korlátozott nyílászáró pénzből ha csak amit hallottam,hogy 3 bejárati ajtó xy nak ajánlatra 770EFt-ot mondtak egy cégnél.Viszont pár ismerősöm azt mondta ennek a nagy állami napelem pályázatnak elolvastak a feltételeit meg mindent ők nem szállnának bele.Szóval most én is agyalok.
2022. jan. 25. 15:31
 62/72 anonim ***** válasza:
Kérdező hogy álltok? Belevágtatok végül? Mennyi idő alatt bírálnak el egy ilyen pályázatot? Nagyon gondolkodom hogy pályázzunk, a településen ahová költözünk nincs gáz, a cserépkályha mellett kellene valami másik megoldás.
2022. máj. 7. 06:41
 63/72 A kérdező kommentje:

62/

Őszintén megmondva szarul állunk húzzák ezt a szar pályázatot mint a rétestésztát az árak meg csak emelkednek és amit még az elején olcsóbban kaptunk volna az mára már 2x felemelkedett.Azt mondják sokan szálnak kifelé mert van,hogy xy mennyiségű pénzt is rá kéne fizetni a dolgokra na de ugye ez elméletileg a csórók pályázata és nem mindenkinek van mondjuk 1millió forintja még ráfizetni a dolgokra.

Na most ugye a pályázatírás meg ahány pályázatíró annyiféle kivitelezés meg ugye fizetnivaló.Nekem a pályázatírás volt 150EFt+energetika 28EFt de mind ezt úgy,hogy egy csomó mindent én csináltam/csinálok ami nem az én dolgom lett volna.Például az energetika jó részét én nekem kellet kivitelezni nekik csak a papírokat kellett megcsinálni,most pl nekem kellett nyílászárós céget keresni is,azért tök gáz ha valaki egy pályázat lebonyolítását elvállalja,hogy ennyi mindet a pályázóval csináltat.És még nekem is bele kell tennem a pályázatba pár százast.Volt olyan cég pl akik 600EFt-ért írták a pályázatot.Szóval nagy hercehurca van vele gondolom sokan nyugdíjasok vagy kevés pénzből élők is megpályázták de sokan szállnak is kifelé,én még kitartok csak elegem van már,hogy mikor már azt hiszed megnyugodhatsz jön az újabb bonyodalom amit neked kell megoldani.Most megszereztem a nyílászáróst egy jó ajánlattal de a pályázatos cég várja az előleg bejkérőt vagy mit abban reménykedem addig nem emelkednek az árak mert akkor lőttek a jó ajánlatnak is,napelem kivitelezésre meg 1-2 évet mondtak.

2022. máj. 7. 15:15
 64/72 A kérdező kommentje:

62/

Nem nagyon tartom fejben az idő dolgot de min 2 hónap biztos volt az elbírálás de lehet több is.

2022. máj. 7. 15:16
 65/72 anonim ***** válasza:

62-es vagyok. Köszönöm szépen a választ. Ez így nagyon durva! És én még azt hittem, hogy flottul le lehet bonyolítani. 600 ezret biztos nem fizetek pályázatírásért. Rakatok cserépkályhát, inverteres klímát, csak elég lesz.

Egy szeptemberi pályázatnál novemberre derülne ki, hogy nyertél vagy sem, ha igen se fogja az évben megcsinálni senki (december nem ablakcserére való), ha nem nyertél az pláne gond.

Köszönöm szépen hogy leírtad a tapasztalataidat! Sok sikert és kitartást kívánok!

2022. máj. 13. 22:33
 66/72 anonim ***** válasza:

Mi összesen 47 ezret fizettünk ki, ebben benne van a pályázatírás, ami 20 ezer volt plusz az energetikai, ami 27. Nekünk tényleg semmit nem kellett csinálnunk ezért a pénzért szerencsére. Volt hiánypótlásunk még március közepén és egy pozitív elbírálás, miszerint megfelelünk a pályázat feltételeinek. Azóta viszont síri csend van...

Nem tudom egyáltalán lesz e ebből bármi is. Szerintem borzasztóan bosszantó. Inkább töröljék el a fenébe az egészet és mondják meg a pályázóknak, mintsemhogy csak húzogassák előttünk azt a bizonyos madzagot. Mi például kihasználnák a 3+3-as otthonfelújítási dolgot az ablakainkra, ha 100% tudnánk, hogy a pályázat nem fog megvalósulni. De addig baszakodnak ezzel az elhúzással, hogy majd szépen kifutunk az időből.. Azt gondoltuk jó sokan, hogy március végére már lesz támogatói okirat és áprilistól kezdődhetnek is a munkálatok...ahha..

2022. máj. 13. 23:17
 67/72 A kérdező kommentje:

65/

Mondjuk én nem is 600EFt-ot fizettem a pályázatírásért hanem bőven kevesebbet.Aztán majd látjuk mi lesz a legfontosabb nekem a nyílászáró csere,reménykedem azt a csomagot kapom amit én intéztem.

2022. máj. 13. 23:35
 68/72 A kérdező kommentje:

66/

Sajnos ennyire olcsó pályázatírót nem találtam én 150EFt-ot fizettem a pályázatírásért meg 28EFt-ot az energetikáért.Nekem azt mondták most valami előlegre várnak ,hogy aztán intézhessék pl a nyílászáró dolgot.A legnagyobb baj a pályázat elhúzásával az áremelkedés mértéke telik az idő közben minden áras csak nő így a 11millió szűkebb keret lesz.Például így nem tudtam belerakatni a nyílászáró csomagba két ajtót mert 2 ajtó simán 350EFt és én plusz sokat nem akarok ráfizetni a dologra.Sőt az 1670000Ft-os ajánlat mire nyertem megnőtt 1950000Ft-ra

2022. máj. 13. 23:40
 69/72 anonim ***** válasza:

Húú, de jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt, pont a minap futottam bele a pályázatba és felcsillant a szemem. Most mindezt elolvasva már nem csillog annyira.

A fent említett 5 pont mit jelent? Annyi fázis kell legyen a házban?

2022. máj. 27. 21:31
 70/72 anonim ***** válasza:
OK, utána néztem, hogy mit jelentenek a pontok. Nincsenek már gyermekek - felnőttek -, és nem hinném, hogy kedvezményezett/fejlesztendő járásban élnék. Esélytelen.
2022. máj. 28. 04:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!