Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?
Ha a napelem egy év múlva azaz jan 1-től havi elszámolású lesz, akkor erősen felejtős, mivel fűtésre alkalmatlan lesz az elszámolási rendszer miatt.
Egyenlőre várakozó állásponton vagyok, mert hátha megjön az eszük a törvényalkotóknak.
Arról már nem is beszélve, hogy egyre újabb technológiájú és jóval korszerűbb panelek jelennek meg, ráadásul egyre olcsóbban.
A hőszivattyúknál "elfelejtik megemlíteni", hogy ha nem optimálisak a körülmények, akkor igen komoly villanyszámlát eredményezhet az éves leolvasásnál.
Az alábbi cikkben pl. akár évi 600ezer Ft-os vill.számlát emlegetnek, ami alapból a duplája mint egy átlag családi ház fűtésszámlája.
*Bocs elírtam.
Helyesen: kb. 6000 kWh évente.
Amúgy ez sem kevés!!
2/
nekünk 100 négyzetméter a ház,amúgy ez az egész dolog a most tartó pályázat végett lenne majd kivitelezve ami most nulla önerős napelem meg nyílászáró állami pályázat.Én meg nem is értek az ilyen fűtés rendszeres dologhoz.Azt se tudom a klíma meg a hőszivattyú tartósságra milyen lehet meg melyik mennyi dologgal jár.
3/
A nem megfelelő körülmények pontosan mit takarnak?
Nem 35° C hanem mondjuk 45° C az előremenő hőmérséklet, vagy napi 4 óra helyett 20 órát jár a kompresszor.
Gépészetileg valóban jóval egyszerűbb a hagyományos split klíma. Az pedig hogy, helyiségenként 1-1 egység van, biztonságot nyújt. Egy központi hőszivattyú meghibásodása esetén az egész ház fűtés nélkül marad. Elég kellemetlen ilyen időben mint most van 2-3 hétig alkatrészre várni.
7/
Szóval lehet jobb lenne a klímát választani?
9/
Központi fűtés van és vegyes tüzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!