Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik fűtés éri meg jobban...

Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?

Figyelt kérdés
Azt mondja a szakértő,hogy ugye nekünk központi fűtésünk van és vegyes van kazán meg van ugye a gázkazán meg puffer tartály,hogy bonyolultabb a rendszerbe nyúlás és több roncsolással jár ha a hőszivattyúz választjuk.Meg azt is mondta,hogy a hőszivattyú nagyobb energia felvétellel jár mert olyan 45 fokra kell felfűtenie a rendszert és leginkább padlófűtésnél a jó.Viszont a klíma energiatakarékosabb fűt és hűt és kevesebb roncsolással jár a felszerelésük és ugye éppen ott tudjuk használni ahol éppen nagyon szükséges.

2022. jan. 13. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
67%

Ha a napelem egy év múlva azaz jan 1-től havi elszámolású lesz, akkor erősen felejtős, mivel fűtésre alkalmatlan lesz az elszámolási rendszer miatt.

Egyenlőre várakozó állásponton vagyok, mert hátha megjön az eszük a törvényalkotóknak.

Arról már nem is beszélve, hogy egyre újabb technológiájú és jóval korszerűbb panelek jelennek meg, ráadásul egyre olcsóbban.

2022. jan. 13. 12:00
 2/72 Valentino BROssi ***** válasza:
97%
Családi házban ~150 négyzetméterig kb. gondolkodás nélkül split klíma, de még ezen méret fölött is számos követelménynek kell teljesülni egy levegő-víz hőszivattyú megtérüléséhez. Hőszivattyúnak jó a marketingje, de a gyakorlatban nem való mindenhova.
2022. jan. 13. 12:02
 3/72 anonim ***** válasza:
100%

A hőszivattyúknál "elfelejtik megemlíteni", hogy ha nem optimálisak a körülmények, akkor igen komoly villanyszámlát eredményezhet az éves leolvasásnál.

Az alábbi cikkben pl. akár évi 600ezer Ft-os vill.számlát emlegetnek, ami alapból a duplája mint egy átlag családi ház fűtésszámlája.

[link]

2022. jan. 13. 12:15
 4/72 anonim ***** válasza:
100%

*Bocs elírtam.

Helyesen: kb. 6000 kWh évente.

Amúgy ez sem kevés!!

2022. jan. 13. 12:17
 5/72 A kérdező kommentje:

2/

nekünk 100 négyzetméter a ház,amúgy ez az egész dolog a most tartó pályázat végett lenne majd kivitelezve ami most nulla önerős napelem meg nyílászáró állami pályázat.Én meg nem is értek az ilyen fűtés rendszeres dologhoz.Azt se tudom a klíma meg a hőszivattyú tartósságra milyen lehet meg melyik mennyi dologgal jár.

2022. jan. 13. 12:58
 6/72 A kérdező kommentje:

3/

A nem megfelelő körülmények pontosan mit takarnak?

2022. jan. 13. 12:58
 7/72 anonim ***** válasza:
100%

Nem 35° C hanem mondjuk 45° C az előremenő hőmérséklet, vagy napi 4 óra helyett 20 órát jár a kompresszor.

Gépészetileg valóban jóval egyszerűbb a hagyományos split klíma. Az pedig hogy, helyiségenként 1-1 egység van, biztonságot nyújt. Egy központi hőszivattyú meghibásodása esetén az egész ház fűtés nélkül marad. Elég kellemetlen ilyen időben mint most van 2-3 hétig alkatrészre várni.

2022. jan. 13. 13:33
 8/72 A kérdező kommentje:

7/

Szóval lehet jobb lenne a klímát választani?

2022. jan. 13. 13:37
 9/72 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egy hagyományos radiátoros, megbízhatóan működő rendszerem, én azt nem bántanám. Nem feltétlenül előnyös amikor minden mindennel össze van kötve.
2022. jan. 13. 13:45
 10/72 A kérdező kommentje:

9/

Központi fűtés van és vegyes tüzelés.

2022. jan. 13. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!