Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik fűtés éri meg jobban...

Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?

Figyelt kérdés
Azt mondja a szakértő,hogy ugye nekünk központi fűtésünk van és vegyes van kazán meg van ugye a gázkazán meg puffer tartály,hogy bonyolultabb a rendszerbe nyúlás és több roncsolással jár ha a hőszivattyúz választjuk.Meg azt is mondta,hogy a hőszivattyú nagyobb energia felvétellel jár mert olyan 45 fokra kell felfűtenie a rendszert és leginkább padlófűtésnél a jó.Viszont a klíma energiatakarékosabb fűt és hűt és kevesebb roncsolással jár a felszerelésük és ugye éppen ott tudjuk használni ahol éppen nagyon szükséges.

2022. jan. 13. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 A kérdező kommentje:

19/

Most akkor kicsit tanácstalan lettem,valaki itt azt írta,hogy hatalmas fogyasztása van a hőszivattyúnak meg ha elromlik várakozás alkatrészre meg a hőszivattyú nem mindenhova való meg ilyesmi,meg azt mondják nagyon bele kéne nyúlni hőszivattyúval a meglévő rendszerbe.Mások azt mondják jobb a klíma mert kevesebbet fogyaszt meg ilyesmi.Most akkor már nem tudom mi is lenne jó mert nem akarom,hogy a végén meg ráfaragjunk és valami drágább legyen hosszútávon.

2022. jan. 14. 11:15
 22/72 A kérdező kommentje:

19/

Én nem adhatom ki másnak a munkát mert mikor megnyerjük a pályázatot akkor a cég amelyik szervezte az írást energetikát meg mindent ők kezelik a pénzt meg ők szerzik be a kivitelezőket is.

2022. jan. 14. 11:17
 23/72 A kérdező kommentje:
Ezt as pályázatot gazdagok nem nyerhetik meg szólva rájuk nem vonatkozik a hülyének is megéri.Itt a gyengébb anyagi helyzetben lévő embereket célozzák.Értem én,hogy nyáron nem lenne villanyszámla de alapból sok a villanyszámla minden hónapban és többet nem akarunk fizetni mint a mostani.
2022. jan. 14. 11:20
 24/72 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában mind a két megoldás jó. Nálad az a kérdés hogy át akarod-e építeni a meglévő fűtésed, vagy szobánként szereljenek fel split klímákat. Ezt innen mi nem tudjuk eldönteni.
2022. jan. 14. 13:15
 25/72 A kérdező kommentje:

24/

Nekem a legjobb megoldás kéne de nem olyan ami később akár egy vagyonba is kerülhet mert annyit fogyaszt.

2022. jan. 14. 13:40
 26/72 A kérdező kommentje:
Meg valószínű több klíma is kéne mert a földszintre is meg az emeletre is kéne
2022. jan. 14. 13:41
 27/72 anonim ***** válasza:
100%

"havi elszámolásban leszel, de nyáron nem lesz villanyszámlád, télen több lesz mint most a hőszivattyú miatt"

A külső hőmérséklet függvénye, hogy mennyivel lesz több. Minél hidegebb van, annál több lesz a villanyszámlád, mivel a min. 3.000 Wattos elektromos fűtőpatronnak be kell segítenie.

Olvasd el:

[link]

A lényeg, hogy azért találták ki a havi elszámolást a napelemnél, hogy ne tudd átvinni a nyáron megtermelt többletenergiádat a téli fűtésre.

2022. jan. 14. 13:42
 28/72 anonim ***** válasza:
94%

Magát ez energiát sosem lehetett átvinni, csupán szênből-gázból biztosítja a szolgáltató télen azt az energiát, amit te nyáron betermeltél.

Amúgy ma 38 ft/kwh áron átveszi a plusszod, télen 44-ért megkapod. Buksz 1 kwh-n durván 6 forintot, azért ez kibírható. Cserébe télen villannyal fűthetsz.

2022. jan. 14. 14:03
 29/72 A kérdező kommentje:

27/

Állítólag akkumulátor is lesz a rendszerhez.

2022. jan. 14. 14:53
 30/72 A kérdező kommentje:
De még mindig nem tudom,hogy érdemes e bele bonyolódni a hőszivattyúba vagy legyenek klímák.
2022. jan. 14. 14:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!