Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?
19/
Most akkor kicsit tanácstalan lettem,valaki itt azt írta,hogy hatalmas fogyasztása van a hőszivattyúnak meg ha elromlik várakozás alkatrészre meg a hőszivattyú nem mindenhova való meg ilyesmi,meg azt mondják nagyon bele kéne nyúlni hőszivattyúval a meglévő rendszerbe.Mások azt mondják jobb a klíma mert kevesebbet fogyaszt meg ilyesmi.Most akkor már nem tudom mi is lenne jó mert nem akarom,hogy a végén meg ráfaragjunk és valami drágább legyen hosszútávon.
19/
Én nem adhatom ki másnak a munkát mert mikor megnyerjük a pályázatot akkor a cég amelyik szervezte az írást energetikát meg mindent ők kezelik a pénzt meg ők szerzik be a kivitelezőket is.
24/
Nekem a legjobb megoldás kéne de nem olyan ami később akár egy vagyonba is kerülhet mert annyit fogyaszt.
"havi elszámolásban leszel, de nyáron nem lesz villanyszámlád, télen több lesz mint most a hőszivattyú miatt"
A külső hőmérséklet függvénye, hogy mennyivel lesz több. Minél hidegebb van, annál több lesz a villanyszámlád, mivel a min. 3.000 Wattos elektromos fűtőpatronnak be kell segítenie.
Olvasd el:
A lényeg, hogy azért találták ki a havi elszámolást a napelemnél, hogy ne tudd átvinni a nyáron megtermelt többletenergiádat a téli fűtésre.
Magát ez energiát sosem lehetett átvinni, csupán szênből-gázból biztosítja a szolgáltató télen azt az energiát, amit te nyáron betermeltél.
Amúgy ma 38 ft/kwh áron átveszi a plusszod, télen 44-ért megkapod. Buksz 1 kwh-n durván 6 forintot, azért ez kibírható. Cserébe télen villannyal fűthetsz.
27/
Állítólag akkumulátor is lesz a rendszerhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!