Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik fűtés éri meg jobban...

Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?

Figyelt kérdés
Azt mondja a szakértő,hogy ugye nekünk központi fűtésünk van és vegyes van kazán meg van ugye a gázkazán meg puffer tartály,hogy bonyolultabb a rendszerbe nyúlás és több roncsolással jár ha a hőszivattyúz választjuk.Meg azt is mondta,hogy a hőszivattyú nagyobb energia felvétellel jár mert olyan 45 fokra kell felfűtenie a rendszert és leginkább padlófűtésnél a jó.Viszont a klíma energiatakarékosabb fűt és hűt és kevesebb roncsolással jár a felszerelésük és ugye éppen ott tudjuk használni ahol éppen nagyon szükséges.

2022. jan. 13. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
71%

"Állítólag akkumulátor is lesz a rendszerhez."

Van olyan inverter (hibrid), ami áramkimaradás esetén képes akkumulátorra kapcsolni, de egy átlagos 3-5 kW elektromos teljesítményű hőszivattyú nagyjából 30 perc alatt lemerít egy 1,5 millió forintos akkumulátor telepet. Nem gondolnám, hogy a leggazdaságosabb módja a fűtés járatni róla :)

2022. jan. 14. 19:31
 32/72 A kérdező kommentje:

31/

Én már belekeveredtem ebbe az egészbe

2022. jan. 14. 23:50
 33/72 anonim ***** válasza:
67%

"Amúgy ma 38 ft/kwh áron átveszi a plusszod"

Jelenleg 15 Ft-ért veszik át!

[link]

2022. jan. 15. 00:33
 34/72 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy ma 38 ft/kwh áron átveszi a plusszod.

Jelenleg 12-13 Ft-ért veszik át a többlettermelést. Még a KÁT-os erőművek sem kapnak 30-at, a METAR-osok meg kb 23-at. Viszont lehetséges, hogy a havi szaldósok tarifáját rendezni fogják 2023.tól, de ne is reménykedjenek 20 Ft-nál többre. Egy normális hőszivattyú -20 C-ig tudja a 100% teljesítményt, gyakorlatilag a patron sose kapcsol be. Viszont ezek a drágább fajtából valók, a pályázatba biztos nem be.

A klímáknak rosszabb a hatásfoka mint egy valamire való hőszivattyúnak, ráadásul a szervizigénye is jóval nagyobb. Télen fűtésre, nyáron hűtésre használt klímának évente legalább 2 szerviz kell, abból az egyik nagyszervíz, legalább 15-20 ezerbe kerül.

2022. jan. 15. 06:51
 35/72 anonim ***** válasza:
75%
Ha van 3-4 klíma, akkor ez már elég jelentősnek mondható.
2022. jan. 15. 06:52
 36/72 A kérdező kommentje:
Beszéltem már több emberrel is olyannal is akinek hőszivattyúja van legtöbben emellett állnak azt mondják nem rossz a klíma de nem az igazi.Jó lenne érteni ehhez a témához.
2022. jan. 15. 19:55
 37/72 A kérdező kommentje:

34/

Vagyis akkor hőszivattyú bármilyen is.Néha már bánom,hogy belekezdtem ebbe az egész pályázatba jobb lenne csak nyílászáró oszt csá.

2022. jan. 15. 21:09
 38/72 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki ír mindent, csak a kérdésre nem válaszoltak. A klima és Hőszivattyű alapvetően ugyan úgy mökődik. csak a klima közvetlen a levegőt melegiti a hőszivattyű meg a vizet ami utána a lakást. Minél nagyobb hőmérséklet külömbséget kell a készülékeknek elő állitani annál rosszabb a hatásfokuk. A klima mondjuk egy 35 c befujt levegővel kényelmesen tud füteni az -15 c -nál 50 C fok külömbség. Ha 70 C fokos vihőmérséklete méretezet radiátoraid vannak akkor a hőszivattyúnál a külömbség 85 C, aminél már nagyon rosz lesz a hatásfoka. Ezzért vannak olyan irások is hogy a hőszivattyú tud drága lenni. Ha a fütés rendszered nem tudja alacsony vizhőmérséklettel kifüteni a lakást akkor, hőszivattyú esetén azt is átkell alakitani.
2022. jan. 16. 07:39
 39/72 A kérdező kommentje:

38/

Na most ez elgondolkodtató,isten igazán nem tudom a radiátorok mennyire vannak méretezve,valahogy meg lehet tudni?Annyit tudok,hogy van gázos fűtés meg van egy kazánunk még pluszban amiben fával tüzeltünk régebben.Tehát vegyes tüzelésű rendszer központi fűtés de nem vagyok benne a témában.Egyébként ha mondjuk hőszivattyút szerelnek be a gáz fűtés is megmaradhat mellé vagy azt ki kell iktatni?Klímánál az gondolkodtatott el,hogy pl vagy hármat beszerel az ember évente azt mondják a szervizeltetése nem kis pénz tehát az már nem spórolás.

2022. jan. 17. 01:44
 40/72 anonim ***** válasza:
100%

"nem tudom a radiátorok mennyire vannak méretezve,valahogy meg lehet tudni"

Jó épületgépész mérnök, gyakorló tervező tapintásra megmondja.

2022. jan. 17. 11:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!