Melyik fűtés éri meg jobban hőszivattyú vagy klímás megoldás napelem téren?
40/
Na olyat nem tudom,honnan szerezzek.De majd utána kérdezek itthon hátha valaki tudja.
39
-Az alapján amit elmondtál majdnem biztos hogy 70/55 C vagy hasonló Hőfoklépcsővel lett méretezve. Számitással lehet ellenőrizni, vagy megnézni a régi terveket, vagy kiprobálni hogy alocsony előremenő hőmérsékletnél hideg vane a szobában. Ha igyvan énnis a klimát javaslom, mivel gyakorlatilag új fütés rendszert kéne kiépitened hogy alacsony előre menő viz hőmérséklettel tudjál füteni.
-A gázfütést mindenkép érdemes meghagyni hogy amikor -15 c van az évben 2 napon, akkor ne kelljen tisztán árammal füteni. (Hőfok külömbséggel romlik a hatásfok)
-A hőszivattyút is szervizelni kell évente. Hogy melyik mennyibe kerül csak konkrét ár ajánlat alapján lehet megmondani. Rengeteg dolog befolyásolja.
-Javaslom hogy terveztesd meg a rendszer pár tizezer forint, és rengeteg problémát és pénzt sporolhatsz.
42/
Ez a pályázatban fog történni,gondolom megtervezik.
A kétgyerekes budapesti szomszédomnak tegnap küldték az értesítést, hogy nyert.
Te hogyan állsz?
44/
Nekem még csak kivitelező szerződését küldték az árajánlattal.De még mindig félek a klímától is meg a hőszivattyútól is,hogy anyagilag meg fogom szívni.
A szomszéd hasonló okokból csak a napelemre pályázott, mivel a családjában van már aki befeccölt a hőszivattyúba, de drágán tud csak fűteni, mivel senki sem mondta meg neki előre, hogy a villanyszámlája esetledesen meg nőni fog.
(+ a költséges karbantartások is hozzájöttek.)
Legalábbis ezt mesélte tegnap.
Persze mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen.
46/
Ettől félek én is vajon a klíma nem annyira drága fenntartani ha azt kérek?Nekem 15000Ft-osd havi villany.Lehet ráfizetés lesz ez az egész pályázat kéne a francnak már a napelem mindenre meg van a keret afelett magad fizethetsz hát köszi megcsinálnak xy mennyiségű ablakot meg esetleg ajtót de se helyreállítás se redőny se szúnyogháló nincs benne.Ez az állami pályázat egy nesze semmi fogd meg jól.
Nekem kb. 20 éves Daewoo klímám van, még sohasem látott szerelőt.
Én mindössze évente egyszer kitisztítom a szűrőket és kész is.
Viszont ezek a mai modern hűtő-fűtő klímák már -évente 2x is ismétlődő- anyagi törődést is igényelnek, aminek az ára hozzáadódik a villanyszámlához.
Ráadásul ezekben van elektromos fűtőszál is téli rásegítésnek és a leolvasztáshoz, ami szintén áramot fogyaszt.
Ezeknek a VALÓS anyagi vonzatát viszont olyantól kell megkérdezni, akik nem hazudósak! Mert itt is szoktak írni olyanokat, hogy pl. "van 3 klímám és havi 5ezret fizetek"
48/
Na de elméletileg ha napelemem van akkor a klíma fogyasztása hogy adódik a villanyszámlához?Nem a napelem táplálja?Bár igaz ha télen nincs nap megszoptam.Vajon ilyenkor már nem lehet elállni a pályázattól?Inkább lemondanék a befizetett pénzemről mintsem,hogy még többet fizessünk havonta mert már így is épp elég amit fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!