Mekkora házat érdemes építeni úgy,hogy sajnos nincs párom??
27+
Jelenleg nincs jobb befektetés egy ingatlannál! Hullaadék állapotban van a magyar gazaság, a forint olyan stabil, mint a papírcsónak a viharos balatonon, és érzetre nem 3,2% az infláció...
Egy jó ingatlan értéktartó, vagy a pénzed fizetőképességét szinten tartja. Ha az önerőmet figyelembe veszem ami volt meg sem közeliti az éves értéknövekedést a hozam, de még úgy sem biztos, ha kp-ra építettem volna!
Generállal kb 45 millió egy 70 m2-es ház, ezt sok saját munkával 35-40 közé befaragod, ha hozzá adsz egy 10 milliós telket ami manpság falun is olcsó, akkor van egy most 55 milliós házad. Ennek évi 8-12%-ot növekszik az értéke, az első néhány évben (az elmúlt 2-3 év durvább értéknövekedést hozott, de előtte jellemzően 8-10% volt). Így ~10% értéknövekedéssel 3 év alatt a házad már kb 73 milliót fog érni, a 18 milliós hozam!!!
Ha ezt egyedileg bútoroztattad, mint ahogyan én is, sokkal nagyobb lesz az értéknövekedése.
Most ősszel csináltattam még egy beépített gardróbot ugyan azzal az asztalossal aki az egész házat bútorozta. Azt mondta most a konyhám anyagköltsége nem jönne ki 3 millióból + munkadíj és gépek, miközben nekem 3 éve gépekkel került 3,6-ba. Jelenleg azt mondta kb 5,5-6 millióba kerülne kompletten! Minden bútor amit csinált még 2-3 év után is, mintha ma készült volna el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!