Mekkora házat érdemes építeni úgy,hogy sajnos nincs
párom??
A kérdező szavazást indított:
14 szavazat
Alapvetően az építkezés teljesen felesleges ilyen esetben. Fektesd be a pénzt inkább.
ma 03:47
Itt most mire kell szavazni??
Én olyan 80-100 m2-t építenék.
De ha van pénzed 200-ra, akkor azt. Ha 60-ra van pénzed, akkor azt. És így tovább...
ma 05:18
3/35 anonim válasza:
Ezen a szavazáson behalok 😂😂
ma 05:27
Nagyon egyszerű: olyat és akkorát építs, amilyet akarsz. Senkit nem érdekel.
Egyébként meg egy házat lehet bővíteni is, ha a telek alkalmas rá. Ha komoly a dilemmád, akkor építkezz úgy, hogy ha szükséges, akkor pl a padlástérben ki tudj alakítani két gyerekszobát. Tehát van elég magasság, nem utólag kell emelni a tetőn 50 centit, és kb középen van a feljáró.
ma 06:06
Beszélj egy JÓ tervezővel. Nem gyakori, de előfordul. Nézd meg mi az a technológia, amiből legolcsóbban kijön. Én magam szerint leginkább szendvicspanelből építenék, amire a mai magyar törvények azt mondják, hogy tilos ilyenből építkezni állandó lakhatásra. Nagy kérdés, hogy miért. Szóval lehet az a megoldás, hogy za elejét megépíted kőből/téglából, a hátulját meg szendvicsből. Én mondjuk ezt tenném a mai eszemmel. A bővítés lehetősége fontos. Megértem, hogy építeni akarsz, ezzel szerintem semmi gond. A ház sokat fog érni, ha sikerül ügyesen kivitelezni.
ma 06:11
Ha már építesz, akkor nagyobbat érdemes, családi méretűt.
ma 06:51
Mennyire érzed azt, hogy neked lesz-e családod, párod később? Ha lesz is, együtt tudtok-e maradni, bírod-e a közösségi élet szabályait?
Ha igenek a válaszok, akkor nagyobb a nyerő, ha nem, akkor az egyedüllétre kell bekészülni.
Szerintem alapvetően innen kellene kiindulnia, hogy mennyire érzi magát késznek egy családra, gyerekre? És szerintem az sem gond, ha felismeri hogy ő erre nem alkalmas, mert azzal sem önmagának-, sem másnak nem akar gondot okozni.
ma 06:57
8/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Mindenképp építkezni fogok mivel el szeretnék költözni itthonról, és jelenleg ez a legjobb befektetési lehetőségem is! Szeretnék családot ez nem kérdés, csak idáig ez valahogy nagyon nem jött össze, ezért gondolkozom hogyan tovább, tetőtér nem opció egy szintesben kell gondolkozni, a kérdés igazából az,hogy egy pici 1 szobás ,nappalis házat csináljak,vagy alapból egy 70-80 nm háznak álljak neki? Nem vagyok tele pénzzel így a nagyobb ház jelentősen megdobná az időt mire elkészülne! Tudom nm árban a nagyobb olcsóbbra jön ki, csak nem mindegy,hogy 10-15 millióval több vagy kevesebb!
9/35 anonim válasza:
A nagyobb verziot epitsd, egeszen biztos hogy megbanod kesobb ha nem igy teszel.
Nem sokkal dragabb, es nyilvan nagyobb erteku is lesz az ingatlan.
ma 08:24
Szerintem nem kell nagy, de az se jó ha pici egy emberesben gondolkozol. Leginkább olyat építenék ami piacképes elrendezés/méret és esetleg 2-3 fős családnak kezdésre már elég. Érdemes úgy tervezni eleve, hogy a szobák közötti falak ne tartófalak legyenek, pl: csinálsz 1 nappi + 1 háló - ami háló később ketté választható.
ma 08:29
Kapcsolódó kérdések: