Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mekkora házat érdemes építeni...

Mekkora házat érdemes építeni úgy,hogy sajnos nincs párom??

Figyelt kérdés
Sziasztok! Röviden 29F vagyok, a telek már meg van, hamarosan kezdem az építkezést, szeretnék családot de idág még egy normális kapcsolatom se volt, érdemes a bizonytalanra több pénzt/hitelt költeni,hogy gyerekeknek is legyen hely, vagy csak magamnak csináljak egy kis házat??

tegnap 03:09
1 2 3 4
 21/39 anonim válasza:
100%

Hagyjuk mar a hasznalt hazakat. Jobbara regi romok, amire a vilag penzet ra kene kolteni.

Felenk egy regi szar szinte lakhatatlan rom 30 milla, gyakorlatilag annyi felujitani mint egy ujat epiteni.

Kerdezonek igaza van, ha epitoiparos a csalad, esetleg kerul egy telek, van egy jezdotoke, jovedelem is, es nem aztal kell kezdeni hogy megy a bankba a kolcsonert, jo otlet az epitkezes.

En 80 nm nel biztosan nem epitenek kisebbet, nem veletlen hogy onallo hazakat kb ilyen alapterulettol epitenek folfele.

tegnap 09:32
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Én mostanában olyanon gondolkoztam, hogy valami nagyon egyszerű megoldással két lakássá lehessen osztani egy családi házat. Egyben egy 3-4 szobás ház, de két külön lakásként is használható. Amikor nincs szükség nagy házra, akkor az egyik részt ki lehetne adni
tegnap 09:38
 23/39 A kérdező kommentje:
22 Az elgondolás nem rossz, ha nem zavarnak mások, de ez csak akkor éri meg ha hosszútávon gondolod és van rá "felesleges" pénzed szerintem!
tegnap 09:44
 24/39 anonim ***** válasza:
82%
Ha lehetséges a kivitelezése, én úgy építeném, hogy az alapot megcsinálnám akkorára, hogy azon ki lehessen a későbbiekben alakítani még szobát/szobákat. Ha van rá keret, akkor azt a részt is tető alá hoznám, és addig teraszként funkcionálhatna az a terület.
tegnap 09:45
 25/39 anonim válasza:
54%
Szerintem is úgy építsd, hogy legyen lehetőség bővítésre (plusz szoba, fürdő, szennyvíz és vizesblokk kiállások, villany). Ki tudja mit hoz az élet. Még lehet hogy párkapcsolatod is gyorsabban lesz, ha kész a ház… ;)
tegnap 09:48
 26/39 A kérdező kommentje:
24 Ez nekem is átfutott az agyamon , ha a kisebb megoldás mellett döntök akkor mindenképp így csinálnám! A bővítés lehetőségét nem akarom kizárni semmi képp!
tegnap 09:49
 27/39 anonim ***** válasza:
82%

Én azt csináltam amit te most tervezel csak néhány évvel korábban.

A helyzet itt is ugyan az mint nálatok, a régi rom dágábbra jön ki, ha ÚJJÁ építed. És új házra kapsz elég hitelt, a rom megvételére és felújításra meár nem valószínű. Legalább is én így jártam.

Méretezd úgy, hogy legalább 1 gyerekre csok képes legyen, ami hasznos 70 m2 jelent. Ez eladáskor előny lehet.

Egyedül vagy, nincs párod, tehát, ha lesz is 2 gyereked akkor van min 10-14 éved mire a gyerekek akkorák lesznek, hogy jó lenne nekik külön szoba. 10 éves korig még fiu lány is jól elvan együtt, 12 felett ez már necces.

Egy gyerek esetén nyílván 2 szobás ház bőven elegendő.

Szóval érdemes 2 szoba + nappalis házat építeni 70-80 m2 között. Ez nem is kicsi, de nem is nagy, és emiatt a költségei sem túl nagyok. De cserébe nagy életteret ad, mert egy ekkora ház gyakorlatilag csak egy szobával kissebb, mint egy 90 m2-es 3 szoba nappalis. Csak nem mindenkinek van pénze a plusz közlekedő és szoba területére, ami kulcsrakészen 6-700000 ft/m2 könnyen lesz.

Ha úgy adódik építs másikat, ne toldozgasd. Nem kell ragaszkodni hozzá, csak egy használati tárgy!

Mivel családod építő iparban van így a kiskapukat ismeritek, de egy nagyon fontosat tarts szem előtt: Egy bizonyos készültségi fok felett a bankok nem adnak lakáshitelt! Így célszerű szerelő szint elkészülte után felvenni. Ha marad akkor vissza fizetsz tőkebe, vagy akár az egészet. De tapasztalatom az, hogy kevés lesz végül. Sok minden kell egy kulcsra kész házba.

tegnap 10:10
 28/39 anonim ***** válasza:
21%

Kizárt, hogy 29 évesen egyedül belefognék családi ház építésbe. Egymagamnak családi házat? Minek? Csak a munkát és a problémát generálom vele saját magamnak.

Arról nem beszélve, hogy egy falu széli összetákolt aprócska családi háznál többet ér egy városi, jó helyen lévő panellakás. Tudom, nem ezt akartad olvasni kérdező, de ez a valóság.

Azt a panelt bármikor el lehet majd adni, sorban fognak állni a vevők, akik között sok lesz a reálisan gondolkodó fiatal.

40-50 millióról beszélsz, ebből jó ha egy 70m2-es ház kijön, az is puruttya kivitelben. Szakemberekkel lehet megépíteni 2025-ös színvonalon, magadnak gyakorlat nélkül kb a 90-es évek elje fog összejönni. Az a ház nem fogja tartani az értékét.

Majd ha lesz családod, építesz nekik egy rendes családi házat, de amíg egyedül vagy, ez pazarlás. Anyagi zsákutca.

tegnap 10:11
 29/39 A kérdező kommentje:
28 Nem ezt tapasztalom ,hogy egy panel jobban tartaná az értékét és sorban állnának értük a vevők! Ha vissza olvasod, a család és én is építőiparos vagyok, így miért lenne összegányolva a ház? Mivel nem kell külsős szakit fizetnem így nagyrészben anyagárban tudok gondolkozni, a telek kiválasztásakor figyelembe vettem a város közelségét/megközelíthetősegét!
tegnap 10:23
 30/39 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen meglepődtem, ahogy később azt olvastam, hogy 40-50 m2-es házat akarsz. Ez még panelben is elég szánalmas méret. A kiírt kérdés alapján úgy gondoltam, magadnak a kis ház azt jelenti, hogy 70-80 m2...

Ha nem is azonnali családalapításban gondolkodsz, arra azért számítani lehet, hogy legalább egy nő jön, aki hozzád költözik. Két ember meg, plusz alkalmanként rokonok, erre ház esetén kell szerintem nagyon minimum 70 m2.

Mivel a szakemberek neked nem kerülnek sokba, csak az anyag, én megfontolnám még a hitelt is, csak hogy legyen egy aránylag tűrhető méretű ház, amire lehet alapozni az eljövendő minimum 10 évet. Kivéve, ha hajlandó vagy igény esetén azonnal belekezdeni egy másik ház építésébe, ezt meg eladni. (Bár nem tudom, ekkora mini méretre sokaknak van-e igénye, én kétlem. Aki egyedül van, az jellemzően vagy falun vesz 10 M-ért egy nem patent állapotú, de azért beköltözhető házat, vagy pedig egy panelbe megy, ha várost akar.)

tegnap 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!