Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Felszámolt temetőn kialakított...

Felszámolt temetőn kialakított építési telken akar a párom építkezni. Belemennétek, hogy oda költözzetek?

Figyelt kérdés
Én nem akarok, nem vagyok babonás na de azért mégis a tudat.
2013. szept. 11. 22:18
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
71%

#12, tudod, tavaly ősszel esett meg, hogy koraeste, már alkonyatban másztunk fel a Párommal egy kis dombra, aminek a tetején egy régi kápolna van, körötte a domboldalban pedig - a régi szokásoknak megfelelően - egy régi temető. Nem volt más közel-távol, csak mi, szóval volt egy hangulata a dolognak... és akkor már majdnem fönn, a kápolna mellett egyszer csak megláttam valamit - egy emberi koponya-tetőt, amit napvilágra juttatott a dombon zajló talaj-erózió... miután azonosítottam a dolgot (tanultam anatómiát) mondtam neki, hogy nyugodjál békében - félnivalónk max az élőktől van, nem a holtaktól.

Kérdező, más a felhagyott temető, és más a felszámolt temető, az utóbbi esetben ma már a sírok exhumálása után 2 méter mélységig átrostálják a talajt általában. Amit az előbb leírtam, az meg egy felhagyott temető volt, ahova nem temettek már vagy 50 éve, de fel sem számolták.

De elárulok egy "titkot" a Duna melletti ártéri temetőket - köztük a Savoya park helyén lévőt, de a Nagytétényi temetőt is azért számolták fel, vagy alakították át urnatemetővé a hagyományos sírok felszámolása után, mert a dunai árvizek magas talajvíz-szintjei rendszeresen napvilágra hoztak bennük régi csontokat... és most gondolj bele, nagymamám ott nőtt fel a Nagytétényi temető mellett pár házzal...

És hát a gimiben sem újfajta műanyag csontvázunk volt, hanem bizony még teljesen eredeti. És egyetlen gimis iskolatársamtól sem hallottam anno, hogy félt volna tőle, pedig voltunk vagy 600-an a 4 évfolyamban:)

2013. szept. 11. 23:04
 22/53 anonim ***** válasza:
52%
A felszámolt temető nem azt jelenti, hogy exhumáltak, hanem azt, hogy legalább 25 éve nincs temetés a területen, tehát a legfiatalabb sír is legalább 25 éves volt.
2013. szept. 11. 23:09
 23/53 anonim ***** válasza:
51%
Én se vagyok babonás,de nem költöznék.Láttam én már ilyen temető felszámolást Siófokon......ismerősömék épitkeztek ilyen telekre,tele van koponyával a kandalló teteje.....:D
2013. szept. 11. 23:10
 24/53 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :) Utolsó, az elég morbid lehet :)
2013. szept. 11. 23:14
 25/53 anonim ***** válasza:
32%

Nincs mit, még itt találtam Neked egy témába vágó cikket:

[link]

2013. szept. 11. 23:22
 26/53 anonim ***** válasza:
61%
Tudnék mondani Budapesten is olyan lakótelepet, amelyik temető helyén épült. Még is élnek ott emberek. A temető bejáratánál éppen étterem van.
2013. szept. 11. 23:32
 27/53 A kérdező kommentje:
Wow, jó link, köszi! :)
2013. szept. 11. 23:42
 28/53 anonim ***** válasza:
82%
#26, van több ilyen is, hasonlóan Európa összes olyan középkori eredetű városához, ahol a város terjeszkedése az agglomeráció folyamatos bekebelezésével zajlott, és hát az összes európai nagyváros praktice ilyen. Ott mindenhol az történt, hogy van egy történelmi városmag, és körülötte voltak kisebb települések, saját temetőkkel... amit azután bekebelezett a növekvő város, a temetők belterületté váltak, és megszűntetésre kerültek... aztán 50-100 év múlva újra lezajlott ez a folyamat, aztán később újra, mire ezek a nagyvárosok elérték a mai nagyságukat... eközben többszáz kisebb-nagyobb temető szűnt meg mindegyik körül, és vált belterületté, került beépítésre. Ez az európai nagyvárosok rendes fejlődése... Az igazi "nekropolisz" egyébként Párizs, ahol a sok kis temető felszámolásából a halottak maradványait a Párizs alatti kazamatákba hordták...
2013. szept. 11. 23:43
 29/53 anonim válasza:
25%

[link]

JÓ éjt :)

2013. szept. 11. 23:54
 30/53 A kérdező kommentje:
Igen, erről láttam filmet vagy a Spektrumon, vagy a Discoveryn.
2013. szept. 11. 23:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!