Felszámolt temetőn kialakított építési telken akar a párom építkezni. Belemennétek, hogy oda költözzetek?
#12, tudod, tavaly ősszel esett meg, hogy koraeste, már alkonyatban másztunk fel a Párommal egy kis dombra, aminek a tetején egy régi kápolna van, körötte a domboldalban pedig - a régi szokásoknak megfelelően - egy régi temető. Nem volt más közel-távol, csak mi, szóval volt egy hangulata a dolognak... és akkor már majdnem fönn, a kápolna mellett egyszer csak megláttam valamit - egy emberi koponya-tetőt, amit napvilágra juttatott a dombon zajló talaj-erózió... miután azonosítottam a dolgot (tanultam anatómiát) mondtam neki, hogy nyugodjál békében - félnivalónk max az élőktől van, nem a holtaktól.
Kérdező, más a felhagyott temető, és más a felszámolt temető, az utóbbi esetben ma már a sírok exhumálása után 2 méter mélységig átrostálják a talajt általában. Amit az előbb leírtam, az meg egy felhagyott temető volt, ahova nem temettek már vagy 50 éve, de fel sem számolták.
De elárulok egy "titkot" a Duna melletti ártéri temetőket - köztük a Savoya park helyén lévőt, de a Nagytétényi temetőt is azért számolták fel, vagy alakították át urnatemetővé a hagyományos sírok felszámolása után, mert a dunai árvizek magas talajvíz-szintjei rendszeresen napvilágra hoztak bennük régi csontokat... és most gondolj bele, nagymamám ott nőtt fel a Nagytétényi temető mellett pár házzal...
És hát a gimiben sem újfajta műanyag csontvázunk volt, hanem bizony még teljesen eredeti. És egyetlen gimis iskolatársamtól sem hallottam anno, hogy félt volna tőle, pedig voltunk vagy 600-an a 4 évfolyamban:)
Nincs mit, még itt találtam Neked egy témába vágó cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!