A férjemmel nem értünk egyet egy fontos dologban, mi a véleményetek?
Külföldön élünk, itt a gyes a 85% a fizetésemnek, tehát nem 20.000 ft hozok haza és dolgozom is közben, tehát a bevételem ugyanannyi mint olt a gyerek előtt.
Az itteni szállodákban is van legkondi és ha megnézed sok kisgyerekes család van a tengerparton, ők megoldják, ne köss már belém, nem azt vártam, hogy mindenkiigazat adjon, ganem hogy elmondja a véleményét és érvekkel álátámassza azt. Nyaralás vs. extra kaják, amik feleslegesek.
Nem értem,mire írtad, hogy hisztirohamot kaptam, valaki tudja miről beszél ez a nő?
1. Én is külföldön élek már régóta, ketten keresünk, hitelünk nincs, és aránylag jól megélünk.
2. Ennek ellenére egy HÉTRE 1500-2000 Euros nyaralás eszünkbe sem jutna, ez (két gyerekkel) három havi megélhetésünk (kaja, háztartási cikkek, alapkozmetika, benzin).
3. Abban igaza van valamelyik elözö válaszolónak, hogy kisgyerekkel éppen Törökország (vagy bármelyik másik hasonlóan meleg éghajlatú hely) nem igazán jó, mert csak kroán reggel meg késö délután lehet a gyerekkel kimenni. Egész nap meg a "légkondicionált" szállodában lenni senkinek sem nyaralás.
4. Ha viszont szerinted ennyit könnyen meg tudsz spórolni a háztartási pénzböl anélkül, hogy a férjednem emiatt le kelljen mondania azokról a dolgokról, amik fontosak neki, akkor bizonyitsd be. Minden elözetes bejelentés nélkül kezdd el a spórolást, és a fennmaradó pénzt tedd félre készpénzben. Ha pár hónap alatt összejön a pénz, akkor felvetheted megint a témát, hogy a pénz megvan. Ha közben a férjed nem reklamál, hogy hiányzik neki ez-az, akkor igazad van, a NEKI le kellene mondania több mindenröl azért, mert TE akarsz nyaralni, akkor valami mégsem stimmel.
Ahogy számoltam 100.000ból is meglenne a kaja,mivel zöldségfélénk, burgonya, hús,tojás, csirke, tyúk, borsó, zöldbab ezek mind megvannak, mert megtermeljük. Tehát vannak napok, amikor tudok úgy főzni, hogy abból csak a fűszereket kell megvenni és a gázt használom fel a főzéshez.
Ezenkívül amire tényleg szükségünk van, az a fűszerek, ritkán űdítő, narancslé, gyümölcs, kevés édesség, tej, felvágott,sajt, pástétom, ilyenek.
"Kb. 200.000 megy el kajára"
Ba..meg, másnak egy havi fizuja nincs ennyi...
Mellesleg a férjednek tök igaza van abban, hogy nem csenget ki kb. 600ezer Forintot szaros 10 napért, egyszerűen nem ér annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!