Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A férjemmel nem értünk egyet...

A férjemmel nem értünk egyet egy fontos dologban, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Szóval elég jól élünk, van házunk, kocsink, egy 2 éves gyerekünk. Nincs hitel és arra költünk gyakorlatilag amire akarunk, de egy nagyobb nyaralás már nem fér bele a férjem szerint, mivel olyan sokat költök hétközben, hogy erre elmegy az a pénz is. Nem élünk egyik napról a másikra, de 1500- 2000 eurót azt mondja nem ér meg egy hét vagy 10 napi nyaralás Törökországban pl. Épp az este mnézegettük és azt mondtam, vissza veszem a vásárlást,ami szinte csak a kaja és meg tudunk annyit spórolni és nem zsíroskenyeres vacsi lenne, de neki töbet ér a mindennapi knoppers és hasonló édességek, minthogy kiflit vagy sósperecet joghurttal reggelizzen. Ruhákra piperecikkekre nagyon keveset költök, gyesen vagyok, alig járunk el itthonról, max játszótér, ezért nincs szükségem sem ruhákra, extrán, vagy egy új táska, vagy kosztűm. Mivel a kaján tudnánk legtöbbet spórolni, ezt hoztam fel, de nem akarja. Hogy legyen?
2013. márc. 6. 07:17
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Külföldön élünk, itt a gyes a 85% a fizetésemnek, tehát nem 20.000 ft hozok haza és dolgozom is közben, tehát a bevételem ugyanannyi mint olt a gyerek előtt.

Az itteni szállodákban is van legkondi és ha megnézed sok kisgyerekes család van a tengerparton, ők megoldják, ne köss már belém, nem azt vártam, hogy mindenkiigazat adjon, ganem hogy elmondja a véleményét és érvekkel álátámassza azt. Nyaralás vs. extra kaják, amik feleslegesek.

Nem értem,mire írtad, hogy hisztirohamot kaptam, valaki tudja miről beszél ez a nő?

2013. márc. 6. 07:57
 12/47 A kérdező kommentje:
Kb. 200.000 megy el kajára, ebből a fele marhaság, vagy még több. De változó, van hogy több, kevesebb ritkán szokott lenni. A gyereknek édességet nem adok, kivée tejszeletet, meg néha túrórudit, de inkább én sütök valamit.
2013. márc. 6. 08:03
 13/47 anonim válasza:
100%
Én nem tudom, de írd meg, hogy mennyi megy el, mert akkor kiderül, reális dolgot kérsz-e?
2013. márc. 6. 08:04
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

1. Én is külföldön élek már régóta, ketten keresünk, hitelünk nincs, és aránylag jól megélünk.

2. Ennek ellenére egy HÉTRE 1500-2000 Euros nyaralás eszünkbe sem jutna, ez (két gyerekkel) három havi megélhetésünk (kaja, háztartási cikkek, alapkozmetika, benzin).

3. Abban igaza van valamelyik elözö válaszolónak, hogy kisgyerekkel éppen Törökország (vagy bármelyik másik hasonlóan meleg éghajlatú hely) nem igazán jó, mert csak kroán reggel meg késö délután lehet a gyerekkel kimenni. Egész nap meg a "légkondicionált" szállodában lenni senkinek sem nyaralás.

4. Ha viszont szerinted ennyit könnyen meg tudsz spórolni a háztartási pénzböl anélkül, hogy a férjednem emiatt le kelljen mondania azokról a dolgokról, amik fontosak neki, akkor bizonyitsd be. Minden elözetes bejelentés nélkül kezdd el a spórolást, és a fennmaradó pénzt tedd félre készpénzben. Ha pár hónap alatt összejön a pénz, akkor felvetheted megint a témát, hogy a pénz megvan. Ha közben a férjed nem reklamál, hogy hiányzik neki ez-az, akkor igazad van, a NEKI le kellene mondania több mindenröl azért, mert TE akarsz nyaralni, akkor valami mégsem stimmel.

2013. márc. 6. 08:07
 15/47 anonim ***** válasza:
Próbálj úgy csökkenteni a kiadáson, hogy a férjed észre sem veszi, és kössetek kompromisszumot, menjetek olyan helyre nyaralni, ami mindkettőtöknek megfelel.
2013. márc. 6. 08:08
 16/47 A kérdező kommentje:

Ahogy számoltam 100.000ból is meglenne a kaja,mivel zöldségfélénk, burgonya, hús,tojás, csirke, tyúk, borsó, zöldbab ezek mind megvannak, mert megtermeljük. Tehát vannak napok, amikor tudok úgy főzni, hogy abból csak a fűszereket kell megvenni és a gázt használom fel a főzéshez.

Ezenkívül amire tényleg szükségünk van, az a fűszerek, ritkán űdítő, narancslé, gyümölcs, kevés édesség, tej, felvágott,sajt, pástétom, ilyenek.

2013. márc. 6. 08:08
 17/47 A kérdező kommentje:
Együtt vásárolünk, csak pakol néha ész nélkül, ha megkérdezem,mire kell 5 milka, azt mondja, ha mégis jön valaki, adjuk oda, aztán péntekre már nincs,mert elropogtatja,még jó, hogy nem hízik tőle :) Nem sajnálom, nehogy azt gondoljátok, de felesleges!!!! És ez csak egy apróság...
2013. márc. 6. 08:11
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted felesleges. Majd ha neked kellene, nem tartanád feleslegesnek:)
2013. márc. 6. 08:32
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

"Kb. 200.000 megy el kajára"

Ba..meg, másnak egy havi fizuja nincs ennyi...

Mellesleg a férjednek tök igaza van abban, hogy nem csenget ki kb. 600ezer Forintot szaros 10 napért, egyszerűen nem ér annyit.

2013. márc. 6. 08:33
 20/47 A kérdező kommentje:
Értem, lehet igazatok van. De én akkor is szeretnék nyaralni menni, Törökországban voltunk nászúton, csodás volt, megengedhetjük magunknak hogy menjünk, de nem tesszük,mert csokit kell venni a férjemnek, mindent értek.:) tiszta röhej
2013. márc. 6. 08:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!