Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most ilyenkor mi a helyzet?...

Most ilyenkor mi a helyzet? Fontos!

Figyelt kérdés
Èrettségi utàn szeretnék ápolònői szakmát tanulni, de van egy pàr betegségem ami miatt bonyolultabb a helyzet. Ès még a szüleim is rátesznek egy lapàttal. Apu azt mondta,hogy nem fog pestre engedni. Mert ha Fehérvàrra nem vennének fel. Anyu meg tereli a dolgot hogy válasszak más szakmàt de nekem ez az álmom. Hogyan értessem meg velük???

2013. márc. 3. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Erre nehéz válaszolni, lehet ez az álmod de a szüleid nem tudnák finanszírozni a Budapesti életed. El nem hiszem, hogy egy ápolónői szakmát nem találsz közelebb.
2013. márc. 3. 22:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem is mennék Pestre,de apu nagyon nem akar elengedni és itt a közelbe csak Székesfehérvár van. De példàul ha ez nem jön össze akkor mèg esetleg Győrbe vagy Vàrpalotára menni.
2013. márc. 3. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Nézd Kérdező, a pályaválasztás is az egyik olyan téma, amivel a gyámhatósághoz lehet fordulni, ha a szülő és a gyerek között ellentét van. De az persze a legeslegvégső megoldás. Első-, másod-, meg harmadsorban otthon, megbeszéléssel kellene feloldani az ellentétet. Mondjuk, ha leérettségizel, akkor nyilván már betöltöd a 18. életévet, ergo oda mész, oda költözöl, ahova akarsz, a szüleidnek ebbe nemigen van beleszólása.Még azt sem tehetik meg, hogy "ha Pestre mész, nem támogatlak", a szülőknek a nagykorú, nappali tagozaton tanulmányokat folytató gyerekekkel szembeni tartási kötelezettsége egyféle, és bár az elvált szülők által fizetett tartásdíj kapcsán lehet róla általában olvasni, ugyanaz vonatkozik a nem elvált szülőkre is, értelemszerűen. És abban ugye nincs olyan, hogy "ha a szülőknek tetsző tanulmányt folytat"...

Szóval ne parázz, készülj a felvételire. Egyébként 99%, hogy ha felvesznek akár Pestre, a szüleid akkor átgondolják az álláspontjukat, és támogatni fognak a lehetőségük szerint.

2013. márc. 3. 22:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Itt nincs olyan nagy ellentét. Isten ments hogy erre kerüljön a sor. Amùgy már betöltöttem a 18-at. Csak az a helyzet, hogy a bal oldalamon izomfeszesség van. Ès a doki is azt mondta hogy szerinte ez miatt kicsit rizikòsabb a helyzet. Ês ezért mondja egyre többször,hogy nézzek mást. Persze más terv is van. De én csak ápolònő akarok lenni. :-)
2013. márc. 3. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy az ápolónői munka nehéz fizikai munka néha. Ezt egészségileg is bírni kell. Nem véletlen, hogy az orvos más szakmát javasol.
2013. márc. 3. 22:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem amit leírsz, az nem kizáró ok, az ápolónői munkának van olyan ága, amit simán lehet ennyi problémával végezni. De ha pontos válasz érdekel, menj el munka-egészségügyi vizsgálatra...
2013. márc. 3. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Én férfi létemre dolgoztam kórházban mint takarító, nem az álom munka de valami munkahely kellett és ez volt a jó lehetőség oda is protekcióval kerültem be. Én belgyógyászaton voltam takarító ashol elég sok idős fekvő beteg volt akiket az ápolók úgy emeltek meg, hogy kitudják vinni vagy feltegyék az ágyra ha le esett, és többször hívtak segíteni, mert ott minden műszakba csak egy férfi ápoló volt bent, és elég nehéz fizikai munka volt, mert egy 120 kilós idős bácsit is hárman tettünk fel az ágyra én voltam egy ápoló meg egy fiatal doktor segített benne. Meg azért láttam olyanokat, mert reggel 6 kor műszak váltás után pörögtek az események, vizsgálatok, fürdetés, minden volt ott, mindenki pörgött ezerrel, ott elég fárasztó dolguk volt, plusz én is odamentem takarítani ahol volt a dzsuva, váladékok, vér fekália stb... Igaz hogy csak takarító voltam ott alig kerestem havi 70 ezret de az ápolók sem kaptak 100 nál többet, és ez 1,5 éve volt hogy most hogyan van nem tudom, de sokan panaszkodtak hogy kifárasztja őket a munka, meg sok fiatal volt nem bírta, sokáig, volt aki áthelyeztette magát egy másik osztályra, ahol lazább volt a munka, ott többnyire a nyugdíj előtt lévő ápolók voltak bent.

Igaz ápolói munkával mehetsz idősebb otthonokba is vagy egy olyan helyre ahol fekvő betegek vannak csak, ott azért enyhébb valamivel a munka, de ez kiszámíthatatlan.

Ha izomproblémád van és az orvosod is mondta hogy ez lehet baj akkor mindenképp legyen egy B terved arra az esetre ha nem engednek át az orvosi vizsgálaton.

A szüleiddel meg ne törődj igaz hogy ők csak jót akarnak de biztos hogy fogsz odahaza is találni munkát gondolom lesz ott gyakorlat is és csak beosztanak valami gyakorlati helyre, ha ott ügyes vagy akkor lehet fel is vesznek fő állásba ha eljutsz odáig.

Nézd én kívánom hogy teljesüljön be az álmod, csak azért írtam hogy nem lesz könnyű, mert fél évig dolgoztam ilyen helyen és mindent láttam, amit egyszerű beteglátogató nem mindig lát, csak azért mondtam hogy tudd hogy mire számíts.

2013. márc. 3. 23:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha az izomproblémád a gond, legyész csecsemő és gyermek ápoló. Gyerek kórházban nincs annyi nehéz beteg, így könnyebb lenne neked is és persze ott is vannak osztályok, mehetsz amelyikre szeretnél. Sok sikert az álmodhoz!!
2013. márc. 3. 23:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen Köszönöm mindenkinek! Nekem nem az a célom, hogy ezzel sok pénzt keressek, hanem, hogy segíteni tudjak más beteg embereken. :)
2013. márc. 4. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!