Ilyenkor mi a helyzet?
Szerintem ebben a helyzetben mélyebbre kell ásni a felszínnél.
Meg kellene először magadban ŐSZINTÉN! fogalmazni, hogy mit érzel a leendő babával, pároddal kapcsolatban (esetleg milyen a viszonyod a szüleiddel).
Lehet azzal elfedni, hogy szereted a párod de mégsem most akarsz gyereket vagy majd később valamikor lesz egy másik baba...
Ha viszont bárhogyan is döntesz és az érzéseidet elmondod a párodnak akkor a kapcsolatotok előnyére is válhat.
A mondandódban mindig arra koncentrálj, hogy egyes szám első személyben az érzéseidről beszélj.
(pl.: azt érzem, hogy elveszítem a szabadságom, félek az ismeretlen kihívástól, aggódom a felelősségtől, tartok az elköteleződéstől, féltem a kapcsolatunkat stb.)
Így nagyobb esély van, hogy a párod megért!
A végső döntés mégiscsak a sajátod, a saját testedről!
Az első válaszoló kérdésre kérdéssel felelt!!!!!!!
Ez hová vezet? Megoldás?
A múlton már nem lehet változtatni.
Az Itt és Most-ban kell helyes döntést hozni a mostani helyzetről!!!!!!!
10 év kapcsolat van. Mindketten boldogok vagyunk. Megvan minden anyagi háttér. Van lakás, biztos munkahely. Nem vagyunk már tinédzserek, (30-as korosztály)
Sok éve már hogy a párom fogamzásgátlót szed. Pár hónapja műtéte volt,és a régi fogamzásgátló tablettát egy másikra kellett cserélni. Álmunkba sem gondoltuk,hogy több mint 10 év biztos védekezés után,szintén megfelelő védekezéssel teherbe esik a párom. Nincs vita most sem, csak én mint apa örülnék a babának,de a párom nem akar szülni. Nem tervezett baba,de ha megszületne,nem a semmibe születne. Hiába van lakás,jólét,pénz, mégsem akar erre a világra szülni. Én megértem,és nem hagyom el akkor sem ha elmegy abortuszra. Támogatom ebben is. Csak olyan jó lett volna..
Jé! Mindenki, velem együtt azt hitte, hogy a kérdező Nő!
Pedig ez nem is volt egyértelmű a kérdésből!
Mennyi idős állapotos a párod?
Meddig van idő dönteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!