Ilyenkor mi a helyzet?
Tegnap 5-en lányok beszélgettünk mindenről. Szóba jött a baba születésének körülményei.
Vettünk egy esetet.
Van egy férfi és egy nő. Elvannak, élvezik egymás társaságát, szexelnek mert jól esik nekik. A férfi nem akar családot, sem feleséget. Legalábbis egyenlőre.
Ezt az elején le is tisztázza a nővel. A férfi a szex előtt rákérdez hogy miképpen védekezzenek. Ha kell gumit húz de nem akar véletlen balesetet. A nő leteszi a nagy esküt hogy gyógyszert szed, nem lesz semmi baj. Nem kell gumi, hiszen évek óta tablettával védekezik. A férfi nyugodt, hisz a nőnek. De a nő hazudott neki, mert neki kell a pasas az egyezségük ellenére is. teherbe esik, és nem hajlandó elvetetni. Szinte követeli,hogy a pasas elvegye feleségül vagy vállalja a tetteinek következményét. Fizessen.
Na és itt jött a mi vitánk. Volt aki azt mondta,hogy a férfi ilyen esetben akár bírósághoz is fordulhatna,mert becsapták,és nem hajlandó egész életében fizetni azért amit sosem akart.
Volt aki azt mondta,hogy gumit kell húzni és nincs ilyen gond. De itt is vitáztunk, mert elvileg a nő megnyugtatta, bízott benne..
Én nem tudtam véleményt mondani, bár elismertem,hogy ilyen esetben csúnyán átvernék a férfit..
Nem volt köztünk egyforma érvelés.
Így tőletek is kérdem. Ha egy férfi így járna akkor neki semmilyen joga vagy védekezése nincsen? Akkor ő semmit nem tud tenni csak tudomásul kell vennie, hogy az élete tönkre ment??
Azért vetődött fel tegnap ez a téma, mert itt a gyakorin sokszor olvastuk azt, hogy ha egy nő el akarja vetetni a babát vagy meg akarja tartani akkor abba senkinek nincs beleszólása, hiszen az ő élete. Még a férfinak sincs pedig az ő élete is megváltozna.
(ja és nem vagyok sem férfi,és nem történik ilyen eset velem)
A férfi is hibás a hiszékenysége miatt.
Más példa: rengeteg olyan ember ül börtönben, akiknek a bőröndjében pl. reptéren drogot találtak. Ők nem is gondolták volna, hogy a "barátjuk" beleteszi a drogot a táskájukba, mert megbíztak bennük. Ez a hiszékenység még sem ok a felmentésre. bűntársak lettek.
Mindenki maga védekezzen. A nő szedjen tablettát (hátha a pasi tűvel kilyukasztja a gumit), a férfi meg húzzon gumit (hátha a nő nem szed tabit.)
4-es vagyok, még valami:
Ha a férfi nem tett meg minden tőle telhetőt a terhesség ellen, akkor nincs se jogi, se erkölcsi alapja bíróságra menni.
Mivel a férfi nem tud bizonyítani semmit,ezért semmi re nem hivatkozhat.
De köthetnek szerződést amelyben a nő magára vállalja a gvermek nevelésének minden költségét, ha mégis teherbe esene. (bár ez sem igazi megoldás, ha a nővel történik valami akkor mégis a férfinak kell fizetni, hiszen a gyerek joga erősebb mint a szerződés.
Tehát ha férfi nem akar gyereket akkor húzzon gumit, vagy feküdjön le olyannal akiben meg lehet bízni
És ha a pasi nem írja alá az apasági nyilatkozatot, akkor is kell vajon fizetnie?
Mivel nem házasok, ugye ez is kellene, és bár nem vagyok jogász, de úgy tudom, akkor ugyan sem joga, de kötelezettsége sincs a babával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!