Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor mi a helyzet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Van aki ismer olyan családot,ahol ez előfordult? Adott egy nő,akinek van egy lakása.A nő férjhez megy,a férfi odaköltözik.Szépen élnek,de nem születik gyerekük.A nő váratlanul meghal.A férfivel ilyenkor mi lesz? El kell hagynia a lakást?
2012. máj. 6. 21:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%

övé a lakás, mert a házastárs elsősorban az aki örököl.

még a gyerek is csak másodsorban jönne.

hacsak nem ő ölte meg a nőt.

akkor nem tudom.

2012. máj. 6. 21:40
 2/14 anonim ***** válasza:
29%
TErmeszetesen az ozvegy marad a lakasban!
2012. máj. 6. 21:42
 3/14 anonim ***** válasza:
72%

Az elsö téved, alapesetben a gyerek örököl elöször,

ha nincs gyerek, akkor a nö szülei, utána a tesvérei, illetve ha azok sincsenek, akkor a tesvérek gyereki örökölnek, a férj csak haszonélvezetet kap. Kirakni semmiképpen sem lehet, amit él.

De ha hosszabb ideje együttéltek (házsatársként), akkor az együttélés alatt ráköltött összeg fele a férj tulajdona, tehát ennyi az övé a lakásból.

2012. máj. 6. 21:45
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Mondok jobbat.

Friss házasság. A vőlegénynek a szülei felépítettek, bebútoroztak egy házat, a mennyasszonynak semmije nincs. Elmennek nászútra. Autóbalesetet szenvednek. A férj azonnal, a feleség pár nappal később a kórházban meghal. Kié lesz a ház?

2012. máj. 6. 21:47
 5/14 anonim ***** válasza:
38%
3. ezt a hülyeséget honnan vetted?
2012. máj. 6. 21:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudtam,ahogy a harmadik válaszoló írta,csak pont ebben az évben azt hiszem változtattak valamit az öröklés menetén,rémlik,hogy olvastam a neten,de már nem tudom,hogy miben történt változás.A 4. kérdés elgondolkodtató,nehéz ügy.
2012. máj. 6. 21:51
 7/14 anonim ***** válasza:
48%

Nem olyan nehéz ügy.

A férj halála pillanatában a vagyonát az akkor még élő felesége örökölte. Pár nap múlva ő is meghalt, így a frissan rászállt vagyont legközelebbi hozzátartozói, vagyis a szülei örökölték.

Sok éve olvastam erről az érdekes esetről, a házat építő szülők pert indítottak a lányos szülök öröklése ellen.

2012. máj. 6. 21:56
 8/14 A kérdező kommentje:
Azért írtam,hogy nehéz ügy,mert jogilag lehet,hogy a lány szülei örököltek,de erkölcsileg ez eléggé megkérdőjelezhető.Ezek azok a speciális esetek amikor rácsodálkozom,hogy milyen jogrendszerben élek.
2012. máj. 6. 22:00
 9/14 anonim ***** válasza:
26%

Pár évvel ezelőtt egy barátomnak fiatalon meghalt a felesége, 1-2 évvel a házasságuk után.

Náluk az volt a helyzet, hogy a lánynak már csak az édesnyja élt, meg egy nővére, de ő már házon kívűl. A szülői házat a lány nevére írták, ő kifizette a nővére részét, a anyja természetesen továbbra is ott lakott. Ez még a házasság előtt történt, ezután került ide a barátom a lány férjeként.

Miután meghalt, jogilag a férjet illette volna az anyósa saját háza, az örökösödési tárgyaláson természetesen lemondott róla.

2012. máj. 6. 22:26
 10/14 anonim ***** válasza:
16%

Okostojás 3.-nak egy kis olvasnivaló, ha már olyan serényen nyomja a gombokat.

[link]

2012. máj. 6. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!