Hogy tudnám megértetni férjemmel, hogy nekem fontos volna az apás szülés?
Szia!
Szerintem ha nem akarja ne erőltesd. Én mikor várandós lettem kérdeztem a páromat bejönne-e velem, azt válaszolta, hogy nem. Én úgy gondoltam nem baj, majd bejön velem a barátnőm. Aztán telt az idő, (most 31 hetes vagyok) ezzel együtt a párom véleménye is, mostmár be szeretne jönni. Nem erőltettem, de örülök a döntésének. Hányadik héten vagy?
Üdv
Így van, erőltetni nem szabad, bár minden apuka azt mondja élete legszebb élménye:-)
Férjem be akart jönni, de azt mondta, nem néz oda, csak a fejemnél lesz. Persze, hogy mindent megnézett, amikor látszott a baba haja, amikor vágtak, amikor kibujt a pici, elvágta a köldökzsinórt, és mior varrtak is meglesett:-)
Szóval idővel hozzászoknak a gondolathoz, és ha vajúdás alatt is veled van, akkor ki fog tartani melletted az utolsó fél órában is:-)
MAgyarázd el neki, hogy milyen lesz hogy fájni fog, és szertnéd, hogy melletted legyen, hogy erőt adjon, és hogy részese legyen ennek a csodának, mert ezt nem pótolja semmi sem. Ha nem bírja, bármior kimehet, legalább próbálja meg. Férjem azóta is emlegeti, hogy d ejó, hogy nem hagyta ki:-)HA gondolod, írj privit, férjem is megosztja veled tapasztalatait-és férjeddel:-)
Az én párom sem igen szeretne bejönni, és nem is erőltetem. Főleg miután megnéztem egy-két szülésvideót, már én nem akarom, hogy bent legyen. Ezen szerintem nem szabad megsértődni,és szemrehányást tenni. Kérd meg, hogy legalább míg vajúdsz, addig legyen bent veled, utánna, ha élesbe megy a dolog, akkor menjen ki ha akar.
Nagyon úgysem tud mit segíteni maga a szülés közben, csak míg vajúdsz, addig tartani benned a lelket.:)Én tudom, hogy a férjemet úgy kellene összevakargatni, mert úgyis rosszul lenne. Ezért nem akarok neki sokkot okozni...Könnyű szülést kívánok neked!
38 hetes kismama
szia!
a párom még szülés előtti nap is azt mondta,nem jön be velem...csak ámultam mikor a szülőszoba ajtaja előtt voltunk,h jött be, és végig velem volt a vajudás és a szülés alatt is..pedig kitolás előtt mondtam neki,h ha akar menjen ki,nem baj...de velem maradt,azt mondta nem birt volna egyedül hagyni...ő is élete nagy élményének tartja:-))és büszke mikor más apukának meséli,h ő bent volt végig és mindent megnézett..és amásik,most már másképp néz a szülőnőkre,azt mondja le a kalappal mindegyik előtt,mert naon fájdalmas és nem semmi fizikai tevékenység is... szóval lehet a férjed meggondolja magát! szurkolok neked!!!!!
Amikor terhes lettem a férjem azt mondta, hogy ő nem szeretne majd bejönni, mert nem akar engem szenvedni látni. Én időnként előhoztam a témát a 9 hónap alatt, mindig elmondtam, hogy nekem milyen sokat jelentene és hogy az is nagy segítség, ha csak a kezét szoríthatom és mellettem van egy olyan ember, akiben igazán megbízom (még akkor is, ha van fogadott orvosom). Kezdett hozzászokni a gondolathoz és a végén már ő is azt mondta, hogy igen be akar jönni.
Így utólag úgy érzem nélküle nem bírtam volna végigcsinálni (elég hosszú szülés volt) és még az orvosom is megdícsérte, hogy milyen ügyes volt. Sőt, még a köldökzsinórt is ő vágta el.
Szóval beszélgessetek róla, mondd el neki, hogy ez neked mit jelentene, de persze, ha abszolút nem akarja, akkor ne erőltesd!
2 és fél hónapos kisfiú anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!