Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha hőszigeteljük a házat, kb....

Ha hőszigeteljük a házat, kb. mennyi fűtési energiát lehet spórolni vele?

Figyelt kérdés
2012. szept. 15. 12:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Sokat, a lehető legjobb befektetés.

Milyen a mostani fal, és mennyi szigetelést rakatsz rá? Ha már pénzt ölsz bele, mindenképpen U<0,3 legyen a cél.

Nekem 10 cm ment rá a 30-as porotherm falra, ezzel a fűtésem évi 300 eFt-ról 180-ra ment le...

[link]

2012. szept. 15. 23:12
 2/3 A kérdező kommentje:

Jó befektetés? Ezen vacilálok nagyon. Csak előbb körbekérdezősködök, h tényleg megérné-e? Tényleg kevesebb lenne a fűtésszámla? Mert azért kecsektetően hangzik.

azt hallottam min 10 cm-es szigetelés kell. A fal tégla, ennyit tudok. :(

Hitelt szeretnék felvenni, h megcsináltassam a szigetelést. Ez miatt kell nagyon körültekintőnek lennem és jól megfontolnom.

Fundamenta hitel lenne lakásfelújításra. ez a legkedvezőbb, amivel találkoztam. 10 évre 2300000 ft-ot vennék fel. A kamat csak 900 000 ft. Ha mi is meg tudnánk évente spórolni közel 100 000 ft-ot a fűtésen, akkor az azt jelentené, hogy megtérül a kamat....(mondhatni) Persze 10 év alatt gondolom folyamatosan nőni fog a gáz ára, de akkor meg azt úsznánk meg...

nekünk 270 000 egy évben a fűtésszámla. Nyílászáró csere is lenne.

Az előző válaszadó véleményére lennék kíványcsi.. Köszönöm előre is!

2012. szept. 23. 19:08
 3/3 anonim ***** válasza:

"Az előző válaszadó véleményére lennék kíványcsi."

Mire vagy pontosan kíváncsi??? #2-re is a válaszom ott van #1-ben...

Nagyon megérte a szigetelés.

2012. szept. 23. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!