Hogyan tudnék még spórolni a vízen?
egy hónapban csak egyszer fürdünk (kádba), csak minden nap egy gyors 5 perces zuhany. egy héten maximum egyszer mosunk, másra nem is használjuk úgy a vizet, csak főzésre, felmosásra, néhány virág megöntözésére. sohasem hagyjuk csepegni a csapokat. mosogatni is egy nap csak egyszer mosogatok este, mikor összegyűlik minden, hogy egy két tányérért nem engedem a vizet. ezek ellenére is nagyon sok a vízszámlánk. kéthavonta 6000 forint, plusz most leolvasáskor rá kell fizetnem 12000 forintot.
ketten élünk egy háztartásban.
űLegközelebbi zuhanyzásnál dugd be a kádat és nézd meg meddig engedődik az 5 perces gyors zuhany alatt.
Csodálkozni fogsz hgy félig a kád...
Nekem sokkal kevesebb viz fogy mióta kiengedem a vizet a kád aljába,megfürdök és zuhannyl csak leöblitem magam 10 másodperc alatt.
már megnéztem zuhanyzásnál a vizet, és alig van valami kis víz a kád alján, nem hogy egy fél kád.
annyi vízben semmiképp nem tudnék megfürödni.
például egy mosogatógép 6Liter vízzel mosogat. Ha ennél többet használsz, akkor egy ilyen géppel spórolhatsz.
Ha együtt fürödtök/zuhanyoztok az is kevesebb vízfelhasználás mint, ha külön-külön.
Ha a mosógépnél van víztakarékos program, akkor azt kell használni.
És érdemes volna megnézned a vízórát amikor minden el van zárva. Ha mozog, akkor valahol szivárog a cső. ettől is lehet nagy a fogyasztás...
Egymagamra fizetek 2 hóra 5-6 ezer Ft vízdíjat, igaz, hogy ha főzök, akkor közben állandóan mosogatok. De a 4 m2-es konyhámban a mosatlant sem tudom hova pakolni, kénytelen vagyok.
Próbáltam már, hogy pl. a fehérneműket nem mosom gépbe, mert a takarékos program is elhasználja a 30 liter vizet, a 6-8-10 db fehérnemű miatt. Akkor viszont gázzal melegített víz fogy, és a gázszámla nő, teljesen mindegy.
Jól ki van ez találva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!