Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék még spórolni a...

Hogyan tudnék még spórolni a vízen?

Figyelt kérdés

egy hónapban csak egyszer fürdünk (kádba), csak minden nap egy gyors 5 perces zuhany. egy héten maximum egyszer mosunk, másra nem is használjuk úgy a vizet, csak főzésre, felmosásra, néhány virág megöntözésére. sohasem hagyjuk csepegni a csapokat. mosogatni is egy nap csak egyszer mosogatok este, mikor összegyűlik minden, hogy egy két tányérért nem engedem a vizet. ezek ellenére is nagyon sok a vízszámlánk. kéthavonta 6000 forint, plusz most leolvasáskor rá kell fizetnem 12000 forintot.

ketten élünk egy háztartásban.

2012. szept. 13. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokan a mosógépből kijövő vízet kiteszik vödörbe, és azt öntik pisilés után a wc-be.
2012. szept. 13. 10:05
 2/7 A kérdező kommentje:
ezt én is alkalmazom :)
2012. szept. 13. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Esetleg mosógépen nincs takarékos program? Az jó az egyszer felvett és beleizzadtunk ruhákhoz.
2012. szept. 13. 10:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

űLegközelebbi zuhanyzásnál dugd be a kádat és nézd meg meddig engedődik az 5 perces gyors zuhany alatt.

Csodálkozni fogsz hgy félig a kád...

Nekem sokkal kevesebb viz fogy mióta kiengedem a vizet a kád aljába,megfürdök és zuhannyl csak leöblitem magam 10 másodperc alatt.

2012. szept. 13. 10:15
 5/7 A kérdező kommentje:

már megnéztem zuhanyzásnál a vizet, és alig van valami kis víz a kád alján, nem hogy egy fél kád.

annyi vízben semmiképp nem tudnék megfürödni.

2012. szept. 13. 10:33
 6/7 anonim ***** válasza:

például egy mosogatógép 6Liter vízzel mosogat. Ha ennél többet használsz, akkor egy ilyen géppel spórolhatsz.

Ha együtt fürödtök/zuhanyoztok az is kevesebb vízfelhasználás mint, ha külön-külön.

Ha a mosógépnél van víztakarékos program, akkor azt kell használni.

És érdemes volna megnézned a vízórát amikor minden el van zárva. Ha mozog, akkor valahol szivárog a cső. ettől is lehet nagy a fogyasztás...

2012. szept. 13. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Egymagamra fizetek 2 hóra 5-6 ezer Ft vízdíjat, igaz, hogy ha főzök, akkor közben állandóan mosogatok. De a 4 m2-es konyhámban a mosatlant sem tudom hova pakolni, kénytelen vagyok.

Próbáltam már, hogy pl. a fehérneműket nem mosom gépbe, mert a takarékos program is elhasználja a 30 liter vizet, a 6-8-10 db fehérnemű miatt. Akkor viszont gázzal melegített víz fogy, és a gázszámla nő, teljesen mindegy.

Jól ki van ez találva!

2012. szept. 13. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!