Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne spórolni a...

Hogyan lehetne spórolni a fűtéssel távfűtés esetén? A havi bejelentés vagy az átalány a jobb?

Figyelt kérdés
60 m2-es,2 szobás lakás, csak a szobákban van radiátor, távfűtéses,4. emeleti lakás. A radiátorokon mérő egység van és állítható a hőfok. Új műanyag nyílászárók vannak beépítve.
2012. szept. 3. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Igen az atalanyal kevesebb plussz hofok leteker 2nadrag 3 zokni
2012. szept. 3. 22:00
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
ha sporolni akarsz akkor el kell zarni a futest. mi evek ota nem futunk, csak a szomszedok. 19-20 fok van igy a lakasban, es olyan 15 ezer forint a havi futesszamla, a lakas 53 negyzetmeteres
2012. szept. 3. 22:15
 3/9 anonim válasza:
100%
Ha nem futesz miert a szamla??
2012. szept. 3. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

"Ha nem futesz miert a szamla??"

Azért, mert pont az ilyen lezárogatós tuskók miatt bizonyos százalékát (általában 50 vagy 60%) a légköméter alapján határozzák meg, és csak a maradékot veszik a mérők alapján.

Még így is a szomszédok fűtik őt, ahogy le is írta.

Ez a ritka nagy panelos parasztságok egyike :(((

2012. szept. 3. 22:28
 5/9 anonim válasza:
100%

Soha nem laktam panelba.

Akkor ha nem fut ennyi a szamla, es ha mondjuk 2 szobat es furdot fiteni mennyi lenne a szamlaja?

2012. szept. 3. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mellettem két ilyen "letekerem, majd fűt a szomszéd" lakott, de a kisgyerek miatt nem tudtam mit csinálni, feltekertem, még néha olajradiátorral is rá kellett segíteni. A következő nyáron kapott a két belső fal egy hungarocell hőszigetelést és télen már nem kellett rásegíteni, néha még lejjebb is lehetett tekerni a szabályzót!

Amúgy mindegy, hogy átalányban fizetsz, vagy havonta bediktálod, a vége ugyanaz lesz. (Mondjuk nálunk a panelben nem is volt havi diktálási lehetőség, csak a villanyra.)

2012. szept. 3. 23:23
 7/9 anonim ***** válasza:

"Akkor ha nem fut ennyi a szamla, es ha mondjuk 2 szobat es furdot fiteni mennyi lenne a szamlaja?"

Változó. Tényleg nincs egy átlag annyira, hogy nálunk 4 ugyanolyan egyidőben épült panel áll, és azonos helyen lévő azonos méretű lakásnál 4 alaposan eltérő összeget hallanál.

Függ attól, hogyan osztják el, van-e költségosztó, ha van költségosztó mennyi a légm3 és mennyi a kosztó százalékos aránya. Sajnos ezt nem szabályozza törvény a házak egyedileg állapodnak meg :(

De nekünk a 68m3-re egy igen kemény télen a 21-22 fok tartása olyan negyvenöt-negyvenhétezer forint... Egy hónapban. leljebb nem tudod venni mert a főtáv ennyire nyomatja fel, és hiába tekertem le eddig, a légköbméterre osztották szét ugyanannyit fizettem.... Ha takarékoskodni akartam az egész háznak takarékoskodtam volna, és a számlán csekélyen jelent volna meg.

Most felszerelték a költségosztót még nem az alapján fizetünk, de állítólag el is fogják tolni 1 évvel mert tudják: eljön a pokol, ha az alapján osztanak szét. Az energiavámpírok miatt... A mellettünk lévőben 2 éve van költségosztó van aki 3x annyit fizet mégis fázik. Feltételezhetően se alatta se felette se mellette nem fűtenek mindenki vámpírkodik :(

2012. szept. 3. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Atya ég, mi 64m2-re fizettünk fűtés-meleg vizet 25 ezret havonta, és átlag 23 fokot tartottunk itt bent, ha fáztam én csavartam fel a fenébe, és 6 ezer forintot kellett csak ráfizetni.

De spórolni csak úgy tudsz, hogy nem tekered fel, máshogy nem, és havonta sem lehet bejelenteni. Mi mikor megvettük a lakást, úgy volt beállítva, hogy havi 30 ezret kellett volna fizetni, de mi visszavetettük 25 ezerre úgy voltam vele, hogy ha kell is ráfizetni, akkor inkább nyár közepén, valamennyit, mint egész télen amikor amúgy is több a villany is, fizessük a nagyobb összeget. És szerencsére, mert sokkal többet fizettünk volna be a fűtési szezon alatt, mivel csak 6 ezret fizettünk rá most.

2012. szept. 4. 07:32
 9/9 anonim ***** válasza:
52%

Pfffffffffffffffffffffff.....

" el kell zarni a futest. mi evek ota nem futunk, ... es olyan 15 ezer forint a havi futesszamla"

Tehát havi 15 a semmiért????

15eFt a havi átalányom, 110m2 kertes ház, gázzal (meleg víz is arról megy), minden szoba mindig 22,5°C...

Jó dolog ez a panel... Hallgatod, szagolod a szomszédot, szívsz, mert a lakók fele nem fizeti a közös költséget, nincs szabad tered, be vagy zárva a 4 fal közé, és ha spórolsz is a fűtéssel, akkor is m2-re levetítve ~2,8 x annyit fizetsz, mint egy gázos kertesházért (a vegyes tüzelést ne is említsem!!!)...

2012. szept. 4. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!