Panellakásban hogy lehet spórolni a rezsin, van hőmennyiségmérő elvileg, de nem értem, pl. a melegvíz az hova mérődik?
Figyelt kérdés
Bocsánat, lehet butaság meg zavaros, de önálló családiban lakunk(laktunk) most költözünk el panelbe, és itt (családi ház)gázzal működő kazán van, mindig hidegre vannak állítva a csapok, mosogatásnál is megengedem egyszer meleggel a mosogatót és öblíteni csak hideg vízben, fürdésnél együtt fürdik a 3 kicsi gyerekem mi pedig csak gyors zuhanyzunk a férjemmel így gyakorlatilag nyáron alig fogyasztunk gázt. Panelben érdemes ezeket követni vagy teljesen mindegy mert mindenképp egy adott összeg a melegvíz? És a fűtés? Ha van a radiátorokon hőfok szabályozó és azzal max.20 fokot tartunk, akkor kevesebb lesz a díj mintha 24et tartanánk, vagy (olyat is olvastam már) mindenképp egy adott díj van? Köszönöm szépen!2012. szept. 9. 08:05
1/7 anonim válasza:
Ha vízórás lakásba költözöl. akkor tudsz spórolni a vízdíjjal ugyanúgy, mint családi házban. Ahol nincs még hőfok szabályozó fűtés, ott nagyon sok a fűtés számla, ahol van, ott tudsz spórolni, ha lekapcsolod, persze attól is függ, hogy hányoldalról éri hideg a lakást, külső lakásoknál elég hidegek a falak télen,
2/7 A kérdező kommentje:
Tehát pl. ami a sarokban van fent? Van vízóra is, akkor az ugyanúgy számít mennyit használok? És a melegvízzel akkor hogy van az együtt jön a vízszámlával?
2012. szept. 9. 08:55
3/7 anonim válasza:
Nálunk külön díjbeszedő szedi be a vízdíjakat, ebben csak a köbméter van amit fogyasztunk, plusz a csatornadíj, ami majdnem duplája a vízdíjnak,és a FŐTÁV számlával jön az elfogyasztott melegvíz utáni vízmelegítési díj, szintén köbméter alapján.
4/7 anonim válasza:
Ha sarokház, akkor több oldalról éri a hideg a falakat, így jobban kell fűteni, mint az olyan lakást, amit körbevesznek szomszéd falak, ahol meleg van.
5/7 A kérdező kommentje:
ja igen, logikus végülis.
És erről tudtok valamit esetleg hogy sok helyről hallom hogy hiába lett felújítva panelprogramban az ablak, meg kapott szigetelést akkor se kevesebb a fűtési díj ? Mivel központilag így is úgy is 24-25 fokot "küldenek" tehát nyitott ablaknál szellőzve kell lenni télen is és "kifele fűteni" :(
2012. szept. 9. 09:12
6/7 anonim válasza:
"Mivel központilag így is úgy is 24-25 fokot "küldenek" tehát nyitott ablaknál szellőzve kell lenni télen is és "kifele fűteni" :("
Ezt nem teljesen értem, szerintem ez azokra vonatkozik, ahol nincs még fűtéskorszerűsítés, ahol már volt, ott egyszerűen lejjebb állítod, vagy lekapcsolod a fűtést és akkor kevesebb a számla.
Fiaméknál azóta fele annyi a számla.
7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 9. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!