A "lenti" kazán alkalmas egy lakás melegvíz fogyasztását fedezni 1-2 fő esetén, vagy csak mosogatáshoz elegendő?
Kevéssel kerül többe, teljesítménye viszont a duplája.
Természetesen azt is kellene tudni, van-e kémény és milyen, ahová be kell kötni.
A csere el nem költött költségéből meddig tudod fizetni az egyébként minimálisan nagyobb fogyasztást???
...e miatt nem éri meg lecserélni.
4-5000 plussz???????????????
Az nagyon sok. Ott akkor valami más bibi van.
Milyen kazán ez? Nem tudod kikapcsolni a kényelmi funkciókat (enyémen ki lehet)?
14:55 Vaillant. A melegentartó funkció miatt van kb. havi 15-20 m3 plusz gázfogyasztása (ami a jelenlegi gázáron 1800-2000 Ft, illetve a légszivattyú és a hűtőventilátor meg még nem tudom mik miatt kb. napi 0,5-1 KW, ami napi 25-50 Ft-ot jelent pluszban, ez pedig ugye havi 1500 Ft körül van a villanyszámlámban. Ez lehet több és kevesebb is, nyilván a gázfogyasztás függvénye a villany.
Utolsó, én egyáltalán nem vagyok felháborodva, nem tudom, hogy olvastad-e a kérdésemet, amit kiírtam. Aki ezt felháborodott kérdésnek tartja, azt sajnálom :) A továbbiakban pedig csak a ti kérdéseitekre és kommentjeitekre válaszoltam, ha nem gond.
Első vagyok.
bocs, nem kötözködni akarok de lehet én nem értek valamit jól. Amit belinkeltem az nem fogyaszt áramot, piezo gyújtása van és ami a legfontosabb: átfolyó rendszerű. Ha Neked melegen tartás funkciód van a mostanin, akkor az igencsak hőtárolós. Azért fogyaszt többet. Azt meg egy időkapcsoló órával meg lehetne oldani, hogy csak amikor szükséges, akkor melegítsen.
Nekem a linkelthez hasonló Vaillantom van 20 éve. Egy gyújtás-hőérzékelőt kellett cserélni 4 éve, az idén meg egy égéstér pucolás volt.Igaza volt a szerelőnek, amikor ezt ajánlotta: egy barátom a V3-as betétjét 20 alatt 3x cserélte.
Első:
Köszönöm a válaszod. Biztosan nagyon jó, amit ajánlasz, megnéztem én is. Viszont engem tényleg érdekelne ettől függetlenül, hogy a fenti linken látható vízmelegítő alkalmas, elegendő egy lakás melegvíz ellátásához?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!