Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék spórolni a gázon?

Hogyan tudnék spórolni a gázon?

Figyelt kérdés
Kis lakásban lakom két szobával, egyedül, napközben dolgozom, alapállásban megy a konvektor, csak éjszakára hajtom fel kissé. A kisszobában van új nyílászáró, az erkélyes nagyszobában nincs. Már próbáltam, hogy a nagyszobát lezárom, csak a kis hálószobában fűtök, de szinte ugyanannyit fizettem. Mivel tudnék jelentős gázmegtakarítást elérni? Túlzónak érzem, hogy ha csak éjszaka vagyok itthon egy személyben, 35 000 Ft-ot fizessek egy téli hónapra! Érdemes megpróbálnom az ablakcserét az erkélyes szobában? Esetleg konvektorcserét érdemes megfontolni? Mit javasoltok? Eredményez ez jelentős megtakarítást?

2012. szept. 1. 10:17
 1/5 anonim válasza:
100%
Az ablakok nagyon sokat tudnak fogni a hidegen, jobban ha tartják a hőt már nem kell annyi gázt fogyasztani. Ha nincsen kisgyermek ajánlatos a legalacsonyabb hőmérsékletre kapcsolni nappal ha dolgozol minek fűtenél feleslegesen , elég ha nem röpködnek a mínuszok a szobában. Szerintem az a 13-15 fokra ha haza mész még nem fázol meg és elég akkor felkapcsolni 20-22 fokra. Ha húzatolnak az ablakok akkor mindenféleképpen kell ablak csere de lehet hogy elég lenne csak télen kipárnázni ha ikres ablakod van.
2012. szept. 1. 11:21
 2/5 anonim válasza:
Szerintem, váltsatok át Fára! Egy évben 150-200 ezer ft lehet megspórolni avval ha fával fűtesz :)
2012. szept. 1. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Második, nem hinném, hogy ez megoldható lenne, hiszen gondolom a kérdező társasházban lakik.

Az ablakcserével valóban sokat lehet spórolni, de érdemes átnézetned szakemberrel a konvektorokat is. Egy alapos tisztítás után hatékonyabban fog működni. Mindenesetre ablakcsere esetén egyeztess a gázszolgáltatóddal, nehogy plusz beruház legyen a vége.

2012. szept. 1. 16:34
 4/5 A kérdező kommentje:

A fa nyilván nem megoldható, 3. emeleti téglalakásról van szó (4 emeletes ház).

Amin gondolkozom:

- erkélyes szoba teljes nyílászáró csere (talán 150 ből megúszom)

- kisszoba új nyílászárójának felülvizsgálata

2012. szept. 3. 15:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ma nekiálltam árajánlatot kérni a nappali szobára a nyílászáróhoz :)
2012. szept. 4. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!