Mennyi pénzből éltek havonta?
Összesen kb 358e:
230e az én fizum +
80e GYED +
48e családi pótlék a 3 pici gyermekünk után
Most januártól +80e kb a családi adókedvezmény miatt.
kb 250ből havonta. ketten.
nem panaszkodok, teljesen jól kijövünk belőle, csak a drágább dolgokra kell spórolni pár hónapig, esetleg évekig.
semmilyen hitelünk nincs, nem is tervezem, hogy legyen. a saját pénzemmel gazdálkodok, az alap dolgokra futja, a többit meg meghagyom a fogyasztói társadalom lelkes tagjainak.
Épp ma számoltam,hogy mi 3 192.200 Ft-ból élünk.De mégsem jövünk ki,amin csodálkozom!
fizetek:
-netet: 6.000
-előfizetéses telefon kettőnknek havi fix: 12.000
-UPC:6.000
-Villany:10.000
-és van egy hitelünk mi 15.000
Így marad 143.200 Ft
ebből kb 30.000-ért vásárolunk be itthonra lehetőleg egy hónapra kaját,meg pelust a gyereknek.És a kajajegyből a hentesnél húst veszünk.Kb így 100.000 marad,de hó végére ez is elfogy.Váratlan kiadás,tankolás.Kölcsön azért sose kellett kérni,de azért mégis.És nincs saját házunk,de egyszer szeretnénk.Csak még nem tudom,hogy mikor lesz ez.
Azt hozzá teszem,hogy már nincs autónk,mert a páromnak elege lett abból,hogy após után javítgassa azt,mert nem tud rá vigyázni.Azt mondta apósnak,ha kell neki az autó,akkor a havi 35-40.000 Ft-os törlesztőt és az éves biztosítást fizesse is hozzá vagy mi visszaadjuk a banknak az autót.Így most nekünk ennyivel több pénzünk maradt.
01.13 án írtam 13:13kor.
Igen,elég nehéz ebből a pénzből kijönni,de nem hazudok.A kérdező azt hiszem nem vitát akart szítani,és őszintén kérdezte.
Nagyon nehezen élünk néha,volt ez jobb is,még 14 évesen,amikor feketén dolgoztam.18 éves koromig szedtem össze a mostani bútoraimat,háztartási gépeimet.Akkor is tanyán laktam,de albérletben.
De most jelenleg muszáj munkanélkülinek lennem,mert nincs 400 ezer forintom buszos tanfolyamra.A teherautó tanfolyamért az előző(igaz,hogy nagy részben hitelre vett) házamat adtam el,mert akkor is majdnem minimálbérből éltem és fizettem a házam 35-38 ezres hitelét 2 évig.A maradékból nem tudtam félre tenni,így eladtam,kifizettem a hitelt,vettem egy másik házat(tanyát egy főút mellett)és megcsináltam a teherautó jogsit.Aztán a volt munkahelyemen nem vettek át sofőrnek.Viszont tovább lépni csak úgy tudok,ha a munkaügyin keresztül levizsgázok buszra,akkor kapok egy jobban fizető állást.
Egyébként így jövünk ki:
Villanyszámla:10 ezer
TV: 1200(digi)
Net:2 ezer(1 gigás)
Autó biztosítás agy hóra lebontva kb.1500 forint.
Tankolni nem nagyon birok már,de az autó meg kell,hogy maradjon a következő munkahelyemre kérik.
A villany azért ennyi,mert villanybojlert használunk a fürdéshez,szinte mindig megy a tv(igaz,lcd energia takarékos) kétnaponta egyszer mosunk,hetente egyszer fehéreket,mosogatógépet mindennap használunk,de csak egyszer; és egy amerikai típusú hűtő(ami sajnos most majdnem üres) is "eszi" ez áramot.És persze nem az udvarról írok...
De mint láthatod,marad kajára,csak szűkösen.És majd vetünk a kertbe tavasszal,azt se kell megvenni.De ha már buszos leszek végre,jobban fogunk élni!Gyerek korom óta ezt szeretném.Az álmaiért szerintem mindenki megtenne ennyit...
21/L
Utolsó vagyok,bocsi:
Gázzal főzünk,minden nap van főtt kaja,így egy gázpalack elég 3-4 hónapra.Sütőnk is villanyos,de sütit csak hetente egyszer szoktunk sütni hétvégén.
És jó lenne egy kis mellékes,de erre felé az sincs nagyon,hidd el,megpróbáltuk.Meg nekem meg se érné egy-két hónapra,mert ha indul a busz tanfolyam,akkor már nem tudnám csinálni úgy se,mert intenzív tanfolyam lesz.
De talán párom tavasszal el tud menni 6 órában.Én meg majd az év második felében buszosnak,addig meg kibírjuk,annyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!