Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fok van a lakásotokban/há...

Hány fok van a lakásotokban/házatokban jelenleg? Hogy viselitek ezt a hűvös, esős időt? Fűtötök már? Ha igen mivel, kazán, konvektor stb?

Figyelt kérdés
Engem nagyon megvisel ez az idő. 21 fok van még bent, de én már fázok, alapból is fázós vagyok. Nyáron itt bent nálam 30 fok volt, imádtam, olyankor érzem magam a legjobban, mikor kánikula van és süt a nap. Van aki el se hiszi, hogy képes vagyok a napon ülni 40 fokban és pirítani, izzasztani magam úgy, hogy nincs semmi bajom tőle. Viszont a hideg miatt hamar fáznak a végtagjaim, már 2 zoknit vettem fel, de még nincs fűtve. Gondolkodom, hogy befűtsek-e, de ez a 20-21 fok még a tűrhető kategória. Nagyon várom újra a tavaszt és a nyarat mikor már a fűtést a Nap melege oldja meg és újra forró napok lesznek napsütéssel. Ti melyik időben érzitek magatokat jól?

okt. 4. 12:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:

Biztos igazad van de én nem hőérzetről beszélek hanem van egy csomó hőmérőnk, és ezen kívül mivel kell néznünk az időjárást a szabadtéri programok miatt, a fűtés beállítás miatt, napi szinten nézzük, és ennyire azért nem vagyunk feledékenyek hogy néhány hétre ne tudnánk visszaemlékezni.

Sajnálom a tujáitokat mert minden növénynek nehéz volt, főleg ott nálatok. És igen az lehetett a legnehezebb hogy éjjel se hűlt le, vagyis alig alig.

Amúgy én azt néztem hogy arra felétek volt olyan éjjel hogy 25 alá se ment igazából.

okt. 8. 21:02
 42/61 A kérdező kommentje:

2022 nyara szárazabb volt, mert akkor júniusban sem esett, most pedig júniusban még akadt pár vihar. De ami július, augusztusban volt az még engem is lesokkolt, mert ekkora forróságot ilyen tartósan még nem éltem át sose. A szárazság pedig csak tetézte, mert hetekig egy szem eső se esett.

De amúgy október van, ne csodálkozzunk ha szar az idő, ennél csak rosszabb lesz ezután. :(

okt. 8. 21:46
 43/61 anonim ***** válasza:

42

2022-ben tényleg sokfelé kimentek a tuják, de idén nem gondolom, hogy voltak ilyen helyek.

Nem találom, írtad-e, merre laksz, de talán az Alföld déli részén lehetett ilyen, abban nem vagyok biztos, de szerintem még ott se volt, esetleg a homoksivatagos vidékeken. Az ország 95%-án egész biztosan nem száradtak ki idén tuják, a júliusi özönvizek kitartottak valamilyen szinten.

A boróka-tarkadíszbogár kártételét szokták sokan kiszáradásnak nézni. Te meg tudod különböztetni a kettőt? Ha áganként szárad le a tuja, az a díszbogár (vagy egyéb kártevő), ha pedig egyben az egész, más színű foltok nélkül, az kiszáradás.

Ez például egyértelműen nem kiszáradás:

[link]

2022-ben már a télen is kevés volt a csapadék, sőt az előző nyár óta nem volt rendes eső. Aztán nálunk kora tavasszal volt 1-2 ilyen 10 mm körüli eső, utána márciustól szeptemberig egyetlen 10 mm-es eső volt, meg még néhány 5 mm-es, ami gyakorlatilag semmi. Ezt az időjárást már tényleg zokon vették a tuják.

okt. 9. 09:00
 44/61 anonim ***** válasza:

"most jön a vénasszonyok nyara majd"

Hol? Mikor? Hova? Már nem is írnak 20 foknál melegebbet az előrejelzésben egyáltalán.

Ma pl máris eleve sokkal hidegebb és esősebb az idő, mint tegnap.

"amúgy október van, ne csodálkozzunk ha szar az idő, ennél csak rosszabb lesz ezután"

Előbb még a vénasszonyok nyara jött, most meg már csak rosszabb lesz? :D Most akkor melyik? :D

okt. 9. 09:25
 45/61 anonim ***** válasza:
Nálunk leylandi van, de öntözzük valamennyire, bár nagy szárazságban annyit nem lehet mint amennyit igényelne. De volt olyan hogy csak az ágak vége száradt, de az rendesen, és a szomszédoknál is. Ez 2022-ben volt. Utána érdekes módon helyrejöttek, teljesen zöldek voltak. Idén is néhol száraz az ágak vége.
okt. 9. 12:34
 46/61 A kérdező kommentje:

Nemhogy a tuják, a júliusi szárazságban a kukorica is pár hét alatt kipattogott, szétsült. Júniusban volt még csapadékos idő, nem pedig júliusban. A július és augusztus baromi száraz volt idén, felénk nem is esett 1.5 hónapig.

Kiégett többfelé a tuja, 41 fok volt árnyékban sokszor, de a napon 45-50 is.

44#

Nekem mint írtam aki a forróságot szereti ez már szar idő. :) Vénasszonyok nyara pedig tegnap is volt, 26 fokkal és holnap is lesz, csak a szél ne baszarintaná el. Utána jövő héten végig vénasszonyok nyara lesz.

okt. 9. 12:37
 47/61 anonim ***** válasza:

"jövő héten végig vénasszonyok nyara lesz."

Hát valahol biztos, az én lakhelyemre 17 fokos borús időt írnak jövő hétre.

okt. 9. 12:43
 48/61 anonim ***** válasza:
Ez nagyon menő, pattogatott kukoricát ehettetek a kertben szedve.
okt. 9. 12:44
 49/61 A kérdező kommentje:
Tegnap 26, most is 23 fok van és süt a nap felénk, ez vénasszonyok nyara már. Jövő hétre is csendes őszi időt mondanak, az pedig ilyenkor a vénasszonyok nyara. Én se 30 fokokról beszélek, hanem a 20 közeliről és reggel már hideg van ilyenkor 5-10 fok.
okt. 9. 13:12
 50/61 anonim ***** válasza:

De azt ugye tudod azért, hogy nem mindenki ugyanott lakik ahol te? :D

Nálunk ma 15 fok és eső van, ami nagyon nagyon nem vénasszonyok nyara...

okt. 9. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!