Hány fok van a lakásotokban/házatokban jelenleg? Hogy
viselitek ezt a hűvös, esős időt? Fűtötök már? Ha
igen mivel, kazán, konvektor stb?
Figyelt kérdés
Engem nagyon megvisel ez az idő. 21 fok van még bent, de én már fázok, alapból is fázós vagyok. Nyáron itt bent nálam 30 fok volt, imádtam, olyankor érzem magam a legjobban, mikor kánikula van és süt a nap. Van aki el se hiszi, hogy képes vagyok a napon ülni 40 fokban és pirítani, izzasztani magam úgy, hogy nincs semmi bajom tőle. Viszont a hideg miatt hamar fáznak a végtagjaim, már 2 zoknit vettem fel, de még nincs fűtve. Gondolkodom, hogy befűtsek-e, de ez a 20-21 fok még a tűrhető kategória. Nagyon várom újra a tavaszt és a nyarat mikor már a fűtést a Nap melege oldja meg és újra forró napok lesznek napsütéssel. Ti melyik időben érzitek magatokat jól?
Nem itt sajnos csak 3 napig van meleg, utána 20 fok alatt lesz majdnem végig. Mint ahogy szeptember elejétől kezdve majdnem mindig 15 fok alatt volt, de sokszor 10 alatt a maximum délután is. Kint jó, csak sajnos fűteni kell ami húzós.
okt. 8. 00:50
32/61 A kérdező kommentje:
Szeptember első hetében országos hőség volt ez biztos, mert Sopronban lakik az ismerősöm és írta, hogy 1 hete van 34-35 fok folyamatosan, ami már nekik is sok, pedig szeretik a meleget és szeptember elején még ilyen nem volt ott. Utána jött be a rossz idő, de így is melegebb van mint régen, emlékszem mikor én voltam iskolás 20-25 éve ilyenkor már téli kabátban mentem sokszor és nyáron mindig azért drukkoltunk, hogy legyen 2-3 nap strandidő legalább júliusban. Most meg a nyarak végig hőhullámból állnak. Sokat változott a klíma, nagyon sokat melegedett, de én ennek örülök, mert a meleget szeretem.
okt. 8. 00:55
33/61 anonim válasza:
Első hetében hőség volt, aztán nulla átmenettel lehűlt 35-ről és 5-6 fokok lettek, majd jött a brutál sok eső, és a hegyekben havazás. Utána kicsit jobb lett, aztán megint elég hideg. Nem volt hosszabb ideig normális idő ezen az őszön eddig, mondjuk nyáron se, de a nyár azért szép volt így is. Tavasszal viszont szinte végig kellemes idő volt. A kellemes alatt azt értem, hogy se klímaszezon nincs, de fűtési szezon, hanem nyitva lehet napközben az ablak, valamint a szabadban is lehet farmer pólóban lenni, vagy nyári ruhában, de nem kell a medencében hűsölni ahhoz hogy jó legyen.
okt. 8. 05:47
34/61 anonim válasza:
Múlt hét elején voltak hajnali fagyok. Most pár napig van kicsit melegebb.
okt. 8. 10:03
35/61 A kérdező kommentje:
Az Alpokban havazott, a magyar hegyekben nem. Az egy pár napos lehűlés volt, de utána megint meleg volt, 25-30 fokkal. Én februárban is csak temperálón voltam, és tavasszal csak néha-néha kapcsoltuk be, egyszer április 16-25 közötti egy hétben. Akkor hidegebb volt. A nyár az szép volt az biztos, jó lenne még több ilyen nyár. :)
34-es: nem-nem, most jön a vénasszonyok nyara majd. Reggel hideg, nappal meleg.
okt. 8. 19:34
36/61 anonim válasza:
"utána megint meleg volt, 25-30 fokkal" Hát a Dunántúlon biztos nem. Na de mindegy most van néhány jó napunk :)
okt. 8. 20:01
37/61 A kérdező kommentje:
Az anomália térkép szerint azért pozitív eltérés volt így is a Dunántúlon szeptemberben is a 30 nap átlagát nézve. :) Volt egy mélypont, de meleg szeptember volt mint tavaly, igaz nem annyira meleg végig, de felénk délen azt a pár napot kivéve meleg volt. Lesz még vénasszonyok nyara 1 hétig ezután a hétvégi frontok után nyugi. :)
Oké, itt hideg volt, de okoskodj még egy kicsit végülis a te kérdésed. Mondjuk elég unalmas már, hogy bizonygatod hogy máshol mi volt, ott se voltál. Azok a statisztikák elnagyoltak már utólag.
okt. 8. 20:19
39/61 A kérdező kommentje:
38
Aha meg a meleg se létezik. :D
okt. 8. 20:20
40/61 A kérdező kommentje:
Egyébként azt tudod, hogy nem a te vagy én hőérzetemből áll az a statisztika? Szélben, esőben hidegebb az érzet, nyáron meg a 40 fok a napon érződik vagy 45-50 fokban. Lent itt délen Kiskunfélegyházán a nyáron nem sok olyan nap volt mikor ne lett volna 38-40 fok. Azért ezeket már én is megéreztem, mert éjszaka éjfélkor is még 30 fok volt és hajnalban se ment 22-23 alá abban a kis időben se még a leghűvösebb óra volt. Az aszályról nem beszélve, kiégett 5 tujánk megint, 2022-ben 8, mára egy sincs az udvarunkon és mindez pár éven belül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!