Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Magyarországon miért fűtenek...

Magyarországon miért fűtenek szeméttel évek óta sokan?

Figyelt kérdés

Az utcákban büdös műanyag és gumifüst, még városokban is.

Évek óta, mindig!

Más országokban ilyet nem tapasztaltam.

Nem értem mire jó ez. Szándékosan tönkre akarják tenni az emberek egészségét?

2022. okt. 21. 09:20
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
70%

#37. Külvárosban lakunk, vályogházban, gyakorlatilag a pusztában, mert egy szomszéd kivételével nincsenek épületek körülöttünk. 50 cm-es falak, műanyag nyílászárók, éjszaka és egész nap 19 fokra van állítva a termosztát, késő délután, kora este, amikor hazaérünk, vesszük fel csak 22 fokra. Szeptember utolsó hetében már 15 fok volt bent, persze hogy bekapcsoltuk a fűtést.

Padlás nincs leszigetelve még, de a tető új. Egy 20 cm-es szigetelésre kértem árajánlatot, 500 ezer forint alatt nem úszom meg. Jelenlegi rezsiárak alapján 3 év alatt térülne meg. A falakat felesleges és nem is szabad szigetelni vályogház esetén.

2022. okt. 25. 13:12
 42/48 anonim ***** válasza:
74%

Ja, és laktunk társasházban (tégla), ott semmi a rezsi, nem téma, nyilvánvalóan az értetlenkedők mind-mind panelban-társasban laknak.

Ennek ellenére SOHA nem mennék vissza társasba, kert nélkül meg is bolondulnánk.

2022. okt. 25. 13:15
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

"Padlás nincs leszigetelve még"

Szerintem brutál sokat fog számítani, ha leszigeteled, főleg, ha a födém deszka.

"nyilvánvalóan az értetlenkedők mind-mind panelban-társasban laknak."

Nem feltétlenül. Szerintem a kérdező csak annyit akart mondani, hogy nem annyira kevés az 1700 m3, mint amennyire mondják.

2022. okt. 25. 13:37
 44/48 anonim ***** válasza:

41.

Nagy tévedésben vagy a vályoggal kapcsolatban.

Nagyon rossz hőszigetelő, de jó hőtartó a vastagság miatt.

Ha nem vizesedik, ajánlott hőszigetelni.

2022. okt. 25. 21:10
 45/48 anonim ***** válasza:
63%

41. Vagy műanyag nyílászáró, vagy falszigetelés. A kettő együtt garantált vizesedés, penészedés. És ezt nem én állítom, hanem a szakember. De ne menjünk bele, mert ez meddő vita, a vályogépítkezés kulcsfolyamatait sajnos elfeledtük, régen kiválóan működött, és újra kezdik felfedezni. Bizonyos tiltólistás anyagokat elkerülve kiváló építőanyag.

#43. minden bizonnyal, tapasztatott sárfödém van, a szakemberek szerint 40 % fűtésmegtakarítás várható.

Különben 2100 m3 gáz fogy 100 m2-en egy szezonban. Csak fűtés.

2022. okt. 26. 08:37
 46/48 anonim válasza:
100%

Az a legjobb az egészben amikor a szeméttel fűtők miatt a levegő minősége már kritikussá válik és emiatt elkezdik a régi autókat kitiltani az utakról, pedig annak elenyésző hatása van a levegő minőségének javítására.

A szeméttel fűtőket kellene tiltani, nem lenne olyan nehéz elkapni őket.

2022. dec. 22. 22:15
 47/48 anonim ***** válasza:
Támogatom.
2022. dec. 25. 11:55
 48/48 anonim ***** válasza:
86%
#46, végre egy értelmes ember! Én is ezt írom már mióta hasonló kérdésekre. Az hogy ki mivel fűt és ennek hatására mit ereget a légkörbe, az senkit nem zavar, azt szabadon lehet. Még a "környezetbarát" gázfűtés is szennyez, amiből mindenki évente több ezer köbmétert éget. Bezzeg ha egy autó km-enként grammokat kibocsájt, az már rögtön "ticcsák be", "mind meghalunk", stb. Amikor a légszennyezésről van szó (ebben a témában dolgozom), mindenki rögtön az autókra és a kipufogófüstre asszociál egyből, mert gyerekkorban is már ezt verik az emberekbe az iskolákban. Pedig az össze szennyezés 10, legfeljebb 30%-áért felelős a teljes közlekedési szektor. És ebben benne vannak a repülők, óceánjáró hajók, munkagépek is.
2022. dec. 25. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!