Magyarországon miért fűtenek szeméttel évek óta sokan?
Az utcákban büdös műanyag és gumifüst, még városokban is.
Évek óta, mindig!
Más országokban ilyet nem tapasztaltam.
Nem értem mire jó ez. Szándékosan tönkre akarják tenni az emberek egészségét?
"A bojler külön számít (éjszakai áram)"
Azt külön be kell kötni, nekünk nincs bekötve.
"Évi 1700 köbméter gáz az rengeteg szerintem."
Hát... rengetegnek azért nem mondanám. :)
Kedves kérdező, te nagyon el vagy tájolva. Miért hiszed azt, hogy minden egyes család olyan körülmények közt él, mint te?
Az átlag fogyasztás fogalmát ismered? Az 1700 m3 úgy jön ki, hogyha benne van a 3000 m3-es és az 1000 m3 fogyasztású is, sőt vélhetően az egy hetet karácsonykor használt nyaraló is 300 m3-ével.
Az 1700m3 elég alacsony, ha visszaosztod a napok számával. Nálunk már szeptember végén be kellett kapcsolni a gázt, tekintve hogy a napközbeni kinti hőmérséklet nem ment 15 fok fölé, éjszaka lehűlt 6-7-re. Egy hét alatt elment 36 m3. Tavalyi szezonban a január volt a csúcs, akkor 450 m3 gáz fogyott nálunk. Egy egész szezon 2100 körül van.
Novembernél hamarabb nem szoktam bekapcsolni.
Most meg még jó idők vannak.
Értsd már meg, hogy NEM mindenki ugyanúgy él ahogy te. Nálunk szeptemberben 16 fok volt a lakásban fűtés nélkül, az baromira nem "jó idő".
Munkahelyemen is szept. óta 15-17 fok van.
#34, gondolom, lakásban laksz, vagy új/szépen felújított családi házban. Úgy sima ügy alatta maradni.
Én egy részben felújított kádárkockát vettem négy éve. A nyílászárók kicserélve, központi kondenzációs cirkó, vékony csöves új radiátorok, kb 15cm szigetelés a födémen. A termosztát 21.5 fokon volt tavalyig. 2200 m3 gáz elment egy évben úgy, hogy kizárólag fűtésre használtuk. Ebből kiindulva felháborodnék, hogy azt mondod, hogy rengeteg az 1700.
A rezsibejelentéssel bepánikoltunk, és a jövőre tervezett homlokzatszigetelést azonnal megcsináltattuk. Illetve nagyon óvatosan szellőztetünk, a gyerekek feje le van ordítva, ha nyitva felejtik az ajtót. A termosztátot is levettük 20 fokre. Tavaly hidegebb volt a szeptember, mint idén, és akkor elment 50m3 gáz, idén meg be sem kapcsolt a kazán. Így októberben már fűtünk, de átlag naponta 1x megy 5 percet a cirkó. Tavaly 200m3 gáz elszaladt októberben, szerintem ennek is fele lesz idén.
Szóval ha így nézzük, tényleg be lehet férni az 1700 alá.
#33!
:O Mi is szoktunk általában már október elején is fűteni. De idén még nem kellett bekapcsolni, pedig jövő héten már november! Lehet ebben benne van a tudatosabb spórolás is, de tegnap nálunk az autó hőmérője délután még 24 fokot mutatott. Gondolkoztam rajta, hogy a klímát bekapcsolom a kocsiban. Most reggel is 14 fok van. A házban 20,5 jelenleg. Nem meleg, de egy pulóverben simán elviselhető.
36.
Ha megvan a homlokzat is, akkor bőven alatta fogtok maradni, nem kell így rettegni.
Födémre még tennék 10 cm-t.
Szellőztetni meg fontos, ez egy hülyeség, amit csináltok. Normális szellőztetéstől nem fog kihűlni a ház.
"Ha megvan a homlokzat is, akkor bőven alatta fogtok maradni, nem kell így rettegni."
Már én is így gondolom, nem aggódom már annyira.
"Födémre még tennék 10 cm-t."
Egyetértek, meg is jött már a gyapot, jövő héten teszem fel.
"Szellőztetni meg fontos, ez egy hülyeség, amit csináltok. Normális szellőztetéstől nem fog kihűlni a ház."
Szellőztetünk most is, csak ésszel, odafigyelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!