Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Magyarországon miért fűtenek...

Magyarországon miért fűtenek szeméttel évek óta sokan?

Figyelt kérdés

Az utcákban büdös műanyag és gumifüst, még városokban is.

Évek óta, mindig!

Más országokban ilyet nem tapasztaltam.

Nem értem mire jó ez. Szándékosan tönkre akarják tenni az emberek egészségét?

2022. okt. 21. 09:20
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

A rezsicsökkentés miatt olcsó a gázfűtés.

A legtöbben minimálbér felett keresnek.

Nem azért fűtenek szeméttel sokan mert ne tudnák fizetni a rezsit. Ez biztos.

2022. okt. 21. 11:40
 12/48 anonim ***** válasza:
90%

Van egy réteg akinek nem telik másra, mert szegények.

Meg vannak akik így tüntetik el a szemetet a háztól, valami varázsdoboznak látják a kazánt/kályhát amibe bele lehet rakni bármit és eltűnik. Simán gyökerek.

A mi környékünkön ezek vannak túlnyomó többségben.

2022. okt. 21. 12:10
 13/48 anonim ***** válasza:
87%

Ez mondjuk butaság. Átlag fölött keresek, és nem vagyok benne biztos hogy fogom tudni fizetni a rezsit ha hideg telünk lesz. Mivel idéntől csak jelképes rezsicsökkentés van már csak.

2022. okt. 21. 12:11
 14/48 anonim ***** válasza:
80%

Mert így szocializálódtak, akár panellakó, akár vidéki surmó, mindenki ugyanolyan balkáni.

A panellakó ezért húz le mindent a WC-n meg szór ki az ablakon, mert onnantól nem az övé. A vidéki meg ezért égeti el a szemetet, mert máskülönben csak áthordaná a szembe árokba.

2022. okt. 21. 12:15
 15/48 anonim ***** válasza:
41%

Hihetetlen, hogy nem érted.

Minimálbér fölött???

Legyen.

Anya keres 160 ezret

Apa keres 200 ezret

két gyerek van, családi 25 ezer.

Összbevétel 385 ezer.

Szerinted egy ilyen kaliberű családnak vezetékes gáz van a Kádár kocka házában? Tudod, te mennyibe kerül bevezetni a gázt?

Azt kellene megértened, hogy számottevő háztartásban NINCS BEVEZETVE A GÁZ. Mi marad? Kályha, kandalló, kazán. Mivel fűt benne? Amire telik.

2022. okt. 21. 12:55
 16/48 anonim ***** válasza:
97%
Most ezt nem azért írom, mert egyetértek vele. Szerencsés vagyok, mert van gázfűtésem, és nem szorulok rá, hogy szemetet égetve melegedjek a házamban. Amit leírtam, látom a munkatársaim között, a megyeszékhelyen, ahol lakunk, és a környező kisvárosokban. Pont.
2022. okt. 21. 12:57
 17/48 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy aki annyira csóró, hogy "fűt amire telik" alapon szeméttel fűt, annak honnan a bánatból van annyi szemete? Áthúzza a szomszéd kukáját?

Mert nem tudom más mennyit termel, de mondjuk egy zsák szemetet körülbelül 2 perc eltüzelni nullára, a fűtőértéke konkrétan nulla.

tulajdonképpen gazdagnak kell lenned ahhoz, hogy egy házat tartósan ki tudj fűteni szeméttel.

2022. okt. 21. 13:20
 18/48 anonim ***** válasza:
67%

#17:

Nem láttad a Heti napló riportját (lásd: link lent)?

Ott elmondták hogy kapnak ismerősöktől rongyokat, cipőket és azzal gyújtanak be. Aki nagy városokban él annak fogalma sincs róla, hogy mi megy vidéken vagy a szegényebb falvakban.

https://www.youtube.com/watch?v=9pIfy0b4nNY

2022. okt. 21. 13:27
 19/48 anonim ***** válasza:
75%

17. Leírta a lényeget.

Eljárnak az emberek kukázni, vagy honnét lesz szemetük?

Más fulladjon meg?

Drónnal a kémény fölé kelkene állni, aztán ha olyan a füst, megbüntetni a tulajdonost.

2022. okt. 21. 15:32
 20/48 anonim ***** válasza:
85%

"rongyokat, cipőket és azzal gyújtanak be"

Na de ez a lényeg, a rongy, cipő maximum a begyújtásra elég, aztán 2 perc múlva leég. Ellenben a fával ami órákig is képes égni és hőt adni.

Ráadásul még a bemutatott videóban is alapvetően bútorokat, bútorlapokat mutatnak, ami meg egy határeset, mert ha nem kárpitostul minden szarral együtt égeti el, akkor tulajdonképpen nagyrészt csak fa meg furnér.

Nyilván abban is lehet ragasztó meg káros anyag, de mégsem ugyanaz, mint amikor minden szart eltüzelnek.

12-es fogalmazta meg tökéletesen sok bunkónak a kazán egy varázsdoboz amiben minden eltűnik.

2022. okt. 21. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!