Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az idősek (is) tehetnek róla,...

Az idősek (is) tehetnek róla, hogy a mai fiatalok nem jutnak saját otthonhoz és nem tudnak hova családot alapítani?

Figyelt kérdés

A 90-es évek elején születtem, mikor divatba jött azokat a hatalmas 150-160 nm-es családi házakat felhúzni, a mi szüleinek generációjának nagy része azóta is ebben él. Na de, ugye a többségnek azóta a válságok és minden egyéb miatt nem úgy alakult az élete, mint tervezte, nem mondanám, hogy tömegesen költenek ezekre a házakra, azok egyre lepukkantabbak.

Közben ott az a probléma, hogy a lakásárak az egekbe szöktek és a fiatalok akkor sem tudnak 30-50 milliókat előteremteni, ha meggebednek, de a szülők/nagyszülők inkább beledöglenek a 3-4 szobás házak fenntartásába, semmint kisebbe költözzenek és a különbözettel segítsék a gyerekeiket.

Szóval most tulajdonképpen az a helyzet áll fenn, hogy a nagy lakásokban/házakban kergetik egymást a szülők ketten, a fiatalok meg 30 évesen garzonokban és kétszobás lakásokban laknak, ahova nem tudnak gyerekeket vállalni. Nincs komoly cserebere az ingatlanpiacon.

Ne értsetek félre, természetesen megértem, hogy az ember hozzánő a házhoz, amiben az elmúlt 30 évet töltötte, de most annak van értelme, hogy valaki nem bírja már sem anyagilag, sem fizikailag a háza fenntartását és mégis el nézi, hogy a gyereke meg kis lakásban nyomorog? Az én szüleim generációja még simán kapott a Tsz-ből megmaradt telket és építkezett kalákában huszas évei elején, ők már nem tudják ugyanezt adni a gyerekeiknek, akkor miért nem költöznek kisebb lakásba és adják oda a különbözetet a fiataloknak, ha mással nem tudnak segíteni?

Mielőtt valaki megkérdezi, a szüleink házára áhítozunk-e, nekünk szerencsére van sajátunk, mert évekig külföldön robotoltunk, úgyhogy nem erről van szó, szimplán látom ezt a helyzetet az ingatlanpiacon és nem tudom, van-e értelme hosszútávon.

2021. febr. 18. 05:43
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
16%

16 az alapvető lakhatashoz segítés szerintem a maslow piramison lentebb van, mint az hogy nehogy másikba kelljen laknom.

De mi gyűjtöttünk magunknak házra ne aggódj, csak most megy a szomorkodas, hogy nem láthatják az unokakat... Na nem azért mert tiltjuk, hanem másik országba jöttünk, hogy lehessen házunk és csaladunk.

2021. febr. 18. 10:44
 32/49 anonim ***** válasza:
34%

27 a szüleimtol mást se hallottam, csak hogy ne merjek oda szülni. A 160 négyzetméteres házukba.

Hárman vagyunk testvérek, a nagyszüleim dobtak össze anyameknak házra, mert a kétszobás panelba már kicsit sokan lettünk anyám húgával és a népes csaladunkkal...

Sok ilyen van ám. Mindenki a saját családjából indul ki, és azt hiszi, hogy csak a mai 25+ -osok hálátlanok, pedig az utóbbi 40 évben nagyon megváltozott a generációk közötti segítés.

Persze ezt minden családnak a maga dolga eldönteni valahol, de ebből aztán sok szomorúság is lesz.

31 voltam

2021. febr. 18. 10:49
 33/49 anonim ***** válasza:
85%

A mai "gyerekeknek" már nincsenek kötelességeik, csak jogaik vannak.

A mai HÁLÁTLAN generáció inkább egy degenerációnak.

Igaz kérdező?!

2021. febr. 18. 11:11
 34/49 anonim ***** válasza:
87%

Lassan már minden napra jut itt egy újabb -kamuszakon végzett- troll aki a fiatalabb éveit buli/szex/ital/leszbi és utazgatási mámorban töltötte azzal, hogy ki akarja élni magát addig amíg fiatal.

Azután egyik nap hirtelen megvilágosodott, hogy huszonéves és nincsen hová szülnie a purgyéját.

Naná, hogy a "szemét szülei" tehetnek arról, hogy nem költöznek be egy idősotthonba csak azért, hogy a házuk árából tudjanak a hálátlan dög alá tolni még egy lakást is.

Idióták!

2021. febr. 18. 11:44
 35/49 anonim ***** válasza:
78%
#34, jogos. És az a baj, hogy még csak nem is kamuszak, ők ezt komolyan is gondolják
2021. febr. 18. 11:47
 36/49 anonim ***** válasza:
16%
33 degeneráció? Talán ha nem reszegulnek meg a gulyaskommunizmus és kapitalizmus fusizasi-gyujtogetesi mézesmadzag hatol akkor lett volna idő értékeket átadni a gyerekeiteknek.
2021. febr. 18. 11:50
 37/49 anonim ***** válasza:
94%

A hitelmentes saját ingatlan nem alapvető jog.

A gazdagabb országokban sem, pl csak a britek 30%-a lakik hitelmentes ingatlanban, ugyanannyi, mint amennyi szociális vagy egyéb bérlakásban.

Nem azért, mert olyan rossz szülők, hanem azért, mert ezek a lehetőségek.

Marad a saját erő és esetleg az öröklés, de egészséges családokban nem erre számítanak és építenek.

2021. febr. 18. 12:57
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

31!

Nem, nincs lentebb. Megdolgozott azért, amije van, öregkorára hagy élvezze már ki.

Jó duma ez a külföldre kellett menni amúgy. Magyarorszagon is megoldja ám az, aki kitartó és eltökélt. De ha már kulfold: nyugateuropaban pl nincs ez a nyaljuk ki a gyerek sgget és tegyünk alá mindent őrület és a saját ház se kell mindenáron, mert van albérlet.

2021. febr. 18. 13:38
 39/49 anonim ***** válasza:
92%

Falvakban szaré hugyé vehetsz hazat ha az az álmod. A szüleid sem a pesti belvárosban kaptak telket az építkezéshez hanem a falu szélén.

Én azt látom, hogy aki dolgos és nem teljesen hülye, az egész jól meg tud élni.

2021. febr. 18. 15:11
 40/49 anonim ***** válasza:
90%
Mostanàban megszaporodtak ezek a kérdések, miért nem kapok kocsit, miért kell dolgoznom, miért nem kapok hàzat... Akik ezt elvàrnàk, hogy a szülei akkor is tàmogassàk amikor már felnőttek, amikor saját keresete van.. Ti hogy hàlàljàtok ezt meg? Nyugtassatok meg, hogy hàzèrt, kocsièrt cserèbe nem ti vagytok azok akik a - " De szemét az anyósom" És a melyik idősotthon a megfelelő? "- Kèrdèseket nem ti írjátok ki!? Nem értem, biztos velem van a baj, de egyszerűen azt gondolom, hogy ha már saját csalàdom van, nem kell, hogy a szüleim adjàk a pènzt, hisz nekik is ugyanúgy meg kellett dolgozniuk azért amijük van.Sok olyan kérdés van itt, amiben azt sèrelmezik, hogy a szüleik nem engedik el valahová, alig vàrjàk 18 èvesek legyenek. Tessék ez a való világ. Fel akartunk nőni?..Arra vàrtunk hogy nagyok legyünk? Senki ne dirigàljon? Akkor legyen eszünk ehez is, hogy saját magunkat eltartsuk.
2021. febr. 18. 15:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!