Miért nem szeretnek házasodni a mai fiatalok, mert örök húséget kellene fogadni?
Az a fogadalom olyannyira nem jelent már semmit a mai világban, hogy szerintem ez alig lehet kifogás a házasság ellen. Egyszerűen csak házasodnak össze akárkivel, ma már nem elvárás, hogy 20 éves korukra alapítsanak családot, nyilván kihasználják az időt, hogy minél jobb párt találjanak maguknak. (ettől függetlenül a válási arány sosem látott méreteket öltött, és a nagy keresgélés és hosszú együttélés után is mennek tönkre csak úgy házasságok, annak ellenére, hogy régen kevesebb idő volt az ismerkedésre, vagy egyáltalán nem is volt.)
Mindezek ellenére én is százszor meggondolnám, kinek mondanék igent, mert nekem - sokakkal ellentétben - nem járható út az, hogy 3 exférjtől van 6 gyerekem.
19L
mert nincs pénz rá
és könnyebb azt mondani, hogy mi nem szeretnénk összeházasodni
Mindenkinek más oka van rá. Szemény szerint azt gondolom hogy minek, amikor teljesen felesleg? Mi hasznot hoz? Ha valaki hűséges és szeret akkor házasság nélkül is szeret, ha megcsal stb, azt házasságban is meg tudja tenni.
Azon kívül annyira idegesít amikor a régebbi időket istenítik és tökéletesnek állítják be, mikor régen KÖZR SEM volt a házasságnak az érzelmekhez vagy a hűséghez, haszonból és kötelességből házasodak, elválni meg tilos volt vagy ciki... Ilyen egyszerű, nincs ebben semmi illúzió, meg csoda. Miért kéne ma is ezt csinálni amikor szerencsére a legtüöbb helyen már azok lehetünk akik akarunk.
Azért, mert nincs felesleges 1-másfél millióm. És, ha már összeházasodnék, akkor nem a szűk családot hívnám csak meg, hanem azokat is, akikkel ezt a számunk jeles napot megszeretnénk ünnepelni. Nos összesen ez igencsak 100-150 fő. :)))
Kérdésed másik felére - örök hűség - annyit tudnék mondani, hogy nálunk az a jelenleg 4 hónapos kislányunkban fogant meg (Inkább rá költöm az esküvőre szánt pénzt!). Ha tudnám, hogy "örökké" NEM maradna velem a párom, nyilván nem szültem volna neki gyereket.
Mai világban nem kötelező házasnak lenni, nem elvárás mint régebben! Most a fiatalok örülnek, ha esetleg van tető a fejük felett és 25 évesen eltudnak költözni vagy összetudnak költözni akár albérletbe! Ez már nem az a világ, amikor még a szüleid mondták meg, hogy kihez mész hozzá .. vagy nem is 'megyek' a kórban olyan messzire .. manapság a középosztály és a szegény osztály közül ki az, aki megteheti, hogy az ifjú párnak kifizessen egy 10-15 milliós házat/lakást!?!?!
Amúgy pedig olvas utána, hogy az elmúlt évben mennyi válás volt, amit részben gyerekek sínylettek meg, mert a szülők rájöttek, hogy vagy nem egymásnak valók vagy agyba-főbe csalták egymást.. ezután meg jöhet a láthatósági jog és a gyerektartás, arról már nem is beszélve, hogy ha nem egyeznek meg a válófelek, akkor hónapokig tart a procedúra, ha nem évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!