Miért nem szeretnek házasodni a mai fiatalok, mert örök húséget kellene fogadni?
Kedves 14:55!
Halihó.. ha már HÁZASSÁGOT KÖTNÉK, akkor nyilván NAGY ESKÜVŐT és MULATSÁGOT szeretnék.
Ez az én véleményem. Van, aki a 2 tanús esküvőt preferálja. Én nem!!! Én nagy esküvőről álmodoztam mindig is.
Ennyit erről.
Szerintem azért, mert nem számít semmit.
Ha én megígérem a szerelmemnek, hogy szeretni fogom, amíg élek, akkor teljesen mindegy, hogy egy cicoma parádé közepette teszem, vagy csak simán elmondom neki, amikor rámjön.
Szerinted attól rémülnek meg, hogy hűséget kell fogadni? Ezt kb úgy mondod, mintha főbelövés járna hűtlenségért. Remélem, érted, mit akarok mondani. Eddig is csalták már meg emberek egymást örök hűség ellenére.
Szerintem az emberek kezdenek rájönni, hogy teljesen mindegy, hogy házasság vagy kapcsolat, ha a szerelem elmúlik, úgyis elhagyják egymást.
Nyugalom, itt a halihó-s beszél.
Valószínűleg én értelmezem rosszul a kérdést(miért is ne), úgy gondoltam, hogy magáról a házasság intézményéről van szó, és arról, hogy a fiatalok hogyan állnak magához a házassághoz. (monogámia, gyerekvállalás, hűség, közös jövő, elkötelezettség a másik iránt, a megfelelő társ megtalálása - hogy ezek tartják-e vissza a fiatalokat a házasságkötéstől.)
Mindenesetre elnézést kérek, ha bárkinek is a lelkébe gázoltam azzal, hogy nem a pénzt tekintettem a legfőbb akadálynak. (annak ellenére, (vagy pont azért) hogy én sem állok a helyzet magaslatán anyagilag)
19L
Én szeretnék házasodni és a szűk baráti körömben is szinte mindenki, úgyhogy itt nem látok igazságot, hogy nem szeretnének a fiatalok...
Nyilván baj pl. a pénz, mert miért házasodjunk össze, ha nincs hol lakni? például...
21-L
Elég furcsán feltett kérdés..
válasz1: Miért? Szeretni kellene?
válasz2: Nem ő az igazi, de most velem van.. Igen. Miért fogadjak örök hűséget? Mindeni változik, ö is én is. Sorolhatnám még, mindenki tudja..
válasz3: Ha megtaláltam az egyetlent, akit a Mindenható nekem szánt, akkor nincs nála jobb hiába is keresném. Akkor meg tudom, hogy mi van, tudja ő is. Nem kívánatos hogy az egyház és az állam beleártsa magát. Én soha! Biztos! Anyakönyvvezető? Pap? Nem kellenek! :)
Azért, mert “a fennálló családjogi háttér mellett egyre kevesebb épeszű férfi fogja megelőlegezni azt a nagymértékű bizalmat a partnerének, ami ahhoz szükséges, hogy önként a házasság 2.0 hurkába dugja a fejét, hogy független életvitelét a bebörtönözhető, jogfosztott pénzkeresőgép sorsára cserélje.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!