Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
5 hét alatt össze lehet házasodni? A többi lent
Figyelt kérdés
35 hetes terhes vagyok és most váltam el az elöző páromtól de a mostani el szeretne venni a gyerek az ö nevére kerüljön
és az én okirataimon még mindig né vagyok ez nem határoz be semmit
Egy egyszerű kis polgárit össze lehet hozni 2 tanúval akár 5 hét alatt is. Én telefonálnék is a helyi/kerületi Hivatalba és a ceremónia után csináltatnék csak papírokat!
2011. nov. 15. 14:34
2/22 anonim válasza:
Úgy rémlik, 30 nappal előtte kellett bejelentkezni.
De lehet az ő nevén a gyerek, ha nyilatkozik, hogy ő az apa. Mivel már elváltál, nincs is akadálya. Ha a felesége nem is leszel, mire anya leszel, azért a nevét megkaphatja majd a babád.
2011. nov. 15. 14:34
3/22 anonim válasza:
Hiába nyilatkozik az igazi apuka, akkor is az előző férj nevét kapja a gyerek sajnos. Kivéve azt hiszem ha a válást kimondják és papír van róla+az ex férj nyilatkozik, hogy nem az övé a kicsi. Törvényileg a fogantatás napját nézik és ha most váltál el akkor még férjnél voltál mikor megfogant!
2011. nov. 15. 14:39
4/22 anonim válasza:
a válás óta el kell telnie 180 napnak a gyerek megszületéséig, különben bármit is ír alá az új párod, a gyerek a volt férj nevére kerül, majd megszületése után lehet apasági pert indítani. Ez még akkor is így van,ha a volt férj elismeri, hogy nem az övé a baba. Az apuka pedig elvehet, a jegyzőnél kell kérni (az anyakönyvi csoporton keresztül), hogy korábban szeretnél házasodni, mert bármikor jöhet a baba, ilyenkor nem kell kivárni a kötelező gondolkodási időt, soron kívül összeadnak.
2011. nov. 15. 14:42
5/22 anonim válasza:
Abszolút nem vagyok szakértő, de úgy tudom, az anya nevére is kerülhet a gyerek, még akkor is, ha házasságban él.
Az nem lenne jó megoldás?
2011. nov. 15. 14:56
6/22 anonim válasza:
Mi kérvényt írtunk a jegyzőnek különböző indokokkal a gyerekre hivatkozva és így nem kellett kivárni a 30 napot. Kell rá illeték bélyeg is.Azt hiszem 2500ft-os de már lehet, hogy több. Menj fel az anyakönyvvezetőhöz és beszélj vele.Így akár 5 napon belül is lehet.
2011. nov. 15. 14:58
7/22 anonim válasza:
igan.lejelented az anyakönyvvezetőnél,mindketten kelletek.30 napot várnotok kell és már mehet is az esküvő.mi 6 hét alatt hoztuk össze tavaly a polgárit és egyházit,no meg a keresztelőt.
sajna az iratokhoz nem tudok mit hozzászólni.
2011. nov. 15. 15:09
8/22 anonim válasza:
Mivel el váltál és papirod is van rola akkor az okmányaidat ha meg csináltatod a baba a te veztéknevedet fogja kapni. Még az is jobb mint a volt férjedé, nem ?
2011. nov. 15. 15:13
9/22 anonim válasza:
6. vagyok
Nem kell a 30 napot kivárni ha kérvényt írsz.Hétfőn megírtam Péntek délután már házasok voltunk.
2011. nov. 15. 15:33
10/22 anonim válasza:
dehogy kell kivárni a 30 napot, pont erre való a sürgősségi kérelem, néhány nap alatt össze is adnak Titeket
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!