Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Húszas éveikben járó fiatalok!...

Húszas éveikben járó fiatalok! Vannak köztetek olyanok, akik az elérhetetlennek tűnő ingatlan miatt esélyt sem láttok a gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés

2021. febr. 15. 21:08
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
48%
Igen, kedves 10-es, mondjuk az emberek 5%-a részére van munkalehetőség nagyon vidéken, akkor azt az jelenti, hogy ők meg fogják tudni oldani. De a maradék 95% akkor sem, ha beledöglik, mert ha nincs munka, akkor egyszerűen nincs munka.
2021. febr. 16. 10:19
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

6-7: hol vannak ilyen települések? Minden vágyunk Budapestről és körzetéből kikerülni, de a fizetésemből nem akarok engedni, illetve normális infrastruktúra is elvárás, tehát legyen egészségügyi ellátás, oktatási intézmények, normális boltok, utak, tömegközlekedés stb. Ja meg persze, ha munkahelyet kell váltani, legyen a 30 km-es körzetben elegendő mennyiségű és minőségű munka (közgazdász és mérnök). A házra 20 milliónk van, babaváró meg csok nelkul, 2 gyereket szeretnénk.

Hol van olyan varos az országban, ami megfelel ezeknek az elvárásoknak, és egy 100 négyzetméteres újépítésű önálló családi házat meg tudunk venni a fenti pénzügyi alapokkal, feltételezve, hogy felvesszük a 10 milliós babavárót és a 2 gyerekes csokot?

2021. febr. 16. 10:23
 13/49 anonim ***** válasza:
53%
Jaj, 12-es, ilyenkor szoktak eltűnni, mikor példát kell mondani :D
2021. febr. 16. 10:32
 14/49 anonim ***** válasza:
87%
7-es vagyok, nekünk nem voltak ilyen igényéink. Megyeszékhelyen élünk, informatikus-mérnök házaspár, itt sikerült venni egy lerúgott 20 milliós régi Kádár-kockát. Bolt, iskola, orvos, tömegközlekedés nyilván van. A megtakarításunkból és a két kezünkkel újítottuk fel, nagyon kis pofás lett, de nyilván nem egy újépítésű ház. A fizetés nem budapesti, de nekünk megfelel. Sok munkalehetőség nincs, de ha akkora gáz lenne, mindketten átmennénk egy pesti céghez és ho-ból dolgoznánk. Mi szeretünk itt élni, de ha nem akarsz kompromisszumot kötni semmiben, úgy nehéz lesz.
2021. febr. 16. 10:33
 15/49 anonim ***** válasza:
24%

14-es, és olyan átlagemberek számára is tudsz megoldást kínálni, akik nem mérnök-informatikus házaspár, hanem mondjuk bolti eladó, tanár, tűzoltó, irodai asszisztens, kézműves - ergo, akik nem nagyon tudnak home office-ból dolgozni és ezért nem mindegy nekik, van-e munkahely a közelben vagy nincs?

Mert ezt nem akarjátok egyszerűen megérteni, hogy egy bizonyos rétegen kívül a többségnek baromira nem segítség ez a sok támogatás, csak jól megszívták vele, mert még több pénz kellene, hogy lakáshoz jusssanak. De csak magyaráztok, hogy meg kell oldani. Hát, azt mondjuk nem nagyon lehet megoldani, hogy az ember visszamenjen 20-30 évet az időben és mérnök-informatikus- affinitással szülessen meg.

2021. febr. 16. 10:39
 16/49 anonim ***** válasza:
76%
15, persze, ugyanaz lenne a felállás mint most. Sajnos diplomás munkakörből van kevés itt a környékünkön, a szakmák eléggé keresettek. Én is mint vészeset írtam, hogy HO-ból lennénk, egyébként nem szándékozunk, van még pár opció azért.
2021. febr. 16. 10:45
 17/49 anonim ***** válasza:
68%
És amúgy pont el szeretném hagyni az informatikus pályát a gyerekek után, valószínűleg valami szakmát választok majd. :)
2021. febr. 16. 10:48
 18/49 anonim ***** válasza:
16%

12-es vagyok, mindketten IT-ban vagyunk, a párom szoftvermérnök gyártási területen, nála nem opció a HO, én pedig HR-es vagyok, így pontosan tudom, hogy a remote munka még IT-ban sem 100%-os, tehát kapcsolat és/vagy szerencse kell egy full remote munkához az én területemen (most éppen HO-ban vagyok 100%-ban, de előbb-utóbb vissza kell térni kb 40-50%-ra).

Kádár kockában pedig azért nem gondolkodunk, mert nincs megfelelő kapcsolatrendszerünk a felújításhoz, illetve idegrendszerünk sem. Nem hiszem, hogy ez kompromisszumra való képtelenség lenne, inkább racionális gondolkodás. Nem szeretnénk megvásárolni 20-25 millióért egy szilikáttéglás elavult épületet, és még rákölteni 20-25 millió forintot, hogy kinézzen vhogy. Ez a cinikussag az, amiről beszeltem, hogy teljesen normális igényeket még a társadalom felső rétegeiben is kiröhögnek...

Egyébként egy normális használt háznak is örülnénk, de ugyanannyi, mint egy újépítésű, akkor? :D

2021. febr. 16. 11:18
 19/49 anonim ***** válasza:
71%

Miért ne lehetne attól gyereket vállalni, hogy nincs lakás? A kettőnek semmi köze egymáshoz. Bérelt vagy hitellel terhelt otthonban is lehet családot alapítani. Tömegek kezdik így. Aztán meg tovább lépnek, ahogy tudnak.

Azért ne huszonévesen akarjon már az ember vadonat új családi házat, jó környéken. Odáig el kell jutni. Először ki lakás, aztán nagyobb, aztán jobb, aztán jöhet a családi ház, kb. 40 éves korban.

2021. febr. 16. 11:20
 20/49 anonim ***** válasza:
76%

19-es, aztán az ilyen albérletbe vállalt gyerekek szülei írosgatnak ide 5 év múlva, hogy valaki elvesztette a munkáját vagy valamelyik szülő lelépett vagy, gyűlölik egymást és válnának, de nem bírják fizetni az albérletet egyedül, mi lehet. Meg most őszintén, albérleti díj és gyerekek mellett ki tud még lakhatásra is gyűjteni ilyen árak mellett?

De persze, vegyenek az emberek 40 évesen családi házat, mikor már kamaszok a gyerekek és lassan kirepülnek. Annak sok értelme van, hogy a családi házakban nem családok élnem, hanem a szülők ketten.

2021. febr. 16. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!