Mamahoteles fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve a jövőt illetően, hogy hogyan lesz saját ingatlanotok, ill. gyerekvállalás?
Saját ingatlana ma annak lehet, aki örököl, vesznek neki a szülei, vagy nyakig eladósodik, csinál két gyereket valakivel, nem szerelemből, hanem mert erre ad tamogatást az állam.
Aki albérletet fizet, az feléli azt a pénzt, amit a saját lakására spórolhatna meg. Ezzel a kör bezárult, soha nem lesz saját lakása.
Ami mamahotelezik, az hosszabb távon jobban jár. Persze lehet otthon lakni és ki szolgáltatni magadat vagy lehet teljesen önálló életet élni, magadra mosni stb.
Mennyivel jobb kéz vadidegennel megosztani egy albérletet, mint a saját szüleiddel?
Ja, nekem van 2 lakásom. Egyiket örököltem, a másikért külföldön dolgozva spóroltam 10 évig. Mindkettő panel, vidéki megyeszékhelyen, mindkettő panelprogramos, mai áron 25 és 23 millió az értékük. Innen már lehet tovabblépni, mert egyet simán kiadhatok. Ebből (ha nem cseszem el a pénzt) nyugdíjas koromra lehet egy harmadik lakásom, amit szintén kiadhatok, ezzel már éhen nem halok, Magyarországon kényelmesen alapszinten megélek majd.
De ehhez az kellett, hogy a szüleim után örököljek egy lakást, ami megadta a biztonságot. Ja és amíg tehettem otthon laktam... Nem menő? Lesz@rom.
Amúgy ma elég könnyű állami hitelekkel lakáshoz jutni, házasodni és gyereket csinálni kell. Ez amúgyis az élet rendje a legtöbb embernek, most az állam hozzájuk is vág egy csomó közpénzt ezért. Tiszta szocializmus, Kádár-rendszer újratöltve.
En 26 evesen koltoztem el es elotte fogalmam sem volt hogy hogyan lesz sajat hazam.
Nem kerestem jol es nem sok eselyem volt jo munkahelyet talalni. A munkaltatok nem akartak 6 oranal tobbre bejelenteni es akkor is csak szigoruan minimalberre. Erre hogy ad a bank hitelt?
Mikor megnosultem akkor kulfoldre koltoztem es kemeny munka aran nehany ev mulva lett hitelre egy hazunk. Leszek 60 eves mire kifizetem de legalabb nem alberlet es nem is lakom mar a szuloknel.
És a házatok, amire hitelt vettetek fel külföldön vagy Magyarországon van?
Ezen a kifejezésen mindig meghökkenek, "mamahotel".
Mivel a család lakását általában a gyerek örökli, egy gyermekes családban ez nem is kérdés, a gyermek lakása lesz a "mamahotel", ezért okafogyottá válik a kérdés.
Mi van, ha a mama a haszonélvezeti jog megtartása mellett a gyermekére íratja a lakást, úgyos a családi vagyon jobb esetben az övé lesz? Akkor ez már a mama gyermekének a hoteljévé válik. Vagyis a mama lesz a gyermekének a "hotel"-jében. Végül is az idősödő szülő előbb utóbb rászorul arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!