Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mamahoteles fiatalok! Ti nem...

Mamahoteles fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve a jövőt illetően, hogy hogyan lesz saját ingatlanotok, ill. gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

2021. febr. 9. 22:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt már itt lerták többen, hogy miért ostobaság mamahotelnek hvni ezt a jelenséget. Mellesleg az sem mindegy, hogy a "gyermek" milyen házba születik. Ha szép környezetben él, mondjuk kertes családi házban, akkor nyilván nem fog panelba, egyéb lakásba költözni zsúfoltabb betonrengetegbe, ha otthon is van saját lakrésze. A Dallasban hogyan is éltek Ellie és Jock fiai? Na ugye...
2021. márc. 13. 10:08
 12/15 anonim válasza:
100%
Nem. Nő nincs és nem is volt olyan, akivel összeköltözhetek, és jövőt építhetek, egyedül meg értelmetlennek tartom, mivel hónap végére nem maradna egy fillérem se a fizetésemből. Így tudok invesztálni a hobbimra+x összeget félrerakok havonta.
2021. ápr. 19. 12:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kérdést nem értem, mért nem az albérletes fiataloknak teszed fel. Ha albérletet fizetsz, sokkal kevésbé van esélyed lakásra gyűjteni, mintha otthon élsz.
2021. máj. 2. 14:34
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

A családi ingatlan nyilvánvalóan a gyerek lakása lesz, ha normális a kapcsolat a szülőkkel. Sőt sokszor már akkor a nagy gyerek nevére kerül, amikor nagykorú lesz.

Ehhez nyilván olyan neveltetésre van szükség, hogy megbízzon egymásban a szülő és a gyerek.

Dőt az a legkevesebb, hogy a lassan mahatehetetlenné váló szülőt ne egy öregek otthonába akarja bedugni a gyerek, hanem helyet szorítson neki egy szerető családban nagyiként, ahol segíteno tid az idős szülő a hyerek felügyeletben, ebben abban amíg aktív.

Utána viszont nem dpbjuk ki az "elhasznált" kimerült nagymamát, hanem a gondját viseljük idős korában megadjuk neli a családi szeretetet! Ez a minimum!

Aki mem szűmol az idősz szülők gondozásával, csak az gondolkozik ilyesmin, hogy "mamahotel", mert hamarosan a mama szorul rá a gyermekhotel-es támogatásra, ami szerintem minden gyermeknek az erkölcsi kötelessége lenne egy szerető családban !

2021. máj. 10. 11:27
 15/15 anonim válasza:
100%
"Mamahotel". Pár évvel ezelőttig nem is hallottam ezt a szót. Amikor mondták nekem, nem is tudtam hogy valójában sértő. A velem egykorú, akkor már házas, kétgyerekes munkatársam mondta, mivel én még otthon éltem/élek. Nem értettem hogy miért kellene cikinek éreznem, mert ha belegondol az ember, akkor sok választásom nem volt. Albérlet? Olyan keveset kerestem, hogy még az sem jöhetett szóba. Most, 34 évesen tartok ott, hogy egy viszonylag jólfizető munkahellyel, egyedülállóként, pár év spórolás után az önerőre, felvettem 20 évnyi lakáshitelt. Na így lehetett saját lakásom. 54 éves koromig fizetni fogom, de a sajátom lesz, és kevesebb a törlesztőm, mint az albérlet lenne. Számomra csak így lehetett. Nem örököltem (szerencsére élnek a szülők), nem vagyok pénzes szülők gyereke, és nem is csináltam 3 gyereket csak a CSOK kedvéért.
2021. máj. 17. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!