Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Örök kérdés! Müanyag vagy fa...

Örök kérdés! Müanyag vagy fa ajtó-ablak? Melyikre érdemes kicserélni a régit?

Figyelt kérdés
2011. jan. 31. 22:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim válasza:

Szia! Ne cserérd le müanyagra,mióta nekünk az van télen penészes a fal,a férjem azt mondta fúr rá lyukat hogy szellözön valamit,már megbántam hogy kicserértük,igaz a fütés számla kevesebb lett!

De itt a penész utálatos dolog!!!!

Gondold meg jól!

2011. febr. 5. 13:22
 52/75 anonim ***** válasza:
Nem attól penészedtek, mert műanyag, hanem mert korszerű, és tökéletesen zár! Ugyanúgy, mint a korszerű fa nyílászárók!
2011. febr. 5. 17:56
 53/75 anonim válasza:
Én asztalos vagyok és nap mint nap találkozom műanyag és fa ablakokkal. Én mindenképpen vörösfenyő hőszigetelt üvegezésű ablakokra szavazok. Sokkal jobb a fa mint a műanyag.
2011. febr. 5. 18:45
 54/75 anonim ***** válasza:
Valami érved is van esetleg a hiteden kívül? Vagy csak jobb? Ennyi? :)
2011. febr. 5. 19:31
 55/75 anonim ***** válasza:

A fával kapcsolatban évezredes tapasztalat van, a műanyaggal pár évtizedes úgyhogy nem tudom min vitatkoztok.

Valami ökör itt arra hivatkozott,hogy a műanyag természetes,mert az alkotóelemei évbilliók óta itt vannak. Nos, így van ez az atombombával, a zyklon b gázzal,és még sok mással,idióta.

2011. febr. 6. 07:26
 56/75 anonim ***** válasza:
45%

"A fával kapcsolatban évezredes tapasztalat van, a műanyaggal pár évtizedes"

Na ennél hülyébb érvet még nem hallottam..:) Elképzelem, ahogyan az emberünk kovakővel tüzet csihol, csak mert azzal több évezredes a tapasztalat, szemben a modern piezo gyújtókkal.. Gondolom kőbaltával vágod agyon a szomszéd disznóját, amikor megéhezel! Ami régi és elavult az a jobb? :) Hát te beteg vagy!

Akkor lakjál barlangban, azzal még régebbi a tapasztalat! Oda ablak sem kell! A mai modern nyílászárók esetében műszaki szempontból teljesen egyenértékű a fa és a műanyag. Az egyik drágább, cserébe ezt páran szebbnek látják. Aki szebbnek látja, és van pénze, vegyen fát. Aki szerint inkább nyűgös, mint szép, és kevesebbet is akar rá költeni, az vegyen műanyagot.

2011. febr. 6. 08:22
 57/75 anonim válasza:
A fater ilyeneket csinál! A fa drágább is mint a műanyag, és bajosabb! A műanyag ablak sokkal tartósabb!!!
2011. febr. 6. 08:59
 58/75 anonim válasza:
Érdekesek a válaszok, mindkettő nyílászárónál lényeges, hogy legyen szellőzés. Szellőztetni általában mindennap szoktunk, de be is lehet építeni egy kis ventillátort oda ahol várható a pára. Az új fa és műanyagnál ezt meg lehet oldani, egy kis ráfordítással. A régi fánál megvan a természetes szellőzés, húz az ablak, ahogy szoktuk mondani.
2011. febr. 6. 15:31
 59/75 anonim válasza:
Nekünk négy éve műanyag ablakunk van, és meg vagyok vele elégedve. A szellőztetésen múlik, hogy mennyire penészedik a fal, különben csak egy pár éve divat a lazúr, eddig mindenhol fehérre festették az ablakokat, és ebből a szempontból semmi különbség nincs a műanyag és a fa közt.A fa is akkor válik be, ha jól van kezelve, és pontosan van megcsinálva. Valaki írta, hogy a műanyag ablakán kis kupakok vannak. Tudod miaz? összetévesztetted a szunyoghálóval. Azt ott csavarozzák rá az ablakra, és azért teszik rá a kupakot, hogy ne látszódjon a csavar. Igen, az ki szokott esni, ha nincs a helyén, de a lyukak gyárilag vannak ott. Szép estét!
2011. febr. 6. 18:55
 60/75 anonim ***** válasza:
08.22:nem tűnt fel,hogy a téma nem tűzgyújtás,hanem a nyílászárók? A funkcionális analfabetizmus napjainkban szépen korrigálható..
2011. febr. 7. 02:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!