Örök kérdés! Müanyag vagy fa ajtó-ablak? Melyikre érdemes kicserélni a régit?
Szellőzés szempontjából semmi különbség nincs, szigetelés szempontból sem.
A műanyagot beteszed,oszt van ahogy van fehéren, vagy fafóliásan. Nincs vele gond, cserébe nem olyan szép.
A fát berakod, csiszolgatod, lakkozgatod, kezelgeted, lehet, hogy megdagad, vetemedik, de esztétikusabb.
Neked kell dönteni mit szeretnél.
nekem műanyag van, lehet hogy nem olyan szép, vagy dizájnos, vagy drága, de könnyű takarítani, és jobban szigetel még a régi fa.
ha van pénzed és energiád és időd a fával foglalkozni, akkor vegyél fát.
ha olcsóbb, egyszerűbb megoldást szeretnél, akkor műanyagot.
Házfüggő is.
Én 50 éves házba müanyagot tettem, mert olcsóbb is volt és remek árban jutottam hozzá.plussz talán egy kicsivel jobban zár, és nagyon sokat meg lehet vele spórolni a fűtészámlán.
Kb igaz lehet az a 30 35% os hőmegtakarítás...de ezt még nem tudom pontosan mert még csak a lakás egyik fele van kész...a másik még régi fa ablak amik nagyon húznak..mert vetemedtek az idő során, sérült a falc, stb stb..
Én fát vennék. Mivel nagyjából ugyanazt tudják, csakhogy a műanyag ronda! Legalábbis én még nem láttam esztétikus műanyag ablakot, de ha valaki tud ilyet, akkor mutasson.
A házam pedig nem szeretném elrondítani műanyag ablakokkal.
Oké, a fával foglalkozni kell, de például ha átfested a házat, nem gond az ablakokat is átfesteni a megfelelő színre.
Na meg az sem utolsó szempont, hogy a fa lényegesen kevésbé környezetszennyező.
"ha valaki tud ilyet, akkor mutasson"
gyere el hozzánk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!