Hogyha bejelentem magam albérletbe, akkor a főbérlőm kap erről értesítést?
Ha már szóba jött a kijelentkezés problémaköre is itt arra kell rákeresni, hogy:
"lakcímfiktiválási eljárás"
"Lakcím érvénytelenségének megállapítás"
"Lakcím érvénytelenségének megállapítása iránti kérelem"
A lakcímfiktiválási eljárás illetékmentes, bár jár némi ügyintézéssel.
Pár link ennek segítésére:
Lakcím érvénytelenségének megállapítása iránti kérelem
Lakcím, értesítési cím érvénytelenségének megállapítása
Írtak itt mindenféle hülyeséget.
Magyarországon kötelező lakcímbejelentés van, így a tulaj nem tagadhatja meg a bejelentést. Akit ez zavar, az ne adja ki. Nem kötelező lakást kiadni.
Ha két tanúval aláírt a bérleti szerződés, akkor már külön engedély nem kell a tulajdonostól. A két tanúval aláírt bérleti szerződéssel be kell sétálni a hivatalba és bejelnted magad. Külön értesítést nem kap a tulaj.
Szerintem az egyenes út az, ha megkérdezed a tulajdonost hogy engedi-e vagy sem.
Ha engedi, akkor én aláíratnám vele a bejelentő lapot, az a legtisztább és legegyszerűbb.
Ahogy előttem is írták, a szerződést sok helyen nem fogadják el, vagy kérnek hozzá helyrajzi számot is. (agyrém...)
Ha viszont nem engedi a tulaj, de neked tényleg fontos az új lakcím, akkor próbálkoznék meg azzal, hogy tartózkodási helyet létesítenék a szerződéssel. Csúnyán hangzik ez a megkerülés, de tényleg köteles vagy bejelenteni az új tartózkodási helyedet.
Nem tudom hogy lakcímet csak ilyen okmányirodákban lehet bejelenteni vagy esetleg kormányhivatalokban is. Mert ha a kormányhivatalokban is, akkor inkább oda mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!