Hogyha bejelentem magam albérletbe, akkor a főbérlőm kap erről értesítést?
Ha a lakcím/tartózkodási helyre jelented be magad és a bérleti szerződést viszed bemutatni.(Máshogy nem tudod bejelenteni magad oda,legfeljebb csak a tulaj engedélyével) Akkor szerintem első körben nem értesítik. Hogy később hova kerül a bejelentési kérelem meg hogy kap -e értesítést azt nem tudom.
Amúgy meg miért kérdezed?
A bejelentő lapot elvileg alá kellene írnia.
Ezen felül max onnan értesülhet, ha valami ügyet intéz és szembesítik vele, hogy valaki más is lakik az ingatlanában.
1992. évi LXVI. tv. 27/B. § (1) A szállásadó nyilatkozhat továbbá arról, hogy a címre történő lakcímbejelentésről a bejegyzéssel egyidejűleg értesítést kér.
Vagyis, ha ezt külön kéri, akkor igen.
Amúgy ehhez nem sok köze van, mert a lakcímed a te személyes adatod. Nem az ingatlannyilvántartásba kerülsz bele te, hanem a személyiadat- és lakcímnyilvántartásba, a te adataid közé kerül be a lakásnak a címe. Úgy is mondhatnánk, hogy nem te jelentkezel bele az albérletbe, hanem az albérlet címe jelentkezik be hozzád.
Utolsó a pontos. Nincs itt semmi okirathamisítás, jogod és kötelességed a lakcím bejelentés. Hogy kap e az mindegy hiszen mint előbb is - jogod és kötelességed. Nem is említve hogy fontos azért, hogy a küldeményeidet oda kapjad ahol életvitelszerűen laksz.
Alap esetben kell az engedélye de! Köteles is megadni a jog szerint! Nyilván akkor ha érvényes bérleti szerződés van a te ott lakásodról.
Az engedélye ilyenkor nem szó szerinti engedély, hanem ő igazolja hogy övé az ingatlan és azt neked átengedi ott lakás céljára. Vagyis nem lehet bárkinek az ingatlanjába bejelenteni lakcímet a tudta nélkül - ezért van ez. De az engedélyt köteles megadni a jog szerint.
#7 es vagyok még
Ha nagyon akarod tudok jogszabályi linket is mutatni.
Ha bejelentkezel is valakihez, és be is írnak, az számodra nem jár semmiféle joggal.
Ha résztulajdonos vagy egy ingatlanban, akkor minden további nélkül beírják lakcímednek (állandó, v tartózkodási). De maga csak az, hogy be vagy írva oda, nem jár semmiféle joggal számodra az ingatlant illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!